Categories

Ελληνικό Επιχειρείν: «Delicious Crete»

Posted by at 11 February, at 07 : 10 AM Print

Ηράκλειο Κρήτης, 2811-180120 | www.deliciouscrete.com

ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗ

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2014 από ένα ζευγάρι διακοσμητών, τον Βαγγέλη Βαράκλα και την Αφροδίτη Κατσουλάκη. Λόγω της καταγωγής αλλά και της αγάπης τους για τον τόπο τους την Κρήτη, αποφάσισαν να αλλάξουν κατεύθυνση και να ασχοληθούν με τα προϊόντα του νησιού τους όχι μόνο προωθώντας την τοπική παραγωγή αλλά και «αυτοσχεδιάζοντας» με καινοτόμα προϊόντα. Στο επίκεντρο της παραγωγής βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του (ελιές, πάστα ελιάς, αρωματικά ελαιόλαδα) αλλά και όσπρια, αλμυρά και γλυκά αλείμματα, έτοιμα μείγματα βοτάνων για φαγητά, παστέλια με βάση το μέλι και διάφορους ξηρούς καρπούς, συκομαΐδα (μια εξαιρετική λιχουδιά με βάση την πάστα σύκου).

Πρωτότυπα προϊόντα

Μιλήσαμε με τον Βαγγέλη: «Παρόλο που ξεκινήσαμε από τελείως διαφορετικό χώρο, μας κέρδισε αυτός ο τομέας. Πάνω απ’ όλα βάζουμε τη σχέση μας με τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Επειδή είμαι της άποψης ότι κάτι πρέπει να το σπουδάσεις για να ασχοληθείς επαγγελματικά με συνέπεια και υπευθυνότητα, σπούδασα πάνω στο ελαιόλαδο, έγινα επαγγελματίας δοκιμαστής ελαιολάδου, για να μπορώ να έχω τα σωστά κριτήρια και τις γνώσεις ώστε να προχωρήσω στη δική μου παραγωγή. Θέλουμε να είμαστε σωστά τεκμηριωμένοι και όχι να κάνουμε απλώς αυτό που μας αρέσει. Προσπαθούμε να φτιάχνουμε πρωτότυπα προϊόντα με διαφορετικές συνταγές όπως το καπνιστό ελαιόλαδο ή την πάστα ελιάς με βασιλικό και σκόρδο. Αυτή τη στιγμή παράγουμε 16 είδη αρωματικών ελαιολάδων, δύο premium και 4 απλά. Για τον αρωματισμό των ελαιολάδων χρησιμοποιούμε αρωματικά βότανα ή αιθέρια έλαια από το φλοιό εσπεριδοειδών, χωρίς να προσθέτουμε χημικά ή τεχνητά αρώματα. Το ίδιο ισχύει και για το καπνιστό ελαιόλαδο που καπνίζεται με παραδοσιακές μεθόδους. Η γκάμα των προϊόντων μας είναι πολύ μεγάλη. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε περίπου 140 διαφορετικά είδη, πράγμα που προϋποθέτει σωστή οργάνωση και προγραμματισμό ώστε να έχουμε τα κατάλληλα υλικά στην κατάλληλη στιγμή. Και συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε».

Οι πρώτες ύλες

Οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Μακεδονία, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία αλλά κυρίως από την Κρήτη. Τα προϊόντα είναι φυσικά χωρίς πρόσθετα χημικά και αρωματίζονται με αρωματικά βότανα τα οποία συνήθως εμπεριέχονται στη συσκευασία. Τα προϊόντα εξάγονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά αλλά διατίθενται και στην Ελλάδα σε διάφορα ντελικατέσεν.

HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.