Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 5 August, at 08 : 41 AM Print

Εστιατόριο Χύτρα

HYTRA (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος Τηλ.: 001130 – 2177071118, www.hytra.gr

Της Τζίνας Καλλίτση

TO ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΧΥΤΡΑ βρίσκεται σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο Νέο Κόσμο, στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Έχει μοναδική θέα στην Ακρόπολη και στο λόφο του Λυκαβηττού.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον βραβευμένα εστιατόρια, αφού το 2010 του απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, ενώ το 2012 το δεύτερο. Οι κριτικές που έχει λάβει είναι ενθουσιώδεις, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Συνδυάζει τέλεια την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.

ΤΑ ΜΕΝΟΥ

Το εστιατόριο προσφέρει δύο ξεχωριστά μενού, τα οποία μεταβάλλονται συχνά, προκειμένου να καλύψει όλες τις απαιτήσεις. Το «Hytra Gourmet» και το «Hytra Apla». Το «Hytra Gourmet», όπως φανερώνει και το όνομά του, περιλαμβάνει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που έχουν εμπλουτιστεί με πινελιές υψηλής αισθητικής τόσο στην εκτέλεσή τους όσο και στην παρουσίαση των πιάτων. Το «Hytra Apla» περιλαμβάνει πιο casual πιάτα, χωρίς να στερούνται την άριστη ποιότητα υλικών και τεχνικής.

Η ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα εστιατόρια της Αθήνας. Διακοσμημένο σε αφαιρετικό στυλ, με λιτή διακόσμηση, κάπως ψυχρό αφού κυριαρχεί το γυαλί, αλλά άριστα εναρμονισμένο με τη γκουρμέ φιλοσοφία του και με άπλετη θέα στον Αθηναϊκό ορίζοντα. Εντυπωσιακός είναι ο χώρος του μπαρ, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και την οροφή που είναι καλυμμένη από μια υπερμεγέθη σύνθεση καλαμιών που προσδίδουν ζεστασιά στο χώρο. Η λίστα των κρασιών είναι άριστα ενημερωμένη, περιλαμβάνοντας ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο αλλά κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

Τάσος Μαντής

Ο ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΗΣ είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς σεφ στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Ξεκίνησε από την Ελλάδα ως βασικό στέλεχος της ομάδας του εστιατορίου Funky Gourmet. Από το 2012 περιηγήθηκε στην Ευρώπη, όπου δούλεψε σαν sous-chef στο διάσημο βέλγικο εστιατόριο «Hof Van Cleve» βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, στο Geranium στην Κοπεγχάγη (3 αστέρια Michelin) και στο Frantzen στην Στοκχόλμη (3 αστέρια Michelin). Μετά από την περιήγησή του σε μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια της Ευρώπης, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και ανέλαβε την κουζίνα του εστιατορίου «Χύτρα». Πιστός στην πλούσια γευστική κληρονομιά της ελληνικής κουζίνας, δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνικές, ψαγμένες ελληνικές πρώτες ύλες, φαντασία και τα αρώματα της ελληνικής φύσης. Για το λόγο αυτό καλλιεργεί ο ίδιος μια μεγάλη γκάμα από αρωματικά βότανα και λουλούδια που τα χρησιμοποιεί στα πιάτα του, τόσο στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όσο και στο κτήμα του.

HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.