Categories

Ελληνικό Εστιατόριο «Merakia»

Posted by at 11 January, at 14 : 22 PM Print

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ ΤΖΙΝΑ ΚΑΛΛΙΤΣΗ

Ενα σύγχρονο ελληνικό ψητοπωλείο «Merakia» που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο του 2017. Εμπνευστές του είναι το ζευγάρι Andreas και Renee Typaldos. Ο Andreas κατάγεται από την Ελλάδα και συνεχίζει την επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση στο χώρο της εστίασης. Το όνομά του, μια χαρακτηριστική ελληνική λέξη, εκφράζει το πάθος και την αγάπη των ιδρυτών του για τη δουλειά τους.

Το εστιατόριο υπερηφανεύεται για τα ποιοτικά του κρέατα από εκτροφεία που δεν χρησιμοποιούν αντιβιοτικά και τα φρέσκα θαλασσινά του, ενώ διατηρεί μια σικάτη, αριστοκρατική και μοντέρνα ατμόσφαιρα στον σπηλαιώδη χώρο του στην 21η Οδό στη Νέα Υόρκη. Χαμηλός φωτισμός, ζεστή ατμόσφαιρα, ένα αρμονικό πάντρεμα ξύλου και πέτρας καθιστούν το χώρο φιλικό στον επισκέπτη.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το μενού μοναδικό, δεν αποτελεί αντιγραφή κανενός άλλου μέρους. Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο είναι το αρνί στη σούβλα. Είναι από τα ελάχιστα εστιατόρια που σερβίρουν το συγκεκριμένο πιάτο. Τα υλικά είναι ολόφρεσκα, κυριολεκτικά «από το αγρόκτημα στο τραπέζι» και τα πάντα φτιάχνονται από το μηδέν σε καθημερινή βάση. Τα ορεκτικά όπως τυροκαφτερή, κεφτέδες, ψητό χταπόδι και καλαμάρι και οι σαλάτες είναι όλα παραδοσιακά. Μια κουζίνα με έντονα αρώματα Ελλάδας.

5 W 21st Street, New York, NY 10010 | (212) 380-1950 | www.Merakia.com


HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.