Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

Posted by at 11 January, at 14 : 12 PM Print

Επιμέλεια ειδήσεων: Χρήστος Μαλασπίνας – Βασιλική Τσαβαλιά

«MIKEL COFFEE» ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ

Από αριστερά διακρίνονται: Κυριάκος Πετρίδης, Δημήτρης Πετρίδης, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος,
π. Παύλος Παλαιστίδης και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας. Φωτογραφία: “Ε.Κ.”/Ματίνα Δεμελή

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΝΕ το πρώτο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας «Mikel Coffee» στην Αστόρια της Νέας υόρκης. Το κατάστημα είναι προϊόν συνεργασίας του Δημήτρη πετρίδη, ιδρυτή της αλυσίδας «Gyro World» με τον Ελευθέριο κυριακάκη, ιδρυτή της «Mikel Coffee Company», που έκανε τα πρώτα της βήματα το 2008 ανοίγοντας το πρώτο Mikel στην λάρισα και σήμερα αριθμεί πάνω από τριακόσια ομώνυμα καταστήματα σε 15 χώρες του κόσμου. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, παρευρέθηκαν γνωστοί εκπρόσωποι και παράγοντες της ομογένειας, μεταξύ αυτών ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα υόρκη, Δρ. κωνσταντίνος κούτρας, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, ο γενικός διευθυντής της «Loumidis food inc.», Θανάσης Οικονόμου και άλλοι επιχειρηματίες. Το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται στην διεύθυνση, 30-05 της 36ης λεωφόρου.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ομογενειακά εστιατόρια της Νέας υόρκης κατέβασε ρολά. Ο λόγος για το εστιατόριο «Μόλυβος», το οποίο την παραμονή Πρωτοχρονιάς αποχαιρέτησε τους πελάτες του, βάζοντας τίτλους τέλους σε μια πορεία που ξεκίνησε το 1997. Πρόκειται για ένα από τα τρία εστιατόρια της οικογένειας Λιβανού στην πόλη της Νέας υόρκης, το οποίο είχε την ιδιαιτερότητα ότι στεγάζονταν εντός ενός «Wellington Hotel», στην 7η λεωφόρο. Το «λουκέτο» ήλθε ως παράπλευρη απώλεια της ζημιάς που προκάλεσαν στο ξενοδοχείο τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας. Η οικογένεια λιβανού εξακολουθεί να λειτουργεί στην πόλη της Νέας υόρκης τα εστιατόρια «Oceana» και «Hudson West», όπως επίσης και τα «City Limits Diner» και «The Moderne Barn», στο Ουεστσέστερ.

ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ!

ΤΟ «COLONNADE DINER», που βρίσκεται στην λεωφόρο «Hylan Boulevard» του Staten island, έγινε θέμα συζήτησης και προβολής από τον τοπικό Τύπο και τα κανάλια, καθώς ο ιδιοκτήτης του, o ομογενής Μάρκος πλατής επεδείκνυε στους δημοσιογράφους μία επιταγή αξίας 2.500 δολλαρίων επ’ ονόματί του. Το ποσό της επιταγής αντιπροσώπευε το σύνολο των λογαριασμών όλων των περίπου 50 πελατών που ανήξεροι απολάμβαναν το πρωινό τους στο εστιατόριο. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Staten island Advance», την επιταγή είχε συμπληρώσει ένας πελάτης, ο οποίος είχε ζητήσει από τον έκπληκτο σερβιτόρο να του δώσει το σύνολο των λογαριασμών όλων των πελατών που είχαν σερβιριστεί εκείνη την ώρα στο εστιατόριο. Όταν ο σερβιτόρος του είπε το ποσόν, ο άγνωστος πελάτης συμπλήρωσε και υπέγραψε την επιταγή και στη συνέχεια αποχώρησε από το εστιατόριο αθόρυβα! κατά μία πληροφορία, ο άγνωστος «παρακινήθηκε» στην γενναιόδωρη πράξη του από το πνεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών… Στο εν λόγω εστιατόριο έχουν γίνει γυρίσματα διαφόρων ταινιών μεταξύ των οποίων και τα προ τριών περίπου ετών γυρίσματα της ταινίας «Nerve» με πρωταγωνιστές την emma roberts και τον Dave franco.

ΕΛΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΖΗΝΩΝ»

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας της κυπριακής ταβέρνας «Ζήνων», που έγραψε την δική της ιστορία επί τρεις δεκαετίες στην 31η λεωφόρο στην Αστόρια, εξέπληξε δυσάρεστα τους θαμώνες της από κάθε γωνιά της Νέας υόρκης, οι οποίοι την επισκέπτονταν για τις παραδοσιακές συνταγές, αλλά και τον ατμοσφαιρικό χώρο της. Αναφορικά με την απόφαση της ίδιας και της οικογένειάς της να βάλουν τίτλους τέλους στο ιστορικό ομογενειακό εστιατόριο μίλησε η συνιδιοκτήτρια, Ελενα Ιωαννίδη, η οποία, είπε ότι «η απόφαση για να κλείσουμε ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με δεδομένο ότι είχαμε την επιχείρηση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.