Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Posted by at 11 February, at 06 : 57 AM Print

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΖΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Πετρίδης εργάζεται και ζει το αμερικανικό όνειρο στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη τριών ομώνυμων εστιατορίων «Gyro World», στο Φλάσινγκ, στο Ρίτζγουντ και στην ελληνοκρατούμενη Αστόρια καθώς και την καφετέρια «Mikel Coffee» επίσης στην Αστόρια. Ο Δημήτρης Πετρίδης είναι ταυτόχρονα οικείο πρόσωπο αφ ενός λόγω του ρεπορτάζ των εγκαινίων του «Mikel Coffee»,  αφ ετέρου δε λόγω της φιλανθρωπικής του δράσης. Η ιστορία του Δημητρίου Πετρίδη, που κατάγεται από τις Σέρρες (Μονοκκλησιά Σερρών) έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ιστορία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών που έφθασαν για μια καλύτερη τύχη στη Νέα Υόρκη και με την σκληρή εργασία κατόρθωσαν να ριζώσουν σ την φιλόξενη χώρα, να αδράξουν τις ευκαιρίες και να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο, χωρίς ποτέ τους να λησμονήσουν τον τόπο καταγωγής των.

CRAZIES AWARDS 2022

Από τα αριστερά, o Viron Rondo, ιδιοκτήτη του εστιατορίου Viron Rondo  osteria, στη μέση ο Anthony Sereslis, ιδιοκτήτη του μεσιτικού γραφείου  Anthony Sereslis Realty και δεξιά ο Κυβερνήτης του Connecticut, Ned Lamont. Το στιγμιότυπο είναι από την  εκδήλωση Crazies Awards 2022 του Connecticut Restaurant Association που  πραγματοποιήθηκε στο καζίνο Foxwoods.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ

Ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων και μιας μεγάλης και πολυτελούς αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων στην περιοχή του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, είναι ο Μιλτιάδης Κουτσανδρέας. Πρόκειται για τα εστιατόρια Anton’s το ένα στο  προάστιο Elma και το άλλο στο Cheektowaga.  Ο κ. Κουτσανδρέας είπε πως «για πρώτη φορά στα 45 χρόνια που είμαστε εδώ έπρεπε να κλείσουμε για πέντε μέρες τα εστιατόρια λόγω της πρόσφατης σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή». Ο κ. Κουτσανδρέας κατάγεται από το χωριό Κάτω Σαμικό.

ATHENIAN GREEK CUISINE

Παρελθόν αποτελεί το δημοφιλές ελληνικό εστιατόριο στην περιοχή του Μέριλβιλ, το ‘Athenian Greek Cuisine. Ήταν ένα από την αλυσίδα  εστιατορίων του Ελληνο-Αμερικανού επιχειρηματία  Κωνσταντίνου Μπισιούλη. Ο κ. Μπισιούλης, ο οποίος διαμένει στο Λέμοντ του Ιλινόις, είχε υπό την ιδιοκτησία του, κατά καιρούς, 13 εστιατόρια στην ευρύτερη περιοχή του Σικάγο, μεταξύ των οποίων και το περίφημο «Maxwell Street Grill» στη συνοικία Σάουθ Χόλαντ. Στα 80 χρόνια του, ο κ. Μπισιούλης αποφάσισε  να βάλει λουκέτο στο «Athenian», θεωρώντας πως το  επιχειρηματικό του εγχείρημα στην περιοχή του Μέριλβιλ δεν είχε πλέον ιδιαίτερες προοπτικές επιτυχίας. Στο τελευταίο μήνυμά του, στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook, κάλεσε άπαντες να συνεχίζουν να στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ «THEO & STACY’S» ΣΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ

Τέλος εποχής για ένα από τα πλέον ιστορικά ελληνικά εστιατόρια στο νοτιοδυτικό Μίσιγκαν. Ο  λόγος για το «Theo & Stacy’s», το οποίο, μετά από  πενήντα χρόνια διαρκούς δραστηριότητας στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι κλείνει οριστικά τις πύλες του. Πρόκειται για το εστιατόριο της οικογένειας Σκαρτσιάρη, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το μακρινό 1973. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τοπικού ειδησεογραφικού προγράμματος του «Fox News», η ιδιοκτησία αποδέχθηκε την πρόταση να περάσει το ενοικιαστήριο συμβόλαιο των εγκαταστάσεων σε έναν άλλο τοπικό εστιάτορα. Η οικογένεια ευχαριστεί σύσσωμη την κοινότητα του Καμαζού για τη στήριξή της σε αυτές τις πέντε δεκαετίες. Το εστιατόριο «Theo & Stacy’s» προσέφερε τόσο ελληνικό γρήγορο φαγητό, όπως ο γύρος, αλλά και πολύπλοκα μαγειρευτά, όπως ο μουσακάς, φέρνοντας το κοινό της περιοχής σε επαφή με τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, η οποία πλέον θεωρείται οικεία και, μάλιστα, σε πολύ προσιτές τιμές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.