Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Posted by at 10 February, at 08 : 17 AM Print

Η GRECIAN DELIGHT | KRONOS FOODS ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Η GRECIAN DELIGHT – KRONOS FOODS (εταιρεία World Food Holdings) ανακοίνωσε ότι πούλησε την επιχείρηση διανομής της για ένα άγνωστο ποσό στην Christ Panos Foods, μία οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα διανομής τροφοδοσίας, που βρίσκεται στην Itasca του Ιλινόι. Όπως δήλωσε ο ο Peter Parthenis, Jr., Διευθύνων Σύμβουλος της Grecian Delight | Kronos Foods, “αυτή η συναλλαγή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην πρωτοβουλία στρατηγικής ανάπτυξης Grecian Delight | Kronos Foods. Επικεντρωνόμαστε έντονα στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών στην κατηγορία τους στους πελάτες μας. Με την πώληση των υπηρεσιών διανομής μας, ενισχύουμε περαιτέρω τη θέση μας ως του κλάδου που είναι κορυφαίος κατασκευαστής ελληνικών και μεσογειακών τροφίμων». Να σημειωθεί ότι η αγοράστρια εταιρία Christ Panos Foods έχει ισχυρές αγοραστικές ευκαιρίες και αγοραστική δύναμη, σε συνδυασμό με στενές σχέσεις με τους πελάτες και μια προσωπική πινελιά που εκτιμάται στον κλάδο των υπηρεσιών εστίασης.

«ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ» Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ «CROSS KEYS DINER»

ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να βγει ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του «Cross Keys Diner», Νικόλαος Μπαράκος, και έτσι, ένα ακόμη ιστορικό ομογενειακό εστιατόριο των ΗΠΑ κατέβασε ρολά, στο Νιου Οξφορντ της Πενσυλβάνια, μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες επιτυχούς λειτουργίας. Αναφερόμενη στο «τέλος εποχής» η τοπική εφημερίδα «Evening Sun», σημειώνει ότι ο Μπαράκος, μετανάστης της περιόδου του ‘60, αφιέρωσε σχεδόν μια ολόκληρη ζωή στην λειτουργία της «Cross Keys Diner».

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «PARK CAFE» ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ομογενειακό εστιατόριο «Park Cafe» στην καρδιά του Μανχάταν, σε απόσταση αναπνοής από την Πλατεία Τάιμς, σέρβιρε το τελευταίο δείπνο. Πρόκειται για το εστιατόριο του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Χρήστου Αβερκίου με συνέταιρο τον Σοφοκλή Δερντούζο που έλκει την καταγωγή του από την Άνδρο, το οποίο για 37 συναπτά έτη στεγάζονταν στο ισόγειο του ξενοδοχείου «Wellington Hotel» στην συμβολή της 7ης Λεωφόρου και της 55ης Οδού στο Μανχάταν (861 7th Ave, New York, NY 10019). Το εστιατόριο, όπως και το ίδιο το ξενοδοχείο, έκλεισαν, καθώς θα κατεδαφιστούν τρία παρακείμενα κτίρια προκειμένου να ανεγερθούν δύο ουρανοξύστες.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ…

Η ΘΡΥΛΙΚΗ NEPTUNE DINER στην Astoria της Νέα Υόρκης, των αδερφών Κατσίχτη πρόκειται σύντομα να δεχθεί τα σκληρά «χάδια» των ερπυστριοφόρων εκσκαφέων που θα την μετατρέψουν σε ερείπια. Σχετικά διαβάσαμε στο FB ένα σύντομο κείμενο του Κώστα Τριανταφυλλάκη, γνωστού στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης από τα χρόνια που δημοσιογραφούσε στον τοπικό ομογενειακό Τύπο. Το μεταφέρουμε καθώς δεν ήταν ο μόνος φοιτητής -τότε- που πέρασε από εκεί και τα συναισθήματα του για την «ντάινερ» σίγουρα τα συμμερίζονται πολλοί φοιτητές εξ Ελλάδος της εποχής, μεταξύ αυτών και ο γράφων.

“Μια αδιόρατη μελαγχολία με κατέλαβε διαβάζοντας ότι πρόκειται να κατεδαφιστεί το κτίριο Neptune Diner. Οι περισσότεροι από εμάς που πήγαμε για σπουδές και στην αρχή χρειάστηκε να εργαστούμε, χωρίς άδεια εργασίας, η Neptune είχε πάντα τις πόρτες της ανοιχτές. Εύρισκαν λύσεις… Δεν ξέρω πως θα επιβίωνα τους πρώτες μου μήνες στη Νέα Υόρκη, αν δεν είχα πιάσει δουλειά εκεί ως βοηθός σερβιτόρου. Αργότερα, η Neptune έγινε στέκι μας… Οι ιδιοκτήτες φίλοι… Πολλές συναντήσεις μας γινόταν εκεί… Πολλές σοβαρές αποφάσεις μας τις πήραμε εκεί, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες! Αν μπορούσαν να μιλήσουν οι τοίχοι, τι ιστορίες ατελείωτες, θα μπορούσαν να διηγηθούν αλήθεια… Ένα βράδυ τον Ιανουάριο του 1980 είχε έρθει ένας απένταρος μεταπτυχιακός φοιτητής, που σας είπε ότι είχε μόνο 20 δολάρια και χρωστούσε το νοίκι του… Του δώσατε αμέσως δουλειά, χωρίς να τον γνωρίζετε, και το πρωί του δώσατε και το νοίκι του… Να σας έχει ο Θεός καλά…” Thanks George and Pete…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.