Categories

Γεγονότα-Απόψεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Posted by at 11 October, at 07 : 06 AM Print

Ύψιστη τιμή για τον μέγα ήρωα 

Η ΑΜΕΡΙΚΗ θρήνησε τον περασμένο μήνα τον θάνατο του Τζον Μακέιν, ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες και επιφανείς γερουσιαστές.  Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ το αεροπλάνο του κατερρίφθη σε βομβαρδισμό του Χανόι. Συνελήφθη και φυλακίστηκε για πέντε χρόνια. Πέρασε τα μισά σε πλήρη απομόνωση και υπεβλήθη σε φρικτά βασανιστήρια. Όταν οι δεσμώτες του πληροφορήθηκαν ότι ο πατέρας του ήταν ναύαρχος του επέτρεψαν αποφυλάκιση αλλά εκείνος αρνήθηκε διότι, όπως είπε στους βασανιστές του, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τους συντρόφους του στη φυλακή.

Ο υπέροχος αυτός πατριώτης επέστρεψε σακατεμένος με δεκανίκια. Στη συνέχεια, όπως ο πατέρας του και ο επίσης ναύαρχος παππούς του, αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας του στην πολιτική, σαν συντηρητικός Ρεπουμπλικανός, εκτιμώμενος και από τις δύο πτέρυγες του Νομοθετικού Σώματος για τη μετριοπάθεια, την υπευθυνότητα, την ευγένεια και το πνεύμα του υψηλού πατριωτισμού του και της συνεννόησης και συνεργασίας που τον διέπνεε. Οι πένθιμες εκδηλώσεις, που κράτησαν μια ολόκληρη εβδομάδα, θύμιζαν μόνο εκείνες που ακολούθησαν τη δολοφονία του προέδρου Κένεντι. Οι δημοκρατικοί πρόεδροι Κλίντον και Ομπάμα, πρώην αντίπαλοί του και οι δύο, εξέφρασαν εγκωμιαστικούς επικήδειους.

Ήταν μια εβδομάδα διακήρυξης της προσήλωσης της Αμερικής στα ιδεώδη που την έκαμαν -και παραμένει- μεγάλη. Ήταν ένας παναμερικανικός πανηγυρισμός, εορτασμός των αξιών της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας, του ανθρωπισμού, δεδομένων που δυστυχώς αμφισβητούνται ή παραβιάζονται καθημερινώς στις ημέρες μας.

 


Το καθήκον  των εστιατόρων  μετά την θεομηνία

Η ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ θεομηνία που έπληξε τον περασμένο μήνα τη Βόρεια και τη Νότια Καρολάινα, προκάλεσε πολλούς θανάτους, μεγάλες περιπέτειες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους βυθισμένα στο νερό και αμέτρητες επιχειρήσεις -μεγάλες και μικρές- καταστράφηκαν ολοσχερώς. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια, στο Myrple Βeach και άλλα σημεία των δύο πληγέντων Πολιτειών. Περιμένουμε να κατασταλάξει η φοβερή πλημμύρα για να γίνει γνωστή η έκταση της καταστροφής επιχειρήσεων πολλών εκατοντάδων ομογενών που εργάστηκαν σκληρά επί δεκαετίες για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, σε μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά.

Ελπίζουμε ότι οι ομογενείς εστιάτορες στις υπόλοιπες Πολιτείες της χώρας δεν θα μείνουν αδιάφοροι μπροστά στην τραγωδία των συναδέλφων τους και ότι θα βρεθεί τρόπος να ανταποκριθούν οι οργανώσεις Pan Gregorian και οι υπόλοιπες ομογενειακές προμηθευτικές εταιρίες σε όλη την χώρα.

 


Απίστευτα!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Ελλάδος κ. Τσίπρας (θαυμαστής του Κάστρο και του τυράννου της Βενεζουέλας) Μαδούρο, που απειλούσε την Αμερική και την Ευρώπη με νέες «στρατηγικές» συμμαχίες (Μόσχα – Πεκίνο) παρουσιάζεται τώρα ως ο καλύτερος φίλος της Αμερικής!

Πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο ηγέτη που αντιτάχθηκε στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και τον μοναδικό που αρνείται να υπογράψει την πανευρωπαϊκή Διακήρυξη καταδίκης του κομμουνισμού.

