Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Posted by at 9 February, at 11 : 39 AM Print

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τέλος εποχής για το διάσημο εστιατόριο No-Name της Βοστώνης

Το ιστορικό και διάσημο εστιατόριο NO-NAME της Βοστώνης, έκλεισε έπειτα από 102 χρόνια στο λιμάνι της Βοστώνης. Το άνοιξε το 1917 ο πρωτοπόρος Έλληνας μετανάστης Ιωάννης Κόντος από το Πλωμάρι της Λέσβου. Αργότερα ανέλαβε ο γιος του, ο αείμνηστος Νίκος Κόντος, ο οποίος είχε σπουδάσει, αλλά κατάλαβε ότι η επιχείρηση του «No Name» είχε μέλλον και προοπτική και τη συνέχισε. Όταν τα πρώτα χρόνια δεν είχε άδεια ποτού, οι πελάτες έφερναν τα δικά τους ποτά, μπύρα ή κρασί. Είχε γίνει δε το καταφύγιο των Eλλήνων φοιτητών, τους οποίους ο αείμνηστος Νίκος Κόντος χρέωνε τη μισή τιμή και πολλές φορές διόλου. Στα πρόσφατα χρόνια η συγκεκριμένη περιοχή του λιμανιού ανασυγκροτήθηκε. Πρώτο έκλεισε το επίσης διάσημο εστιατόριο «Pier Four»  ιδιοκτησίας του αείμνηστου Αθάνα από την Αλβανία και στη συνέχεια το «Jimmy’s Harborside» ιδιοκτησίας του αείμνηστου Τζίμη Δούλου, ο οποίος επίσης έλκυε την καταγωγή του από το Πλωμάρι της Λέσβου, και το οποίο περιήλθε στην αλυσίδα εστιατορίων Legal Seafood.


Eργαζόμενοι αγόρασαν το ντάϊνερ που δούλευαν

Το έτος 1968, ο ομογενής Τόμι Πετρόπουλος, αγόρασε στο 160 Springhurst Avenue στο Τορόντο του Καναδά, το ντάϊνερ «Harry’s» και το δούλεψε μέχρι το 2016 οπότε και το πούλησε. Η νέα ιδιοκτησία έκλεισε το μαγαζί τον Οκτώβριο του 2019. Έτσι το εστιατόριο πέρασε ξανά στην ιδιοκτησία του κ. Πετρόπουλου. Τότε, το αγόρασαν οι δύο σερβιτόρες που εργάζονταν εκεί, οι οποίες και το μετονόμασαν σε «Originals Dining Lounge». Με τη νέα ιδιοκτησία, επέστρεψαν και άλλοι πρώην εργαζόμενοι, ακόμη και ο γνωστός μάγειρας Στιβ Στούμπος. Το γεγονός χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της περιοχής.


Κοσμήματα Andriotis

Το ολοκαίνουργιο online κατάστημα κοσμημάτων www.andriotisjewelry.com διαθέτει σχεδιαστικά και ποιοτικά προσεγμένους βαπτιστικούς σταυρούς, μωρουδίστικα ματάκια, και κωνσταντινάτα. Βρείτε το ζώδιό σας ή των αγαπημένων σας από την εμπνευσμένη ουράνια σειρά και… βάλτε στο μάτι το καλό, το μάτι με τη θαλασσιά τη χάντρα! Αποκτήστε, φορέστε ή χαρίστε από τις κομψότερες λευκού ή κίτρινου χρυσού χειροποίητες αλυσίδες και αφήστε τους κρίκους της να σας συνδέουν με τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωής σας! Είναι αυτό το πολύτιμο, το κομψότερο και το φυλαχτό της παράδοσής μας και της σύγχρονης άποψης, που με την τέχνη και τη συνέπειά του ο Γιώργος Ανδριώτης, έκανε ο ίδιος στόχο, αλλά και η εκλεκτή πελατεία του, προορισμό αγοράς κοσμημάτων από το 1985, στο φυσικό κατάστημά του στη Σπάρτη! Με υπερηφάνεια και χαρά σας περιμένει αυτή τη φορά μέσα από το διαδίκτυο! Τον ιστότοπο www. andriotisjewelry.com . Για κάθε ερώτησή σας – πέρα από τις υπάρχουσες πληροφορίες εδώ, είναι στη διάθεσή σας η Πωλίνα sales@andriotidjewelry.com που μπορεί να σας ξεναγήσει στις κλασικές δημιουργίες του βαπτιστικού σταυρού αλλά και στη σύγχρονη άποψη κοσμημάτων μεγάλων Ελλήνων σχεδιαστών.


ΠΟΙΗΜΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗ

Εκείνη η Ημέρα

Άνοιξα την εξώπορτα και μπήκα στην αυλή σου έκλεψα τριαντάφυλλο και πήρα το φιλί σου. Τριανταφυλλιά μ’ αγκύλωσε την άκρη του χεριού μου μα το φιλί σου μου’ καψε τα βάθη της ψυχής μου. Τ’ αγκύλωμα γιατρεύτηκε μα η φωτιά δεν σβήνει απ΄ το φιλί που μου’ δωσες τη μέρα την “εκείνη”. Ήταν θεών το θέλημα της μοίρας τα γραμμένα να σε γνωρίσω στο Πλατύ να σε χαρώ στα ξένα. Στον Πειραιά εσπούδαζα βιομήχανος να γίνω στην Αμερική σκαπέτησα φίλους, γνωστούς αφήνω. Σαράντα χρόνια ζήσαμε σ’ αυτήν εδώ τη χώρα πολύ ενοσταλγήσαμε τη μητρική μας χώρα. Τη γη που γεννηθήκαμε την όμορφη Ελλάδα πολύ την πεθυμήσαμε σαν το παιδί το γάλα. Και τώρα στα γεράματα δεν πέρασε ημέρα να μη σκεφτώ εσένανε στην πρώτη μας τη “μέρα”, Που σε πρωτοαγκάλιασα σε φίλησα γλυκιά μου εις το Πλατύ στον κήπο σου και σ’ έκανα δικιά μου.

Κυριάκος Ηλία Ανδρινόπουλος

New Brothers Restaurant & Deli, Danvers, MA.


Ενα ελληνικό οινοποιείο στο Τενεσί

Στο Ράισβιλ του Τενεσί, άνοιξε πρόσφατα, ένα οινοποιείο ελληνικής καταγωγής με την ονομασία Silver Springs Vineyards. Ιδιοκτήτες του ο Γιώργος Γελαλής, από την Σπάρτη και η γυναίκα του Μισέλ. Τα αμπέλια που καλλιεργούνται περιλαμβάνουν ποικιλίες Καρμπενέτ σαβινιόν, μερλότ και μάλμπεκ. Ο Γιώργος αγάπησε το κρασί από νεαρή ηλικία, καθώς βοηθούσε τον πατέρα του και τον παππού του στα αμπέλια τους. Έφερε μαζί του χρόνια γνώσης και εμπειρίας από τους αμπελώνες της οικογένειας Γελαλή. Οπως ο παππούς του, χρησιμοποιεί τα σταφύλια μπορντό, αλλά για να ικανοποιήσει πολλούς πελάτες φτιάχνει και σαρντονέ, πινό νουάρ, ροζέ και κόκκινο. Το οινοποιείο διαθέτει ακόμη δωμάτιο δοκιμών και ο χώρος προσφέρετε και για ειδικές εκδηλώσεις όπως γάμοι κλπ.

Silver Spring Vineyards

www.silverspringsvineyards.com

Phone: (423) 730-0008

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.