Categories

ΓΕΓΟΝΟΤΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Posted by at 7 September, at 09 : 00 AM Print

Επιμέλεια ειδήσεων: Χρήστος Μαλασπίνας – Βασιλική Τσαβαλιά

Κλείνει το φημισμένο «Loeb Boathouse»

Οι αρνητικές οικονομικές συγκυρίες βάζουν «λουκέτο», τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο φημισμένο εστιατόριο «Loeb Boathouse» στο Σέντραλ Παρκ, της Νέας Υόρκης. Αυτό δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, Ντιν Πολ. Να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό εστιατόριο μέσα στην λίμνη του Σέντραλ Παρκ και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1954.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε και στον ιδιοκτήτη των κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου στεγάζουν το εστιατόριο, την υπηρεσία Πάρκων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς 163 υπάλληλοι της επιχείρησης θα βρεθούν εκτός δουλειάς. Το συνδικάτο των εργαζομένων στην επιχείρηση, το «Hotel Trades Council» εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση του ιδιοκτήτη.

Το εστιατόριο Loeb Boathouse φιλοξένησε στο διάστημα της λειτουργίας του δεκάδες εκδηλώσεις ομογενών. Η Υπηρεσία Πάρκων της Νέας Υόρκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αν κάποιος έχει οποιαδήποτε εκδήλωση μετά τις 21 Οκτωβρίου, αναζητείται λύση ώστε να μην ακυρωθεί η εκδήλωση.

Ζημιές από πυρκαγιά στο «The Sparta Classic Diner»

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκάλεσε πυρκαγιά στο ομογενειακό εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» στην περιοχή Sparta του New Jersey. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Ιωάννης Κοντολιός, ένα από τα τρία αδέλφια ιδιοκτήτες, «μόλις οι αρχές και η ασφάλεια δώσουν το πράσινο φως θα ξεκινήσουν τις εργασίες για την αναγέννηση από τις στάχτες».

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής, ξέσπασε στην κουζίνα του εστιατορίου, η οποία υπέστη και τις μεγαλύτερες ζημιές. Το εστιατόριο «The Sparta Classic Diner» βρίσκεται στην διεύθυνση 80 Woodport Rd, Sparta, NJ και ήταν ένα από τα εμβληματικά εστιατόρια της περιοχής. Ανήκει στα αδέλφια Ιωάννη, Δημήτριο και Στυλιανό Κοντολιό του Μιχαήλ, τα οποία προ δώδεκα περίπου ετών το έθεσαν σε λειτουργία.

Τα αδέλφια Κοντολιός, διακρίνονται για τα επιτεύγματά τους όχι μόνο στον επιχειρηματικό στίβο, αλλά και στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα.

Κατέβασε ρολά το εστιατόριο «Calexico»

Κατέβασε ρολά το μεξικανικό εστιατόριο «Calexico» στην 30ή Λεωφόρο της Αστόριας, καθώς, ο ιδιοκτήτης,  Dave Vendley, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει οριστικά και αμετάκλητα την λειτουργία του. Το «Calexico» έπεσε θύμα των μακροχρόνιων συνεπειών από την κοινωνικο-οικονομική αναταραχή της πανδημίας, αφού η αγορά αποδείχθηκε αφιλόξενη προκειμένου να προστατεύσει την επένδυση σε μια περιοχή -και εποχή- με ιδιαίτερα αυξημένα λειτουργικά έξοδα. Το «Calexico» στεγάζονταν σε ακίνητο στην συμβολή της 32ης Οδού με την Νιουτάουν, όπου επί δεκαετίες λειτουργούσε η εμβληματική ομογενειακή καφετέρια «Athens Cafe», που κατέβασε οριστικά ρολά το 2014.

­­­­­­­­­­­­­­­Νέο εστιατόριο της αλυσίδας «Kyma»

Ένα, ακόμη ελληνικό εστιατόριο, της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων «Kyma», έλαβε άδεια

λειτουργίας (εστιατορίου και αρτοποιείου) 200 θέσεων, στην Λεωφόρο Γκρίνουιτς (Lewis Street off Greenwich Avenue) από την Επιτροπή Πολεοδομίας και Χωροταξίας.

Το εστιατόριο αποτελεί τη νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία του επενδυτικού σχήματος  «Kyma» που λειτουργεί ήδη σε τρεις τοποθεσίες στο Μανχάταν, συμπεριλαμβανομένων των Roslyn, Hudson και Flatiron. Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου «Kyma» προβλέπουν ότι τα εγκαίνια θα καθυστερήσουν μερικούς μήνες καθώς απαιτούνται εκτεταμένες κατασκευαστικές εργασίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. 

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. 

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.