Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

Posted by at 9 August, at 12 : 36 PM Print

Τα ελληνικά κρασιά προβάλλονται στις ΗΠΑ

Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Μαυρέας, Ιωάννα Παγουλάτος COO Barbara Wagner PR, Βασίλης Λιβέρης, Deputy Trade Commissioner, Αντώνης Διαματάρης Σύμβουλος Εκδοσης Εθνικού Κήρυκα, Άντα Κοττάκης General Manager Nestor Imports, Ματίνα Δεμέλη, Jamie Anulewicz, Pierre Camou και Bob Battipaglia ιδιοκτήτης Grand Wine and Liquors.

(ΦΩΤΟ.: Ε.Κ./ΖΑΦΕΊΡΗΣ ΧΑΪΤΊΔΗΣ)

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ NESTOR IMPORTS, μαζί με το οινοποιείο Λαζαρίδη, συμμετέχουν σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την προώθηση των ελληνικών κρασιών στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ελληνικό εστιατόριο «Anassa Taverna» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Σκοπός, εκτός από τη Νέα Υόρκη όπου τα ελληνικά κρασιά έχουν αποσπάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς, είναι να προωθηθούν και σε άλλες Πολιτείες. Όπως δήλωσε ο Νίκος Μαυρέας, υπεύθυνος πωλήσεων της Nestor Imports, τα ελληνικά κρασιά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα σε σχέση με αυτά των άλλων χωρών «και ειδικά σε επίπεδο ποιότητας είναι ίσως και καλύτερα από άλλα στις ίδιες τιμές ή και ακόμα και σε καλύτερες τιμές». Η εταιρεία Nestor Imports ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 35 χρόνια. Το 2007 εξαγοράστηκε από την Johnson Brothers, αλλά το ελληνικό κομμάτι έμεινε ως έχει. Στέλνει κρασιά σε όλες τις Πολιτείες της Αμερικής. Τηλ.: (718) 836-1133

Στα σκαριά νέος ομογενειακός φορέας

100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΈΛΛΗΝΕΣ της Διασποράς και της Ελλάδας, προσωπικότητες με διεθνή απήχηση και διάκριση σε ακα[1]δημαϊκούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και άλλους τομείς, ενώνουν το κύρος και τη δυναμική τους για τη σύσταση φορέα με την προσωρινή ονομασία «Κόμβος: Δίκτυα του Παγκόσμιου Ελληνισμού». Οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρα[1]τίας κ.κ. Κάρολος Παπούλιας και Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος στηρίζουν την ενέργεια αυτή με τη συμμετο[1]χή τους ως Επίτιμοι Πρόεδροι στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας. Η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού φορέα, προγραμματίζεται έως τα τέλη του 2021. Ο ‘’Κόμβος’’ επιδιώκει να συνεργαστεί με υπάρχοντες φορείς, δομές και θεσμούς, ως φόρουμ συζητή[1]σεων και ζυμώσεων. Παράλλη[1]λα στοχεύει να διευρύνει τον ορίζοντα του με την συμμετοχή νέων μελών στις δράσεις του.

Τρίτο μαγαζί για το «Estia Greek Street Food»

ΤΟ «ESTIA GREEK STREET FOOD» αναπτύσσεται ανανεώνοντας συνεχώς την κουζίνα του. Οι ιδιοκτήτες Γεώργιος Ξένος και Πολ Μπίτας έχουν ήδη δύο μαγαζιά και μια καντίνα. Τώρα, ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα ακόμη εστιατόριο στην περιοχή Grosse Pointe Woods. Το όνομα «Estia» είναι συνώνυμο με την οικία «και αυτό βγάζει νόημα για το τι σημαίνει η κουζίνα του για τους ιδιοκτήτες», αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Detroit News». Κατά την διάρκεια της πανδημίας τα εστιατόρια λειτούργησαν με διανομές και παραλαβές φαγητού. Το ελληνικό εστιατόριο έφτιαξε και την δική του εφαρμογή όπου ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει χωρίς τις εταιρείες-μεσολαβητές και μάλιστα να διαλέξουν αυτά ακριβώς που θέλουν. Οι ιδιοκτήτες μετέτρεψαν ακόμη ένα από τα μαγαζιά τους σε drive-thru και σε συνδυασμό με την εφαρμογή στο κινητό αυξήθηκε η δουλειά τους κατά 40% με 50%.

Τίτλοι τέλους για το ιστορικό Grand Prospect Hall

ΈΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ της ομογένειας, στο Μπρούκλυν, το Grand Prospect Hall, που από το 1999 συγκαταλεγόταν στο εθνικό κατάλογο των ιστορικών κτιρίων (National Register of Historic Places), άλλαξε ιδιοκτήτη. Παρέμεινε, όμως, σε ομογενειακά χέρια, αφού πουλήθηκε για 30 εκατομμύρια δολάρια στον ομογενή Άγγελο Ρήγα, που διατηρεί την εταιρεία Gowanus Cubes και αγόρασε άλλες 12 ιδιοκτησίες, παραπλεύρως του ιστορικού κτίσματος, το εμβαδόν των οποίων ανέρχεται σε 73,104 τετραγωνικά πόδια. Ο πατέρας του Άγγελου Ρήγα, Γρηγόρης είναι γνωστός κατασκευαστής στην περιοχή και το 2011 είχε ανεγείρει πολυκατοικία με 80 διαμερίσματα, στην διεύθυνση 574 Fourth Avenue. Η ιστορία του γνωστού και από το σόου Saturday Night Live «Grand Prospect Hall» ξεκινάει από το 1892 οπότε και κατασκευάστηκε. Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες, μεταξύ των οποί[1]ων και το φιλμ «The Royal Tenembaums» και το «Cotton Club», καθώς και επιδείξεις μόδας για το περιοδικό Vogue. Ο ιδιοκτήτης του Μάικλ Χαλκιάς είχε πρωταγωνιστήσει με την σύζυγό του Αλίκη σε διαφημίσεις στην τηλεόραση την δεκαετία του 1980. Τόσο ο αείμνηστος Μάικλ όσο και η σύζυγός του Αλίκη είχαν αγκαλιάσει την Ομογένεια και ήταν γνωστοί για το φιλανθρωπικό τους έργο και την προώθηση των ελληνικών ιδεωδών. Ήταν μάλιστα από τους σταθερούς υποστηρικτές της Εθνικής Παρέλασης προσφέροντας σημαντική οικονομική βοήθεια κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα φιλοξενούσαν τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς και στο παρελθόν είχαν διοργανώσει οι ίδιοι πολλές εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού. Ο Μιχάλης Χαλκιάς απεβίωσε τον περασμένο χρόνο σε ηλικία 82 ετών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.