Categories

ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Posted by at 11 April, at 09 : 54 AM Print

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Της Τζίνας Καλλίτση

Η Σοφία της Φύσης είναι μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής βιολογικών ξιδιών και πετιμεζιού. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 στο Κούτσι της Νεμέας, από τους Νίκο Μπουζινέλο και Κώστα Μπαναγή.

Μιλήσαμε με τον κ. Νίκο: «Έχουμε πάνω από 20 χρόνια βιολογικούς αμπελώνες. Το 2006 αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την παραγωγή των σταφυλιών μας, παράγοντας όχι κρασί όπως θα ήταν αναμενόμενο για την περιοχή της Νεμέας, αλλά ξίδι και πετιμέζι από βιολογικά σταφύλια. Πιστεύαμε πολύ στο πετιμέζι που έχει μεγάλη παράδοση στην περιοχή μας. Το 2006 ενταχθήκαμε σ’ ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και φτιάξαμε μια μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης στο Κούτσι, σε μία έκταση που ανήκει στην οικογένειά μας κι εκεί ξεκινήσαμε να παράγουμε τα προϊόντα μας. Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τους κωδικούς των προϊόντων μας και να εμπλουτίσουμε τη σειρά με νέες ιδέες και γεύσεις. Συζητάμε με τους πελάτες μας ανά τον κόσμο και δημιουργούμε νέα προϊόντα με βάση τις διατροφικές τους συνήθειες, όπως το γλυκόξιδο με τζίντζερ. Συνολικά παράγουμε 18 διαφορετικούς κωδικούς. Οι δύο βασικές κατηγορίες των προϊόντων μας είναι το ξίδι και το πετιμέζι, ένα φυσικό γλυκαντικό. Παράγουμε απλό ξίδι λευκό και κόκκινο, ξίδια αρωματισμένα με βιολογικά βότανα και μπαχαρικά όπως ξίδι με θυμάρι, με βασιλικό και σκόρδο, με κάρδαμο και τρία πιπέρια, με μανταρίνι και μπαχαρικά. Γλυκά και βαλσαμικά ξίδια απλά ή αρωματισμένα με φρέσκα βιολογικά φρούτα όπως το μανταρίνι, το ρόδι, το μήλο, η φράουλα, διάφορα μπαχαρικά και μέλι.

Βασική μας αρχή είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον. Όλα μας τα προϊόντα είναι βιολογικά, χωρίς συντηρητικά και χωρίς κανένα πρόσθετο. Τα φρούτα και τα βότανα που χρησιμοποιούμε προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες Ελλήνων παραγωγών. Από την πρώτη στιγμή, βασική μας επιλογή για την παραγωγή των προϊόντων μας, υπήρξε η χρήση σταφυλιών από Ελληνικές ποικιλίες. Το Αγιωργίτικο που είναι η χαρακτηριστική ποικιλία της Νεμέας, ο Ροδίτης από την Αχαΐα και η Μαλαγουζιά Τα τελευταία πέντε χρόνια ξεκινήσαμε μια νέα εταιρεία, την “VENIKOS, οίνος, γαστρονομία, ευζωία», www.venikos.gr που έχει να κάνει με το γαστρονομικό τουρισμό στην περιοχή της Πελοποννήσου. Παρουσιάζουμε τα τοπικά κρασιά και μαγειρεύουμε για τους επισκέπτες μας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που παράγουμε. Είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Η πρώτη εξαγωγή έγινε το 2009. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, πάνω από 80%, εξάγεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία), στις ΗΠΑ και στην Ασία, στη Νότια Κορέα. Τα προϊόντα έχουν βραβευθεί σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Αξίζει να τα δοκιμάσετε!

GREEK PRODUCTS HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.