Categories

Ψηφίζονται προσωρινά μέτρα για την εστίαση στη Νέα Υόρκη

Posted by at 1 June, at 12 : 05 PM Print

Ψηφίζονται προσωρινά μέτρα για την εστίαση στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα διαφορετικό σκηνικό σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης με εκτεταμένη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, στις οποίες περιλαμβάνονται και σημεία με πολλές ομογενειακές επιχειρήσεις, αναμένεται να ισχύσει από το φετινό καλοκαίρι, εάν επικυρωθεί μια μάλλον αναμενόμενη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου που θα προβλέπει το κλείσιμο συγκεκριμένων δρόμων για την κυκλοφορία, προκειμένου εστιατόρια, μπαρ και καφέ να αξιοποιήσουν τον χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε αποστάσεις, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, για την δημιουργία των προβλεπόμενων αποστάσεων χωρίς δραματική μείωση της χωρητικότητάς τους.

Το σχέδιο, το οποίο, όπως είχε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ του «Ε.Κ.», στηρίζεται και από τον ομογενή δημοτικό σύμβουλο Κώστα Κωνσταντινίδη και αναμένεται να συμπεριλάβει και σημεία συγκεκριμένων Λεωφόρων στην Αστόρια, λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, καθώς κατατέθηκε επίσημα την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ζητείται από την πόλη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (Department of Trasportaion) να καθορίσει τους δρόμους που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, προκειμένου και το κοινό να εξυπηρετηθεί αναλόγως, αλλά και να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης της Covid-19.

Οπως αναφέρει η «Queens Post», θα δοθεί η δυνατότητα και σε κάποια καφέ που δεν έχουν άδεια τοποθέτησης εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων, να αποκτήσουν μια προσωρινή, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση προς τον Δήμο Νέας Υόρκης.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται πως οι άδειες αυτές, που θα επιφέρουν, μοιραία, σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύουν, μέχρι νεοτέρας, έως την 31η Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία Νέας Υόρκης, πιθανότατα, εισέρχεται στην πρώτη φάση επανέναρξης στις 8 Ιουνίου, ενώ η εστίαση θα λειτουργήσει ξανά στην τρίτη φάση. 

www.ekirikas.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.