Categories

Ελληνικές Eπιχειρήσεις: «Μανιτάρια Δίρφυς»

Posted by at 9 March, at 14 : 38 PM Print

«Μανιτάρια Δίρφυς»

Επιμέλεια Τζίνα Καλλίτση

Το μανιτάρι είναι ένα αξιόλογο γεωργικό προϊόν, το οποίο προτιμάται από το καταναλωτικό κοινό για τη γεύση και τη θρεπτική του αξία αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Από τα αρχαία χρόνια τα μανιτάρια προσέλκυαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων εξαιτίας των πολύμορφων σχημάτων τους, των αρωμάτων τους αλλά και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων τους. Στην Ελλάδα έντονο είναι το ενδιαφέρον για μονάδες παραγωγής μανιταριών. Την πρωτοπορία και τον ρόλο του ηγέτη στα ελληνικά μανιτάρια κατέχει η εταιρεία «Μανιτάρια Δίρφυς».

Η εταιρεία ανήκει στους γεωπόνους Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των μανιταριών από το 1995. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2003 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και τη δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών. Παράγει ετησίως 300 τόνους λευκών μανιταριών πλευρώτους, 35 τόνους κίτρινων πλευρώτους και 20 τόνους λεντινούλας (shitake) καθώς και μισό τόνο φρέσκιας άγριας τρούφας.

Η έδρα της βρίσκεται στους Καθενούς Ευβοίας, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν γραφεία, αποθήκες, ψυγεία, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων και πρατήριο λιανικής. Στο ίδιο μέρος λειτουργεί συγχρόνως και η κεντρική μονάδα παραγωγής υποστρωμάτων.

Στον Πισσώνα Ευβοίας βρίσκονται οι μονάδες παραγωγής νωπών μανιταριών. Η εταιρεία διαθέτει ένα καλά οργανωμένο δίκτυο συλλεκτών μανιταριών, κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει υψηλής ποιότητας μανιτάρια από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται για άγρια μανιτάρια της ελληνικής φύσης μαζεμένα με το χέρι και σε περιβάλλον μακριά από τη μόλυνση.

Η «Μανιτάρια Δίρφυς» έχει στην γκάμα της περισσότερα από 100 προϊόντα που έχουν επιμεληθεί προσεκτικά και ύστερα από μελέτη, ειδικοί γεωπόνοι, γευσιγνώστες και σεφ. Η ποιότητα των προϊόντων είναι αδιαπραγμάτευτη. Η γκάμα περιλαμβάνει ζυμαρικά με μανιτάρια, προϊόντα τρούφας, σάλτσες, έλαια αρωματισμένα με τρούφα, φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια, φαρμακευτικά μανιτάρια, σούπες και λιχουδιές μανιταριών όπως σοκολάτα και μπισκότα.

Επιπλέον, η εταιρεία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το ινστιτούτο τεχνολογίας αγροτικών προϊόντων σε θέματα καλλιέργειας μανιταριών, καθώς και της βελτίωσης των διατροφικών και βιοενεργών συστατικών των μανιταριών.


Καθενοί 34018, Εύβοια

22280 71300 / 6980088868

http://www.manitariadirfis.gr


ΒΡΑΒΕΙΑ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το προϊόν «Φρέσκα Μανιτάρια Λεντινούλα» απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ GOURMET 2009-2010.

Τα προϊόντα «Ελαιόλαδο με λευκή τρούφα 100ml» και «Βούτυρο με λευκή τρούφα 100ml» απέσπασαν το βραβείο «Τα 100 καλύτερα για το 2012».

Βραβείο ποιότητας από τον Γαστρονόμο το 2013 ως «ελληνική καινοτόμος επιχείρηση».

Βραβείο Πρότυπης καλλιέργειας 2014 από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας.

Χρυσό βραβείο καλύτερης γεύσης για τον μεζέ λεντινούλας το 2018.

Ασημένιο και χάλκινο βραβείο για τη βελούδινη σούπα κολοκύθας με μανιτάρια.

HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.