Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 6 April, at 05 : 24 AM Print

Εστιατόριο CTC

Διεύθυνση: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα.

Τηλ: +302107228812 | Email: info@ctc-restaurant.com

Της Τζίνας Καλλίτση

ΠΟΛΛΑ έχουν γραφτεί για το γκουρμέ εστιατόριο CTC του ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.

Το εστιατόριο με το ευφυέστατο όνομα-λογοπαίγνιο από τη λέξη «σίτιση», άνοιξε τις πύλες του το Μάιο του 2015 στην Αθήνα της κρίσης κι έκτοτε η πορεία του είναι σταθερά ανοδική αφού καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους «πιστούς» του με εμπνευσμένα γαστριμαργικά ταξίδια. Η κουζίνα μεσογειακή με πικάντικες γαλλικές πινελιές. Κάθε πιάτο είναι μια ξεχωριστή, καλαίσθητη δημιουργία, ένα πίνακας χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων που μπορεί να συγκινήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο ουρανίσκο. Ένα ταξίδι όπου συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Το εστιατόριο βρίσκεται σ’ ένα απόμερο σημείο των Ιλισίων, είναι σχετικά μικρό (χωράει μόλις 30 άτομα), αλλά διακοσμημένο με φινέτσα και λιτότητα κάτι που καθιστά το αποτέλεσμα ιδιαίτερα πολυτελές.

Ο χώρος

Στο χώρο κυριαρχούν το ξύλινο δάπεδο, οι μοντέρνες λευκές πολυθρόνες και τα μοναστηριακού τύπου τραπέζια, περιστοιχισμένα από λιτά, επιδαπέδια φωτιστικά με διακριτικό φωτισμό. Οι βαριές γκρίζες κουρτίνες προσδίδουν ιδιαίτερη κομψότητα στο χώρο, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Στην κύρια σάλα υπάρχει κι ένα ανοιχτό παράθυρο που βλέπει στην κουζίνα του εστιατορίου. Μια έξυπνη ιδέα, αφού ο «καλεσμένος» μπορεί να παρακολουθεί τον σεφ και την ομάδα του σε στιγμές έμπνευσης και δημιουργίας.

Το πατάρι, χωρητικότητας 15 ατόμων, είναι ιδανικά διαμορφωμένο για να καλύψει τις ανάγκες μιας ιδιωτικής γαστρονομικής εμπειρίας. Τα πιάτα που σερβίρεται το φαγητό έχουν πολύ ξεχωριστά σχέδια και κάποια αυτά είναι δημιουργίες του Σαντορινιού μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα πλούσιο γαστρονομικό ταξίδι με εμπνευσμένες γεύσεις από τα ποιοτικότερα συστατικά ενώ, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του, «ένα καλό γεύμα δεν αφορά μόνο το φαγητό και το κρασί αλλά είναι μια συναισθηματική εμπειρία που ξεκινάει από τη γεύση και συνεχίζει να διεγείροντας όλες τις αισθήσεις».

Οι γεύσεις

Μια μικρή γεύση από τις πρωτότυπες δημιουργίες του σεφ: Τραχανάς με καπνιστά μύδια, φύκια wakame και θαλασσινό αφρό, βελουτέ σούπα καλαμπο – κιού αρωματισμένη με αστακό, αφρό από τρούφα και περγαμό – ντο συνοδευμένη από ψωμάκι ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, σιγοψημένος αρνίσιος λαιμός πάνω σε τηγανίτα από πουρέ αγκινάρας, αγκινάρα κονφί και κρέμα μυρωδικών και για επιδόρπιο σορμπέ γιαουρ – τιού-βιολέτας με μαρέγκες βιολέτας και γλυκιά κρέμα λευκής σοκολάτας με καραμελω – μένα κόκκινα φρούτα. Η λίστα των κρασιών του πλούσια με ξεχωριστές επιλογές από τον ελληνικό αλλά και το διεθνή αμπελώνα. Ένα εστιατόριο «στολίδι» για τους πιο απαιτητι – κούς εραστές της γεύσης.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ

Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, μόλις 32 ετών, και ήδη βραβευμένος με 3 χρυσούς σκούφους, η επαγγελματική σταδιοδρομία του είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Γεννήθηκε στις 16/7/1986, μεγάλωσε στα Πατήσια και από μικρός είχε ιδιαίτερη σχέση με το φαγητό, που ξεκίνησε από το κλασικό κυριακάτικο τραπέζι και τη μαγειρική της γιαγιάς του, την οποία βοηθούσε από παιδί στο μαγείρεμα και στο στρώσιμο του τραπεζιού. Στα 16 του είχε όνειρο ζωής να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Ξεκίνησε τις σπουδές μαγειρικής το 2002, ενώ έγινε μέλος του Palmier Academy, με δάσκαλο τον Γιάννη Μπαξεβάνη, τον οποίο βοη – θούσε αφιλοκερδώς θέλοντας να λάβει γνώσεις και εμπειρία. Το γεγονός πως ο δάσκαλός του μόλις είχε επιστρέψει από τη Γαλλία και το ότι ένας φίλος του σχεδίαζε να πάει κι εκείνος, τον έκαναν να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Στο Παρίσι έκανε δύο πρακτικές, τη μία δίπλα στον Alain Passard (3 αστέρια Μισελέν) και τη δεύτερη στον Michel Bras (3 αστέρια Μισελέν), ενώ αμέσως μόλις τελείωσε τις σπουδές του άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στην Hélène Darroze (2 αστέρια Μισελέν). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργά – στηκε στο εαστιατόριο Σπονδή ως chef de partie και ως Executive Chef στο Hotel Elounda Peninsula στην Κρήτη. Το 2015 άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το CTC, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Το πιάτο “Ρίζες της Ελλάδας” του χάρισε την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year 2015, διεκδικώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.