Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 9 March, at 14 : 20 PM Print

Εστιατόριο Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, Tηλ: 2104225059

Της Τζίνας Καλλίτση

Αυτόν το μήνα, το Estiator επισκέφθηκε ακόμα ένα εξαιρετικό εστιατόριο, βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Δίκαια κατέχει αυτόν τον τίτλο, αφού τα θαλασσινά και τα ψάρια που προσφέρει είναι εξαιρετικής ποιότητας και ολόφρεσκα, μαγειρεμένα με μαεστρία και μοντέρνες νότες. Απευθείνεται στους απαιτητικούς λάτρεις των ψαρικών.

Ο ιδιοκτήτης και σεφ Γιώργος Παπαϊωάννου δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο όσον αφορά τα υλικά.

Όταν ο καιρός είναι δύσκολος και ο ανεφοδιασμός με φρέσκα υλικά αδύνατος, επιλέγει να αφαιρέσει κάποια πιάτα από το μενού της ημέρας παρά να συμβιβαστεί με οικονομικότερες λύσεις που, όμως, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη του εστιατορίου.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, με τον απόηχο των θαλασσινών αρωμάτων αλλά και τη γραφική θέα στο Μικρολίμανο, να μαγεύει τον επισκέπτη. Η διακόσμησή του είναι λιτή και αρχοντική, εναρμονίζεται με τη θέση στην οποία βρίσκεται, ένα άκρως θαλασσινό πριβάλλον σε λευκό με γαλάζιες πινελιές.

Οι γεύσεις του

Στα πιάτα του έχει καταφέρει να παντρέψει τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος των ψαρικών με πολλές καινοτόμες ιδέες που απογειώνουν τον ουρανίσκο και αναδεικνύουν τη γεύση των θαλασσινών. Ένα από τα πιο γευστικά πιάτα είναι οι τηγανητές σουπιές. Εκτός από το άριστο τηγάνισμα -τόσο όσο χρειάζεται ώστε κυριολεκτικά να λιώνουν στο στόμα- προσθέτει το μελάνι τους στο κουρκούτι κάτι που εκτοξεύει τη γεύση προκαλώντας μία συναρπαστική γευστική εμπειρία. Αξίζει να δοκιμάσετε το seviche γαρίδας, τις παπαρδέλες με μπαρμπούνι, το καρπάτσιο καραβίδας με γαρνιτούρα από φύκια και τις γαρίδες μαγειρεμένες µε σπανάκι και ντοµατίνια.

Η λίστα με τα κρασιά είναι επαρκώς ενημερωμένη με αρκετές επιλογές, ενώ το προσωπικό καλά καταρτισμένο ώστε να σας βοηθήσει στην επιλογή του κατάλληλου κρασιού για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.

Σίγουρα το εστιατόριο Παπαϊωάννου είναι μια πολύ καλή επιλογή για υψηλή γαστρονομία.


Γιώργος Παπαϊωάννου

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ στο χώρο της θαλασσινής κουζίνας. Εξαιρετικά απαιτητικός στις γευστικές του δημιουργίες, επιλέγει άψογης ποιότητας υλικά τα οποία, σε συνδυασμό με τη δεξιοτεχνία αλλά και την αξεπέραστη τεχνική του, μετατρέπει σε μοναδικές γευστικές δημιουργίες. «Αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν να φέρω ένα μεγάλο κοινό πιο κοντά στην ψαροφαγία. Και νομίζω ότι τα κατάφερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το εξής απλό: η γεύση να απηχεί την αυθεντική νοστιμιά που μπορεί να σου χαρίσουν τα καλομαγειρεμένα θαλασσινά και ψαρικά».

HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.