Categories

Γεύσεις Ελλάδας

Posted by at 11 November, at 11 : 25 AM Print

Εστιατόριο Première

ATHENAEUM INTERCONTINENTAL ATHENS | Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 89-9311745, ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ. 210 920 6000

Αυτό το μήνα επισκεφθήκαμε το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «Première», ένα εστιατόριο βραβευμένο το 2019 με Χρυσό Σκούφο αλλά κι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Της Τζίνας Καλλίτση

Tο κορυφαίο εστιατόριο Première -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο για το 2019- βρίσκεται στην ταράτσα του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental στο 10ο όροφο, με θέα στην Ακρόπολη και το λόφο του Φιλοπάππου. Θεωρείται επάξια ένα από τα καλύτερα γκουρμέ εστιατόρια της Αθήνας βραβευμένο για τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή κουζίνα του. Ο χώρος είναι σχεδιασμένος σε μοντέρνο, μινιμαλιστικό στυλ με λιτή και απέριττη διακόσμηση και χαμηλό, διακριτικό φωτισμό που επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει το θέαμα της φωτισμένης πόλης και του βράχου της Ακρόπολης που δεσπόζει και θαρρείς ότι μπορείς να τον αγγίξεις.

Η υψηλών προδιαγραφών κουζίνα του είναι δημιουργική και πρωταγωνιστούν φρέσκα υλικά της Μεσογείου συνδυασμένα με ευρωπαϊκές τεχνικές. Ξαφνιάζουν οι έντονες αντιθέσεις, τόσο στον συνδυασμό των υλικών όσο και των τεχνικών. Οι γευστικοί συνδυασμοί είναι ιδιαίτερα επιτυχημένοι ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, αιχμαλωτίζοντας τη φρεσκάδα και την πλούσια γεύση των υλικών, αλλά και την άριστη ποιότητά τους.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Υπεύθυνος των υψηλής γαστρονομίας δημιουργιών, είναι ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του. Ξεχωρίσαμε το φιλέτο μπακαλιάρου με πουρέ από μπρόκολο, σάλτσα λευκού κρασιού και μπροκολίνια με βινεγκρέ τρούφας.

Στο Première μπορεί κανείς να απολαύσει το ειδικό χορτοφαγικό μενού που καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις της vegetarian διατροφής, χωρίς να υστερεί σε γεύση και φαντασία. Ποιος θα έμενε ασυγκίνητος με τα ραβιόλι με μανιτάρια σε κονσομέ λαχανικών και τα brownies με σάλτσα καραμέλας και σορμπέ καρύδας;

Το εστιατόριο διαθέτει μια από τις πλουσιότερες και άριστα ενημερωμένες λίστες κρασιών, με ετικέτες απ’ όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες παγκοσμίως, ικανοποιώντας και τα πιο απαιτητικά γούστα. Το service είναι υψηλών προδιαγραφών.

Σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μεταμόρφωση Αττικής. Μετά από μια δύσκολη εφηβεία, ανακάλυψε τη φυσική του κλίση στη μαγειρική που του έγινε εμμονή κι έδωσε νόημα στη ζωή του. Φοίτησε στη Le Monte όπου σήμερα είναι καθηγητής. Ξεκίνησε την μαγειρική του καριέρα από το εστιατόριο «Σπονδή» και συνέχισε δίπλα σε κορυφαίους σεφ όπως ο Jerome Serres που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον νεαρό τότε Μιχάλη, ο Νίκος Καραθάνος και ο Τάσος Μαντής και σε μερικά από τα γνωστότερα εστιατόρια της χώρας. Τα τελευταία τρία χρόνια «δημιουργεί» στο εστιατόριο Première. Σήμερα θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και πιο ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς. Χαρακτηρίζεται για την επιμονή του, την αφοσίωσή του στη μαγειρική αλλά και το πείσμα με το οποίο προσπαθεί να επιτύχει τους στόχους του. Θεωρεί ότι η μαγειρική τον έχει μάθει να αντιμετωπίζει αλλά και να ξεπερνάει τις δυσκολίες της ζωής με υπομονή και στωικότητα. Αυτό που τον μαγεύει κυριολεκτικά στη δουλειά του, δεν είναι μόνο η δημιουργικότητα αλλά και η ικανοποίηση που εισπράττει όταν περιποιείται τους πελάτες του και βλέπει την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους.

HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.