Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Posted by at 7 June, at 04 : 58 AM Print

$250.000 ΣΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ PANHELLENIC SCHOLARSHIP (2021 VIRTUAL GALA)

ΣΙΚΑΓΟ. Το ίδρυμα PANHELLENIC SCHOLARSHIP FOUNDATION ανακοίνωσε ότι θα απονείμει, για άλλη μια φορά, 40 υποτροφίες συνολικού ύψους $250.000 σε μια σειρά αριστούχων Ελληνοαμερικανών φοιτητών κολεγίου, με εξαιρετικά ακαδημαϊκά ρεκόρ και επιτεύγματα. Αυτή θα είναι η 2η χρονιά που το PanHellenic διοργανώνει την εκδήλωση για τα βραβεία, ζωντανά διαδικτυακά (live streamed), Virtual Awards Gala (www.panhellenicsf.org). Το περσινό Gala είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 24.000 προβολές και προβλήθηκε στην τηλεόραση του Antenna TV.

Το 2021 Virtual Awards Gala θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στις 8:30 μ.μ. EST / 7: 30 μμ CST / 5: 30μμ PST με ένα εντελώς νέο πρόγραμμα.

Η φετινή οργάνωση θα τιμήσει μια νέα ομάδα λαμπρών φοιτητών και το πρόγραμμα θα περιέχει, καταξιωμένους απόφοιτους, δωρητές και ειδικούς καλεσμένους. Κάτι καινούργιο για το 2021, θα είναι η απονομή του βραβείου Paradigm της PanHellenic στον βραβευμένο συγγραφέα και παραγωγό ταινιών κ. George Pelecanos, καθώς επίσης και ένα αφιέρωμα για την 200ή επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Θα εμφανιστεί το δημοφιλής συγκρότημα Apollonia από το Maryland και το Antenna TV για άλλη μια φορά θα κάνει την προβολή. Η εκδήλωση θα είναι δωρεάν, και το ίδρυμα καλεί όλους να εγγραφούν στον ιστότοπο του Ιδρύματος, www.panhellenicsf.org.

Το PanHellenic Scholarship Foundation ιδρύθηκε το 2002, το Ίδρυμα έχει προσφέρει πάνω από 3,75 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 600 μαθητές. Για πληροφορίες: (312) 357-6432 | info@panhellenicsf.org

Επιταγή $774.600 στην Αρχιεπισκοπή από την Leadership 100

Ο ΑΡΧΙΕΠIΣΚΟΠΟΣ της Αμερικής, Ελπιδοφόρος, έλαβε από την Paulette Poulos, Εκτελεστική Διευθύντρια της L100, η οποία παρουσίασε για λογαριασμό του Προέδρου του οργανισμού, Αργύρη Βασιλείου, μια επιταγή ύψους $774.600, που αντιπροσωπεύει την τελική πληρωμή για τις επιχορηγήσεις της Αρχιεπισκοπής του 2021. Οι νέες επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν ανήλθαν συνολικά σε $1.887.100 και οι αναλήψεις υποχρεώσεων για το προηγούμενο έτος ανήλθαν σε $4.295.400.

Εννέα απευθείας πτήσεις για Ελλάδα

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦEΡΟΝ των Ελληνοαμερικανών να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα είναι πολύ υψηλό. Χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν οριστεί 9 απευθείας πτήσεις από αμερικανικές πόλεις για την Αθήνα (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Νέα Υερσέη, Φιλαδέλφεια, Ουάσιγκτον Ατλάντα) με πιθανότητα και για δέκατη από τη Βοστώνη. Κάτι πρωτοφανές στην ιστορία των αεροπορικών συνδέων Ελλάδας – ΗΠΑ. Ωστόσο σύμφωνα με τη γνώμη ιατρών για όσους το αποφασίσουν πρέπει σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη γενέτειρα να τηρούν τα μέτρα, φορώντας μάσκες (και στο αεροπλάνο) στους εσωτερικούς χώρους, και να αποφεύγουν την κοσμοσυρροή. Στο έλεγχο θα πρέπει να υπάρχει η κάρτα εμβολιασμού της πρώτης ή της δεύτερης δόσεις ή το αρνητικό αποτέλεσμα PCR COVID-19 που έχει διενεργηθεί το νωρίτερο 72 ώρες.

