Categories

ΩΔΗ στο Ρόδι

Posted by at 10 July, at 03 : 03 AM Print

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ελασσόνα, Λάρισα | 2493401018 |https://ode.global/el/

ΡΟΔΙ. Ένα φρούτο που από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με τη γονιμότητα και την αιωνιότητα. Ο Ιπποκράτης το αναφέρει ως «θαυματουργό καρπό». Αποτελεί μια πραγματική υπερτροφή χάρη στην αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, τις καρδιακές παθήσεις, την αρθρίτιδα, τον καρκίνο του προστάτη ενώ παράλληλα βελτιώνει τη μνήμη και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ο χυμός του θεωρείται ελιξίριο υγείας και ομορφιάς.

Της Τζίνας Καλλίτση

ΣΕ ΑΥΤO ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

θα κάνουμε μία ΩΔΗ στο Ρόδι με τη βοήθεια του κυρίου Στέφανου Πούτα, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας.

«Αν και δεν κατάγομαι από αγροτική οικογένεια ούτε είχα κάποια προηγούμενη σχέση με τα ρόδια, πριν από 15 χρόνια αγόρασα γη με σκοπό να δημιουργήσω μία καλλιέργεια ροδιών που να είναι απολύτως βιολογική χωρίς χημικά λιπάσματα κι εντομοκτόνα. Αρχικά διέθετα την παραγωγή μου σε εμπόρους. Η αλήθεια είναι ότι γοητεύτηκα από την υψηλή διατροφική αξία των ροδιών και τα πολλαπλά οφέλη τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξω μια εταιρεία που να παράγει προϊόντα με βάση το ρόδι, όσο το δυνατόν πιο φυσικά και βιολογικά, που να μην περιέχουν τίποτα επιβλαβές, χωρίς την προσθήκη χημικών, συντηρητικών και ζάχαρης. Ξεκίνησα με τον 100% φυσικό χυμό ροδιού που παραμένει η κορωνίδα των προϊόντων μας και σταδιακά πειραματίστηκα και με άλλα προϊόντα όπως μαρμελάδες, dressing και γλυκόξινες σάλτσες. Ακόμα και οι μαρμελάδες που φτιάχνουμε στο σπίτι, περιέχουν ζάχαρη. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει τη ζάχαρη με φρούτα όπως το σταφύλι και το μήλο, καθιστώντας έτσι τα προϊόντα μας κατάλληλα σε όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη για λόγους υγείας και όχι μόνο. Αντίστοιχα στις σάλτσες χρησιμοποιούμε μόνο ρόδι και διάφορα λαχανικά, όσο επί το πλείστων βιολογικά».

Η σειρά περιλαμβάνει: μαρμελάδες ροδιού με μήλο και σταφύλι, dressing ροδιού με ξύδι από λευκό σταφύλι ή ρόδι, χυμό σταφύλι και ξύδι από λευκό σταφύλι, chutneys με ρόδι, διάφορα λαχανικά και φρούτα, μια υπέροχη σάλτσα BBQ με ρόδι και σταφύλι και το σιρόπι ροδιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως dressing σε σαλάτες αλλά και ως σιρόπι σε γλυκές δημιουργίες. Τα προϊόντα εξάγονται στις ΗΠΑ και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Όλα τα προϊόντα είναι vegan και gluten free.

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ BBQ SAUCE ΡΟΔΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο

2 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή

2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γλ. αλάτι,

1 κ.γλ. πιπέρι BBQ sauce ροδιού της εταιρείας «ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ»

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο ώστε να είναι εντελώς στεγνό και πασπαλίζουμε το μείγμα από τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 25 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και με ένα πινέλο απλώνουμε αρκετή ποσότητα από τη BBQ sauce ροδιού, “ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ”. Ξαναψήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κοτόπουλο, περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και ρόδι.

Καλή Απόλαυση!!!

Μια συνταγή της: www.xeniasfoodstories.blogspot.com/

GREEK PRODUCTS HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.