Categories

Ελληνικές Διακρίσεις: «ΚALAMATA PAPADIMITRIOU»

Posted by at 9 February, at 11 : 51 AM Print

Συνταγή επιτυχίας από την Καλαμάτα

Της Τζίνας Καλλίτση

Η εταιρεία ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ ιδρύθηκε το 1939 από τον Χρήστο Παπαδημητρίου και αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων, με έδρα τη Θουρία Μεσσηνίας. Τρεις γενιές της οικογένειας Παπαδημητρίου -συνδυάζοντας τη γνώση, την πείρα και το μεράκι- κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, με παράδοση στην ποιότητα. Με μια τόσο σημαντική θέση μέσα στον παγκόσμιο αμπελουργικό χάρτη το ελληνικό κρασί έχει ανεκτίμητη αξία όχι μόνο για τους σύγχρονους Έλληνες αλλά και για κάθε καλλιεργημένο άνθρωπο του πλανήτη μας.

Αρχικά η εταιρεία ασχολήθηκε με την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της περιοχής, όπως ελιές, αποξηραμένα σύκα, ελαιόλαδο και σταφίδα. Τη δεκαετία του ’70 ο οινολόγος Κώστας Παπαδημητρίου, γιoς του ιδρυτή της εταιρείας, την εξελίσσει περαιτέρω και γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας κορινθιακής σταφίδας παγκοσμίως. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι τουρκικές εξαγωγές σταφίδας ξεπερνούσαν τις ελληνικές. Τότε ο Κώστας Παπαδημητρίου αξιοποιεί την κορινθιακή σταφίδα για να φτιάξει βαλσαμικό ξίδι, το οποίο σύντομα γίνεται το Νο1 σε πωλήσεις στην Ελλάδα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 αναλαμβάνει τα ηνία η τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαδημητρίου, ο Χρήστος και ο Δημήτρης, αναπτύσσοντας νέες σειρές καινοτόμων προϊόντων με βάση το βαλσαμικό ξίδι, κρέμες βαλσαμικού, μουστάρδες, κέτσαπ και ελαιόλαδα.

Βασισμένα στην αξία της μεσογειακής διατροφής τα προϊόντα “Kalamata Papadimitriou” κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με διακρίσεις στις μουστάρδες και στο βαλσάμικο ξύδι. Σήμερα, η εταιρεία αριθμεί 48 άτομα, έχει κύκλο εργασιών 5,2 εκατ. ευρώ, παράγει 43 κωδικούς και συνεργάζεται με 250 παραγωγούς μαύρης σταφίδας. Τα προϊόντα της ταξιδεύουν σε 35 χώρες -μεταξύ των οποίων οι Αυστραλία, Νότιος Αφρική, Καναδάς και Ιαπωνία- με τις εξαγωγές να αντιστοιχούν στο 40% του τζίρου της.

ΘΟΥΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 24009 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

01130 27210 32960-3 | info@papadim.com | www.papadim.com

HOME PAGE

Related Posts

Comments are closed.