Μιλώντας στην  Έκθεση Θεσσαλονίκης διακήρυξε τα εξής απίστευτα: «Και θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να καλωσορίσω την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μια χώρα με την οποία μας συνδέει μια ισχυρή στρατηγική σχέση. Αλλά και αγώνες για κοινές αξίες σε σημαντικές στιγμές της Ιστορίας. Από τον αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια στην αποικιοκρατία και τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, μέχρι τους αγώνες για την κατάργηση της δουλείας με τη σφραγίδα του προέδρου Λίνκολν. Και από τους κοινούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, μέχρι τις μεγάλες μάχες για την κατοχύρωση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις».

 


Μητσοτάκης: Ψήφος στους Απόδημους

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στο Βελλίδειο, στην 83η ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η φετινή ΔΕΘ γίνεται στη σκιά ενός μεγάλου εθνικού πένθους». Σε ό,τι αφορά τους Απόδημους Έλληνες, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για άμεση κατάθεση του Νόμου για την ψήφο των αποδήμων. Η Ομιλία του κ. Μητσοτάκη σχολιάστηκε επικριτικά από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, στην Οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε μείωση της φορολογίας,  άρση των Capital Controls, Ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», στήριξη της οικογένειας με πρόσθετο αφορολόγητο, αναστολή του ΦΠΑ για νέες οικοδομές, μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.α.

Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι  «η ΝΔ θα την καταψηφίσει» κι αν δεν περάσει, «η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Καθιερώνει  την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων από την οποία θα κρίνεται η χρηματοδότηση. Θέτει πλαφόν για είσοδο στα Πανεπιστήμια.  Υποσχέθηκε και ιδιωτικά ΑΕΙ.

Μίλησε για κουπόνια 180 ευρώ για  τα παιδιά που δεν βρίσκουν θέση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, δήλωσε κατάργηση του «κακού νόμου Κατρούγκαλου», και εξήγγειλε ότι «όλοι οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις».

Δεσμεύτηκε να μην κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα, αλλά αξιολόγηση παντού. Άσκησε κριτική στους δανειστές, τονίζοντας ότι οι ξένοι επέβαλαν τόσο υψηλά πλεονάσματα γιατί δεν πιστεύουν ότι υπάρχει η θέληση να φτιαχτεί το κράτος.

Κλείνοντας την ομιλία του, υπό το χειροκρότημα και του παριστάμενου Αμερικανού Πρέσβη κ. Τζόφρεϊ Πάιατ, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενους στους  ψηφοφόρους  είπε ότι η ιστορία γράφεται πάντα απ’ αυτούς που συμμετέχουν και όχι απ’ αυτούς που απέχουν και κάλεσε σε στράτευση «για να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

 


Γενέθλια του  Τζον Κατσιματίδη

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πολιτικός  Τζον Κατσιματίδης, πρόεδρος  των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Christidis και APPLE, καθώς  και άλλων επιχειρήσεων, γιόρτασε τον περασμένο μήνα στο Μetropolitan Club του Μανχάταν με πολλούς  φίλους επιχειρηματίες και πολιτικούς.

 


Αμερική και Ελλάδα

ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Ελλάδας – ΗΠΑ για την επέκταση της παρουσίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην γενέτειρα αναφέρεται η Wall Street Journal που κάνει λόγο για ευρύτερη χρήση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων. Είναι ενδεικτική η δήλωση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγού Τζο Ντάνφορντ ότι  «Η γεωγραφία της Ελλάδας και οι ευκαιρίες που προσφέρει είναι αρκετά σημαντικές».

 


Η Τουρκία για  ελληνικό Λόμπι

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Volkan Bozkır, μιλώντας για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, αναφέρθηκε στο ελληνικό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και το Αρμενικό, «καταλογίζοντάς» τους «αρνητική εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας».

 


Απεβίωσε ο ιδρυτής της «KRINOS FOODS»

ΑΠΕΒΙΩΣΕ στην Αθήνα, όπου έζησε για σειρά ετών, ο Ιωάννης -Γιάννης- Μοσκαχλαϊδής (John Moscahlaidis), ιδρυτής της γνωστής εταιρίας εισαγωγών και διανομής ελληνικών τροφίμων «Krinos Foods» στη Αμερική και τον Καναδά.

