Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 6 September, at 07 : 24 AM Print

Εστιατόριο Patio

Ξενοδοχείο «The Margi» | Λητούς 11, Βουλιαγμένη | Τηλ. 210 8929160

Αυτό το μήνα επισκεφθήκαμε το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «The Margi», ένα εστιατόριο βραβευμένο το 2018 με Χρυσό Σκούφο αλλά κι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Της Τζίνας Καλλίτση

Μια καλαίσθητη εσωτερική αυλή με πισίνα, με τοίχους στο χρώμα της ώχρας, άφθονη πρασινάδα και μια ελιά να δεσπόζει στο κέντρο, συνθέτουν τον ατμοσφαιρικό χώρο του εστιατορίου. Η επίπλωση λιτή και εκλεπτυσμένη και η διακόσμηση σε ρομαντικούς τόνους. Η κουζίνα μεσογειακή με σύγχρονες ευρωπαϊκές αναφορές και μοντέρνες ελληνικές γεύσεις. Τα πιάτα προσεκτικά δουλεμένα με έμφαση στην ποιότητα. Οι περισσότερες πρώτες ύλες προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του Margi Hotel που βρίσκεται στα Καλύβια και ανεφοδιάζει καθημερινά το εστιατόριο. Φρέσκα φρούτα, αρωματικά βότανα, εποχικά λαχανικά αλλά και βρώσιμα λουλούδια είναι μερικά από τα υλικά που παράγονται στη φάρμα του ξενοδοχείου και προσδίδουν στα πιάτα μοναδική ποιότητα και άρωμα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο σεφ έχει δημιουργήσει δύο μενού γευσιγνωσίας, το «a la carte» μενού επηρεασμένο από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και το «Still Life With Artichokes & Sea Urchins», που έχει ως βάση γεύσεις της Μεσογείου. Ξεχωρίσαμε το ορεκτικό mousse και τα αυγά αχινού με αφρό από ούζο & λεμόνι, και το κυρίως πιάτο, μπακαλιάρο σε κρούστα λιαστής τομάτας με αγκινάρες και αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο. Υπέροχα ισορροπημένες γεύσεις με επίγευση θάλασσας! Το εστιατόριο διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από ελληνικά και διεθνή τυριά (ελληνική γραβιέρα, ιταλικό μπλε τυρί και γαλλικό καμαμπέρ) που συνδυάζονται μοναδικά με τα κρασιά της κάβας του.


Σεφ Παναγιώτης Γιακαλής

Ο Παναγιώτης Γιακαλής είναι ένας εμπνευσμένος και χαρισματικός σεφ της νεότερης γενιάς, βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο. Έχει μαθητεύσει δίπλα σε διάσημους σεφ, στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Από το 2012 δημιουργεί στην κουζίνα τού εστιατορίου Patio του Margi Hotel στη Βουλιαγμένη, αξιοποιώντας στο έπακρο τις φρέσκες πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την ομώνυμη φάρμα. Η συνταγή της επιτυχίας του βασίζεται στη σκληρή δουλειά, τον πειραματισμό και το μεράκι. Απολαμβάνει τη δουλειά του και θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο που ζει στην Ελλάδα.

HOME PAGE ,

Related Posts

Comments are closed.