Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

Posted by at 8 August, at 14 : 23 PM Print

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ «PAPAYAKING»

ΕΝΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ εστιατόριο του Απερ Ιστ Σάιντ, το οποίο λειτουργεί αδιαλείπτως επί 90 χρόνια και ιδρύθηκε από έναν δραστήριο Έλληνα μετανάστη, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για τη συνοικία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post». Ειδικότερα, πρόκειται για το πολύ γνωστό στην ευρύτερη περιοχή «Papaya King», στη συμβολή της 86ης Οδού με την 3η Λεωφόρο, καθώς το κτίριο που το φιλοξενεί θα κατεδαφιστεί, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση του ένα άλλο, σύγχρονο οικοδόμημα, με τις λεπτομέρειες ωστόσο να μην έχουν διαρρεύσει. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το «Papaya King» αποτέλεσε την ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου για έναν Έλληνα της εποχής, τον Κωνσταντίνο Πούλο (Constantine «Gus» Poulus), ο οποίος ίδρυσε την επιχείρηση και απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930. Ο Πούλος μέσα στα χρόνια έφτασε στο σημείο να δημιουργήσει μια αλυσίδα με νέες εστίες του «Papaya King». Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονταν περιοχές όπως το Χόλιγουντ, το Ιστ Βίλατζ, το Κεντρικό Μπρούκλιν και το Λονγκ Αϊλαντ. Η οικογένεια Πούλου, μετά από έξι δεκαετίες, έχει απεμπλακεί από το «Papaya King» αφού πούλησε τα δικαιώματα της επιχείρησης το 1997.

ΤΖΟΝ ΔΙΑΚΑΚΗΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ ΟΜΟΓΕΝΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ YΕΡΣΕΗ

TΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του John Diakakis, ενός εκ γενετής τυφλού ομογενή από την Νέα Υερσέη, παρουσιάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον «New Yorker», το «Bacon ’n’ Laces». Το φλιτζάνι από νέον που αναβοσβήνει και υπόσχεται έναν καλό καφέ στο «Bendix Diner» φαντάζει οικείο ακόμη και σ’ αυτούς που δεν έχουν σταματήσει ποτέ για μια ελληνική ομελέτα ή ένα μπέργκερ στο εστιατόριο που λειτουργεί από το 1947, στη διασταύρωση των Route 17 και Route 46 στο Χάσμπρουκ Χάιτς, 45 λεπτά από την πόλη της Νέας Υόρκης. Ο Γιάννης Διακάκης, διευθυντής της οικογενειακής επιχείρησης, πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα και είναι τυφλός από τη γέννησή του. Το «Bacon ‘n’ Laces» τον δείχνει να διαχειρίζεται το εστιατόριο του, αλλά και το πολυάσχολο νοικοκυριό του. Ξέρει ακριβώς πώς να κυκλοφορεί σε εκείνο το εστιατόριο, ξέρει που βρίσκονται τα πάντα.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΕΡΠΕΛΗΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε τον στέφανο Τσερπέλη, κατά την 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής και συγκεκριμένα στη διάρκεια της πολιτιστικής εκδήλωσης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Καλών Τεχνών Νέας Υόρκης, όπου έγιναν χορωδιακές συναυλίες εκκλησιαστικών ύμνων, για την πολυετή προσφορά του στην Αρχιεπισκοπή, την Ομογένεια, την Ελληνική Παιδεία και το Πατριαρχείο. Παραλαμβάνοντας την εικόνα του Σπορέως Χριστού ο κ. Τσερπέλης επανέλαβε τη ρήση του Απ. Παύλου «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα την πίστιν τετήρηκα».

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ AHEPA

ΜΕ ΤΟΥΣ εορτασμούς μιας εκατονταετηρίδας από την ίδρυση της η American Hellenic Educational and Progressive Association, (ΑΗΕΡΑ), συνεχίζει την πορεία της με ηγέτες, που ξέρουν να κρατούν ισορροπίες και παράλληλα να περιφρουρούν τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ και ανά την υφήλιο, όπου υπάρχουν και λειτουργούν δραστήρια τμήματά της. Το Ιστορικό Συνέδριο έλαβε χώρα στο Ορλάντο της  Φλόριδας και στο Walt Disney World Resort. Εκεί τα μέλη και οι φίλοι της AHEPA έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας, ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την διάδοση του Ελληνισμού, για την προώθηση της ελληνικής παιδείας και για την επούλωση των κοινωνικοοικονομικών πληγμάτων, που έχει δεχτεί η Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια. Σήμερα, τα περισσότερα από τα μέλη της AHEPA είναι απόγονοι των Ελλήνων μεταναστών, που ήρθαν στην Αμερική με οδηγό μόνο τα ιδανικά του Ελληνισμού και την πίστη τους στην Ορθοδοξία, επιζητώντας κάτι περισσότερο από οικονομικές ευκαιρίες. Για τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA, Δημήτρη Κόκοτα, οι άνθρωποι πρέπει μάθουν την ιστορία της Οργάνωσης, το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο και τις αξίες για τις οποίες μάχεται, που είναι η φιλανθρωπία, η κοινωνική υπευθυνότητα, η εκπαίδευση, η ατομική και οικογενειακή επιτυχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.