Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Posted by at 10 October, at 07 : 27 AM Print

Το 13ο Ετήσιο  Φεστιβάλ  Ελληνικού  Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης

ΤΟ 13Ο ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται στις 17-23 Οκτωβρίου. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους  και μεγάλου μήκους, ανεξάρτητες ταινίες από όλο τον κόσμο, καθώς και πολλές ταινίες φαντασίας που  δεν συνδέονται με τον ελληνικό πολιτισμό. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην ιστορική αίθουσα Φλωρεντίας  Gould (FIAF) που βρίσκεται στην 55 East 59th St.  NYC – www.fiaf.org. Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί, επίσης,  σε παγκόσμια πρεμιέρα, μια ψηφιακή έκθεση με καταχωρίσεις από την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Θέματα ελληνικής Παιδείας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε σε ακρόαση τον ομογενή Νίκο Ανδριώτη, του 1ου Ελληνικού Λυκείου Αστόριας. Τον κ. Ανδριώτη συνόδεψε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υφυπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που αφορούν την ελληνική παιδεία στις ΗΠΑ, το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, αλλά και ζητήματα του Απόδημου Ελληνισμού γενικότερα.


Απεβίωσε ο Δημήτρης Καλοειδής

«ΕΦΥΓΕ» από την ζωή ο ομογενής  επιχειρηματίας Δημήτρης  Καλοειδής σε ηλικία 85 ετών. Συνιδιοκτήτης του γνωστού κέντρου συνεστιάσεων «Terrace on the park» στην Κορόνα  της Νέας Υόρκης. Χαρακτηριζόταν ως  φιλάνθρωπος, ταπεινός και απλός άνθρωπος, ευθύς και ειλικρινείς, που πάντα ήθελε  να προσφέρει στον συνάνθρωπό του και την Ομογένεια.  Μια εκ των σημαντικών του δωρεών και αυτή του ελληνικού σχολείου Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν, το οποίο φέρει  το όνομά του και αυτό της συζύγου του.


Εστιάτορας έσωσε κοριτσάκι

ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΠΝΙΓΜΟ έσωσε ένα κοριτσάκι όταν πήγε να δειπνήσει στο εστιατόριο μαζί με τους γονείς της, ο ομογενής Ισαάκ Πασχαλίδης, ιδιοκτήτης της ντάινερ Jackson Hole, που βρίσκεται δυτικά προς τον αυτοκινητόδρομο Γκράντ Σέντραλ, στην περιοχή East Elmhurst, στην Αστόρια. Το κοριτσάκι κινδύνευσε να πνιγεί όταν μια τροφή που έφαγε έφραξε τον οισοφάγο του. Ο κ. Πασχαλίδης αμέσως επενέβη και άρχισε να εφαρμόζει στο κοριτσάκι την περίφημη «Τεχνική του Χαιμλιχ», που ενδείκνυται από ειδικούς, ώστε να γίνει άμεσα η απόφραξη του αναπνευστικού συστήματος. «Προσευχόμουν στον Θεό», είπε, ο κ. Πασχαλίδης, «να μην πάθει κάτι το κορίτσι. Και πίεζα την κοιλίτσα της όσο πιο σκληρά μπορούσα. Δεν νοιάστηκα αν σπάσει κάτι. Σκεφτόμουν μόνο να κάνω ότι μπορώ για να ζήσει». Το «Τζακσον Χολ» είναι ένα από τα πιο γνωστά ντάινερ της περιοχής τόσο για το φαγητό που προσφέρει σε ταξιδιώτες και κατοίκους τής γύρω περιοχής, όσο και για το ότι σε αυτό έχουν γυριστεί γνωστές κινηματογραφικές ταινίες.


Αναγεννήθηκε από τις στάχτες του

‘ΕΝΑ από τα εμβληματικά εστιατόρια της Φιλαδέλφειας, το «Melrose Diner» – που είχε υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τον περασμένο Ιούλιο – αναγεννήθηκε από τις στάχτες και άνοιξε  πριν λίγες μέρες τις πόρτες του στην εκλεκτή πελατεία του. Βρίσκεται στη διεύθυνση 1501 Snyder AvePhiladelphia, PA. Ο Μιχάλης Πετρογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και ήρθε το 1973 σε ηλικία 17 ετών στη Φιλαδέλφεια. Σήμερα, εν έτη 2019 ο κ. Πετρογιάννης έχει στην κατοχή του έντεκα εστιατόρια στη Φιλαδέλφεια και άλλες επιχειρήσεις και  τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τον αναφέρουν ως βασιλιά των ντάινερ (DinerKing).


Κάηκε το «Landmark Diner»

ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ του πυρός «έγινε το ομογενειακό εστιατόριο «Landmark Diner» επί της λεωφόρου South Highland Avenue στο Briarcliff  Manor της Νέας Υόρκης. Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξέφρασε την ικανο- ποίησή του για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστών τόσο για την εκκένωση του εστιατορίου. Παράλληλα τόνισε ότι δύο πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Phelps Memorial Hospital Center» με αναπνευστικά και άλλα προβλήματα. Το εστιατόριο ανήκει στον ομογενή Αριστείδη (Άρη) Θάνο, ο οποίος διακρίνεται για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και πάνω από όλα για το φιλανθρωπικό του έργο.


Πρόξενος:  «Συγκινητική  η προθυμία  Ζερβούδη»

«ΘΛΙΒΕΡΟ» χαρακτήρισε το περιστατικό βανδαλισμού με σπρέι της ταμπέλας της κεντρικής εισόδου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, ο γενικός πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Την ίδια ώρα, δήλωσε πως «είναι συγκινητικό διότι προσφέρθηκε αμέσως ο ομογενής εργολάβος κ. Στηβ Ζερβούδης, πάραυτα  να καθαρίσει το Προξενείο με το συνεργείο του».


Τέλος τα  capital controls

H ΠΛΗΡΗΣ άρση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital control) στην Ελλάδα, είναι γεγονός που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.  Τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή τους, η νέα κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη σταδιακή άρση τους, κάτι που χαρακτηρίστηκε από εκπροσώπους της αγοράς ως «αφετηρία και προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας».

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.