Categories

Ανοιξαν οι μικρές επιχειρήσεις στο Λονγκ Αϊλαντ

Posted by at 1 June, at 12 : 13 PM Print

Ανοιξαν οι μικρές επιχειρήσεις στο Λονγκ Αϊλαντ

ΝΙΟΥ ΧΑΪΝΤ ΠΑΡΚ. Με την ελπίδα ότι θα μπουν ξανά σε τροχιά κανονικότητας, έστω κι αν ήδη έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Λονγκ Αϊλαντ, το οποίο συγκέντρωσε το απαραίτητο στατιστικό πρόκριμα των 7 σημείων που έχει θέσει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο και πέρασε την Τετάρτη στην πρώτη φάση επανεκκίνησης της Οικονομίας.

Στην πρώτη φάση, η οποία αφορά στον κατασκευαστικό κλάδο, το λιανεμπόριο και την βιομηχανία, επέστρεψαν σε πλήρη λειτουργία, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πολλές επιχειρήσεις ομογενών. Απαντες, έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα διαφυγόντα κέρδη του παρελθόντος τριμήνου, όπως επίσης και την αβεβαιότητα, τόσο λόγω του υπαρκτού κινδύνου του δεύτερου κύματος, όσο και της ενδεχόμενης επιφυλακτικότητας του κοινού για παρουσία σε κοινόχρηστους χώρους.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που επιστρέψαμε. Ανταποκρινόμαστε στα νέα δεδομένα. Εξυπηρετούμε τους πελάτες μας τηρώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κάνουμε ανέπαφη διανομή ενώ γίνεται και εξωτερική παράδοση – παραλαβή (curbsidepickup) για τους πελάτες που φοβούνται να εισέλθουν στο χώρο του καταστήματος. Εχουμε κάνει παρεμβάσεις στην λειτουργία μας για την ασφάλεια και την υγεία την δική μας και των πελατών μας», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η ομογενής ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου «City Line Florist», Μαρία Λύκου (Maria Lykos) από το Νιου Χάιντ Παρκ, που αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση.

Οπως αναφέρει η κ. Λύκου, το ανθοπωλείο παρέμεινε κλειστό για έξι ολόκληρες εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, παρήλθαν ανεκμετάλλευτες όλες οι γιορτές, επέτειοι και περιστάσεις που αποτελούν τις μέρες αιχμής για τον κλάδο, εξαιτίας των περιορισμών που, μοιραία, απαίτησε η προσπάθεια περιορισμού της νόσου Covid-19: οι τελετές αποφοίτησης, οι γιορτές, ο Επιτάφιος. Μια πρώτη στοιχειώδης λειτουργία ξεκίνησε την γιορτή της Μητέρας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό.

«Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν γνωρίζω κάποια επιχείρηση της συνοικίας μας που να έκλεισε οριστικά. Ομως, δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα ποιες θα είναι οι ακριβείς συνέπειες. Ανοίξαμε σήμερα, αλλά χάσαμε σημαντικό έδαφος. Χάσαμε όλες τις εκδηλώσεις του Απριλίου, του Μαϊου και του Ιουνίου. Χάσαμε το Πάσχα, που δίναμε λουλούδια στις εκκλησίες. Ανοίξαμε με μια υποτυπώδη λειτουργία από την 1η Μαϊου με το βλέμμα στην γιορτή της Μητέρας, που εξυπηρετήσαμε τους πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που λειτουργούμε ξανά, αλλά χάσαμε έδαφος», αναφέρει η κ. Λύκου.

Μάλιστα, συγκεκριμένα για τα ανθοπωλεία, η ομογενής επαγγελματίας εκτιμά ότι οι δυσκολίες είναι μπροστά, καθώς πολύ δύσκολα θα αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά άμεσα, με δεδομένο πως, μετά τα τέλη Ιουνίου παραδοσιακά μειώνεται η κίνηση για τους ανθοπώλες.

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα υγιεινής.  Καθαρίζουμε τον χώρο και περιμένουμε τους πελάτες μας», καταλήγει.

Μετά το άνοιγμα του Λονγκ Αϊλαντ, η μοναδική περιοχή της Πολιτείας που δεν έχει μπει σε τροχιά επανέναρξης της Οικονομίας είναι ο βασικός οικονομικός της βραχίονας, η πόλη της Νέας Υόρκης, που ενδεχομένως να μπει την επόμενη εβδομάδα. 

www.ekirikas.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.