Στις αρχές του ’50 ο καταγόμενος από την Άμφισσα, Γιάννης Μοσκαχλαϊδής ξεκίνησε μία μικρή επιχείρηση στη Νέα Υόρκη με την ονομασία ARISTA OLIVE Co Inc. Το ελαιόλαδο είχε την μάρκα « KRINOS». Αργότερα η επιχείρηση επεκτάθηκε και στον Καναδά. Το 1973 άλλαξε την ονομασία των επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και Καναδά σε KRINOS FOODS Inc. και KRINOS FOODS CANADA Ltd. αντίστοιχα. Το 1986, ο Γιάννης Μοσκαχλαϊδής αγόρασε τις  ανταγωνίστριες εταιρίες, Standard Importing Company και SICO Foods.

Ο εκλιπών υπήρξε ενεργός στην φιλανθρωπία, όπως και η αείμνηστος σύζυγος του, και δημιούργησε το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα.

 


Νέα ελληνικά  προϊόντα στην αγορά των ΗΠΑ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ροδούλα» με 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των προϊόντων ζύμης, γλυκών και του food service, έχει μπει και σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι πατσαβουρόπιτες και τα τρίγωνα πιτάκια είναι τα προϊόντα που εκπροσωπουν την Εταιρεία και στην  αμερικανική αλυσίδα SCHNUCAS που διαθέτει 107 υπεραγορές με τζίρο 2.7 δισ. δολ. το χρόνο.

Το προϊόν αυτό είναι βραβευμένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας.

 


Ομογενής λανσάρει μπύρες

Ο  «ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΙΣΚΟΥ» («Greek God of Hops») και ο «Κατευνασμός» («Appeasement»), είναι οι δύο νέες μπύρες που λανσάρει από την Μασαχουσέτη, συνεργαζόμενος με την «Mass. Brewing Co.», ο πρώην παίκτης των «Red Sox», και ιδιοκτήτης της «Loma Brewing Company», ομογενής Κέβιν Γιουκίλης (Kevin Youkilis). Οι δύο μπύρες είναι τύπου IPA, και είναι ήδη διαθέσιμες για διανομή σε όλη την Ανατολική Μασαχουσέτη και το Ρόουντ Άιλαντ από τον περασμένο μήνα.

 


Κώστας Δράγας

ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ άνθρωπος, καλός πατριώτης και φιλάνθρωπος, ο Κωνσταντίνος Δράγας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Είναι μια από τις περιπτώσεις ομογενών που ήρθαν σε αυτή τη χώρα αδέκαροι αλλά πέτυχαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους δημιουργώντας μια υπέροχη οικογένεια. Ο Κώστας ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου Silver Star στους 65 δρόμους και 2η λεωφόρο του Μανχάταν.

Εγκαταλείπει τη σύζυγό του Καλλιόπη, τις δύο κόρες τους Ασπασία και Ειρήνη, γιατρούς, επτά εγγόνια, αδέλφια και συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Το ζεύγος Δράγα είχε τιμηθεί από τον Πανκερκυραϊκό Σύλλογο τον περασμένο Νοέμβριο. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπάρδης είπε για το εκλεκτό ζεύγος: «Ο άνθρωπος αυτός ξεκίνησε από την Κέρκυρα χωρίς παπούτσια, κοιμήθηκε στην Αθήνα σε ένα ‘‘κοτέτσι’’ αλλά μέσα του είχε κάτι χαραγμένο: Στην πίστη του στον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο ένα βράδυ τον είδε στον ύπνο του και του είπε να φύγει. Ήρθε εδώ, δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο και το χωριό του που πάντα βοηθούσε έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Καλλιόπη, μια γυναίκα δυναμική που μαζί της απέκτησε μια υπέροχη οικογένεια, δύο θυγατέρες γιατρούς με τη δική τους κλινική. Αυτός ο άνθρωπος τι θα μπορούσε να δώσει περισσότερο;».

 


Αργυρός Λέοντας  στον Λάνθιμο

ΤΟ «THE FAVOURITE», η νέα ταινία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα, στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ο Έλληνας σκηνοθέτης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ιδιαίτερα τις τρεις απίθανες γυναίκες που πρωταγωνιστούν στην ταινία του, Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις. Τον Χρυσό Λέοντα καλύτερης ταινίας κέρδισε το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν.

 


 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.