Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 9 February, at 11 : 36 AM Print

Tudor Hall

Βασ. Γεωργίου Α3, Αθήνα 10564

Τηλέφωνο: 210 3330265

www.tudorhall.gr

Τo εστιατόριο Tudor Hall βρίσκεται στον έβδομο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου King George Athens στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία με εξαιρετική θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τη Βουλή των Ελλήνων και τους κήπους του Ζαππείου. Ο χώρος του εστιατορίου είναι διακοσμημένος με έντονα νεοκλασικά στοιχεία.


ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το εστιατόριο ειδικεύεται στην ελληνική κουζίνα και στις παραδοσιακές γεύσεις. Το μενού είναι μια ανθολογία από τοπικές, παραδοσιακές συνταγές με διακριτικές παραλλαγές εμπνευσμένες από την ευρωπαϊκή κουζίνα, που προσδίδουν μοντέρνες νότες στα πιάτα.

Περιλαμβάνει παραδοσιακά ορεκτικά και κυρίως πιάτα όπως Σαντορινιά σαλάτα με ντοματίνια, κριθαροκούλουρα, κάπαρη και φέτα, καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό. Από ένα γνήσιο ελληνικό μενού δεν θα μπορούσε να λείπει η φημισμένη αιγαιοπελαγίτικη σούπα κακαβιά από πετρόψαρα και θαλασσινά, σοφρίτο, μπουρδέτο, γιουβετσάδα με θαλασσινα ή η σφυρίδα φρικασέ. Βασικό στοιχείο της κουζίνας στο Tudor Hall είναι η χρήση φρέσκων εποχικών λαχανικών και πρώτων υλών. Γι’ αυτό ο κατάλογος του εστιατορίου ανανεώνεται συνεχώς ούτως ώστε να περιλαμβάνει τα φυσικά προϊόντα κάθε εποχής.

Ενδιαφέρουσα, επίσης, είναι η πλούσια λίστα από ελληνικά κρασιά που έχει επιμεληθεί ο sommelier του ξενοδοχείου, Ευάγγελος Ψωφίδης.

Υπεύθυνος για το μενού είναι ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, το όνομα του οποίου αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και του απόλυτου ταξιδιού γεύσεων, ενώ chef de Cuisine του εστιατορίου είναι ο Αλέξανδρος Κοσκινάς.


Executive Chef: Αστέριος Κουστούδης

Ο Αστέριος Κουστούδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη μαγειρική σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολούθησε και σεμινάρια στο Παρίσι. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους Executive Chef της Ελλάδας στα ιστορικά ξενοδοχεία Grande Bretagne και King George. Έχει βραβευθεί με ένα στέρι Michelin Executive Chef και με το Χρυσό Σκούφο το 2017. Λατρεύει τα ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα τα οποία επιλέγει για τα πιάτα του, προτείνοντας παράλληλα μια πιο έντεχνη και σύγχρονη εκδοχή της παραδιακής κουζίνας. «Προσπαθώ να δώσω στις παραδοσιακές συνταγές μια πιο σύγχρονη εμφάνιση. Μου αρέσει να ‘‘ακούγεται’’ το σπιτικό όταν δοκιμάζεις το φαγητό μου. Ξυπνά ευχάριστες μνήμες».

Chef de Cuisine: Αλέξανδρος Κοσκινάς

Ο Αλέξανδρος Κοσκινάς γεννήθηκε το 1976. Σε ηλικία 7 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Κέρκυρα όπου κι έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μαγειρικής, στη σχολή μαγειρικής Κέρκυρας. Έκτοτε, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας. Σήμερα εργάζεται ως chef de cuisine στο Tudor Hall, στο ξενοδοχείο King George. Λατρεύει τις παραδοσιακές γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας. Επιλέγει χαρακτηριστικές, παραδοσιακές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τις παντρεύει με μοντέρνα υλικά από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έτσι σύγχρονες και πρωτοποριακές παραλλαγές. Στα πιάτα του διατηρεί την αίσθηση της σπιτικής κουζίνας με την κομψότητα της μοντέρνας. Επιλέγει πάντα φρέσκα, εποχικά υλικά. Για τον Αλέξανδρο η τέχνη της μαγειρικής είναι το απόλυτο μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας. Ένα διαρκές και ξεχωριστό ταξίδι στις γεύσεις του τόπου μας.

HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.