Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Posted by at 6 April, at 05 : 35 AM Print

1 χρόνο χωρίς τον Εκδότη μας

ΑΥΤΟΝ το μήνα, ο αγαπημένος μας εκδότης κλείνει ένα χρόνο απών. Ο Παναγιώτης Μακριάς, ήταν ένας έντιμος, εργατικός, δίκαιος εργοδότης, μορφωμένος, καλλιεργημένος και καλός άνθρωπος, υπεύθυνος του λόγου του, με αρχές και ανιδιοτέλεια. Υπήρξε ένας εκδότης με όραμα, εργασιομανής και τελειομανής. Πολλοί που τον γνωρίζουν από κοντά, κάποιοι καλοί φίλοι εστιάτορες και συνεργάτες τα ίδια θα πουν, με το μέγιστο. Η απουσία σας αγαπημένε εκδότη και άνθρωπε μαζί, είναι αισθητή, το όνειρο σας όμως υπάρχει και οδεύει όπως επιθυμούσατε και ακόμη καλύτερα, η ζωή αυτού του περιοδικού. Και αυτό, χάρη στους ανθρώπους που αφήσατε πίσω σας, μέσα στο γραφείο, εκτός αυτού και οπωσδήποτε χάρη των αγαπημένων εστιατόρων, υποστηριχτών και φίλων που κρατούν ζωντανό τούτο το έντυπο, το μοναδικό Έλληνο­αμερικανικό στο είδος του, που γεννήθηκε για εσάς, από εμάς. Σας ευχαριστούμε…


$5 εκ. από ηγεσία των 100 για Άγιο νικόλαο

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον πρόεδρο της Ηγεσίας των 100, Αργύρη Βασιλείου, η Οργάνωση της «Ηγεσίας των 100» απεφάσισε να προβεί σε δωρεά πέντε εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπεράτωση του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης. Τα χρήματα θα δοθούν σε δύο δόσεις, η μία φέτος εκ δυόμισι εκατομμυρίων δολαρίων και τα υπόλοιπα δυόμισι εκατομμύρια την άλλη χρονιά.


Δημοσιογραφικό βραβείο σε συνεργάτη του Estiator

ΜΕ την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, του βουλευτή της ΝΔ κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου, του ελληνοαμερικανού πολιτικού ηγέτη, προέδρου του Hellenic American Union, κ. Χρήστου (Κρις) Σπύρου, και του Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστα Τσουτσοπλίδη, ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος κατά την 3η ετήσια Τελετή Απονομής των Βραβείων Ανταποκριτών «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019», απένειμε το Βραβείο «ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ 2019» στον συνεργάτη μας από την Ελλάδα, κ. Χρήστο Μαλασπίνα, για την «μακρόχρονη και ευπρεπή προσφορά του στα ομογενειακά ΜΜΕ καθώς και την ευπρεπή ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού».


Βιβλίο μαγειρικής από σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ του βιβλίου «45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη» του Ελληνοκύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, που έκανε τις λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου γνωστές στους Γάλλους και χάρισε στην ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό διάσημους φίλους και την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, το πρώτο της παγκοσμίως και μοναδικό μέχρι σήμερα αστέρι Michelin. “Ραβιόλια με κρόκο Κοζάνης και γέμιση τύπου σπανακόπιτας”, “Χοιρινό μάγουλο με κυδώνι και ρετσίνα”, “Ντολμάδες με σαλάχι, σάλτσα ντομάτα και καππαρόφυλλα Κύπρου”, “Καρπούζι και φέτα με χυμό από ραβέντι και καρπούς σαμπούκου”, “Χαλούμι ψητό, γκασπάτσο από φράουλα και ντομάτα, φινανσιέ με ελιές Βόλου” είναι μερικές από τις προτεινόμενες λιχουδιές του βιβλίου.


Έργα τέχνης πολλών δωματίων

ΜΕΣΑ από την περιήγηση στο διαδίκτυο μαθαίνεις και ανακαλύπτεις εκεί που δεν το περιμένεις “μεγάλα” έργα τέχνης, τοίχοι και πατώματα, πολλών δωματίων έργα τέχνης, τέχνη στην τέχνη. Τι επιμέλεια, σχέδια, αισθητική, ατμόσφαιρα, ενέργεια, αυτή που την βάζεις… όχι στο στομάχι πάντως, ταΐζεις τα μάτια και τι αλήθεια χορταίνει περισσότερο, τι παίρνεις μαζί σου στο τέλος. Bέβαια νηστικός άνθρωπος δεν βλέπει χρώματα και γι’ αυτό η ίδια τέχνη πέφτει και στην κατσαρόλα με τον ίδιο επιμελημένο τρόπο και από εκεί στο πιάτο και ύστερα στο σώμα μας. Ξέρουν οι εστιάτορες αυτοί όλα τα καλά του κόσμου! “Ήρθαμε να δούμε κυρίες και κύριοι, με την εφαρμογή της google, να βαδίσουμε με το ψηφιακό ποντίκι σε αυτούς τους πίνακες ζωγραφικής με τις πολλές διαστάσεις και πολλά επίπεδα, να εντοπίσουμε τον καλλιτέχνη, τον ιδιοκτήτη αυτού του έργου πολλών τετραγωνικών ποδιών, να το συγχαρούμε… και να φύγουμε διαδικτυακά όπως μπήκαμε… και να ξανάρθουμε αν τα φέρει ο καιρός με τα πόδια μας”. Και συμπτωματικός και τα δυο στο Illinois. Πολλά συγχαρητήρια κύριοι!


Άλλο ακριβό και άλλο καλό κρασί!

ΓΝΩΣΤΟΣ οινοπαραγωγός του ελληνικού αμπελώνα απάντησε ως εξής στην ερώτηση, αν το ακριβό κρασί, είναι απαραίτητα και καλό κρασί: «Όχι, ένα ακριβό κρασί, δεν είναι απαραίτητα και καλό κρασί! Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ». Άρα το value for money δεν είναι πάντα εφικτό στο κρασί, αφού η τιμή από το χωράφι… στο ράφι, διαμορφώνεται σύμφωνα με πολυποίκιλους παράγοντες. Τι brand θέλει να δώσει ο παραγωγός στο κρασί του… Τι εμπορικό χαρακτήρα θα έχει το κρασί… Πόσο ρόλο θα παίξει το μάρκετινγκ στην προώθησή του. Και τελευταίο το κριτήριο… πόσο αντικειμενικά καλό είναι το κρασί.

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.