Ολυμπία Δουκάκη: Ελληνίδα με Όσκαρ!

Η ΕΛΛΗΝΙΚHΣ ΚΑΤΑΓΩΓHΣ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, η οποία είχε βραβευθεί με Όσκαρ, απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία 89 ετών.

Η Δουκάκη, εξαδέλφη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία το 1988, Μάικλ Δουκάκη, απεβίωσε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε την θεατρική της καριέρα στην Βοστόνη το 1958 και το 1963 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία Moonstruck, από την οποία έγινε διάσημη για τον ρόλο της μητέρας του χαρακτήρα που ενσάρκωσε η Σερ.

Η Δουκάκη, που χειριζόταν μαεστρικά ρόλους που απαιτούσαν δηκτικό, ανέκφραστο χιούμορ, ήταν επίσης υποψήφια για βραβεία Emmy χάρη σε ρόλους που ενσάρκωσε σε τηλεοπτικές σειρές το 1991, το 1998 και το 1999.

Τη δεκαετία του 1970 είχε ιδρύσει το Whole Theater στο Μοντκλέρ, στο Νιού Τζέρζι, αφού μετακόμισαν εκεί με τον σύζυγό της, τον ηθοποιό Λούι Ζόριτς.

Νέο κατάστημα στο Greektown

ΕΝΑ ΝEΟ ΚΑΤAΣΤΗΜΑ πρόκειται να ανοίξει μέσα στο καλοκαίρι στη γειτονιά του Greektown στο Σικάγο. Πρόκειται για το «Wild Fork Foods» το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες του μεγάλη ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, κρεατικά, κοτόπουλα και θαλασσινά. Το κατάστημα ανοίγει σε μια περίοδο αλλαγών που γίνονται στην ελληνική γειτονιά. Τον περασμένο Οκτώβριο έκλεισε το εστιατόριο «Σαντορίνη» μετά από 31 χρόνια λειτουργίας. Ακολούθησαν και άλλα μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο, όπως το «Pegasus Restaurant and Taverna» και «The Parthenon and Roditys», με αποτέλεσμα να αλλάζει σιγά σιγά η περιοχή που όλοι γνώριζαν μέχρι τότε.

Οι νικητές του διαγωνισμού

ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ διεξήχθη φέτος ο διαγωνισμός έκθεσης με θέμα “Η ζωή και το έργο του δρ Γεωργίου Ν. Παπανικολάου: Πώς αισθάνομαι ως Ελληνόπουλο της Αμερικής». Οι νικητές, πέρα από τον έπαινο και το χρηματικό δώρο που θα λάβουν και το οποίο ανέρχεται φέτος στα $300 έκαστος, πρόκειται να συμμετάσχουν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας και συντονιστής του διαγωνισμού, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, και στο ταξίδι που πρόκειται να διοργανώσει η Ακαδημία το 2022 στην Ελλάδα. Οι δέκα μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι: Νίκη Αναστασάτου (Αγιος Δημήτριος Αστόριας), Αριάνα Αντώναρου (Αγιος Δημήτριος Αστόριας), Κατερίνα Αραπίδη (Bergen Community College HS – Απογευματινό Σχολείο Αναλήψεως Φέρβιου), Σοφία Ζαχαροπούλου (Felix Festa HS – Απογευματινό Σχολείο Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης West Nyack), Μαρία Λαζάρου (Bergen County Technical HS), Σοφία Λαζάρου (Leonia MS – Σχολείο Αναλήψεως Φέρβιου), Κάιλα Μητράκου (St. Francis Prep.HS), Βικτώρια Μιχαλάτου (Roslyn HS), Γιάννης Ντουβέας (Francis Lewis HS) και Ιωάννα Σάρδη (Lewis F. Cole HS – Σχολείο της Αναλήψεως Φερβιου).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.