Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Posted by at 11 February, at 07 : 48 AM Print

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ

Δυο Ελληνικές επιχειρήσεις εστίασης είναι στον κατάλογο με τα καλύτερα του είδους στην περιοχή «Κόρπους Κρίστι» στο Τέξας σύμφωνα με την εφημερίδα «Corpus Christy Caller Times», (caller.com) που συνέταξε τον κατάλογο με τις προτιμήσεις των αναγνωστών της και ανακοίνωσε τους νικητές. Πρόκειται για το ελληνικής ιδιοκτησίας «Ginger Café & Grill», που διακρίθηκε ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο και το επίσης ελληνικής ιδιοκτησίας «Niko’s Steakhouse», που αναδείχθηκε ως το καλύτερο Steakhouse.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται για το «Agora», το οποίο βρίσκεται στην 30ή λεωφόρο, σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πιο ελληνικής γειτονιάς της Νέας Υόρκης, με σκοπό να φέρει λίγη αύρα από Ελλάδα. Υπεύθυνος του μαγαζιού ο Αντώνης Πυλαρινός. Τα ράφια είναι γεμάτα με ελληνικά προϊόντα από διάφορα μέρη. Μέλια, παξιμάδια, τυριά και κατεψυγμένα λαχανικά, φύλλα και πίτες. Εκτός όμως από τα ελληνικά το μαγαζί διαθέτει και προϊόντα αμερικανικά, κυρίως βιολογικά. Ανοικτά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η ΑΡΓΩ – ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ καθιέρωσε από το 2019 τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ, για τη βράβευση διακεκριμένων Ελλήνων του Εξωτερικού. Η Επιτροπή των Βραβείων αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΓΩ 2021, τα οποία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, στις 8 Δεκεμβρίου 2021. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι έως τις 30 Απριλίου 2021. Στους βραβευθέντες των προηγουμένων δύο ετών συμπεριλαμβάνονται και οι CEO της Pfizer, Δρ Αλβέρτος Μπουρλά, η αστροφυσικός και Διευθύντρια Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Παρισιού κα Αθηνά Κουστένη, ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, η καθηγήτρια Υπολογιστικής Γενετικής κα Ελευθερία Ζεγγίνη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος και άλλοι.

O ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Το «σόου» του ομογενή Μάρκου Λεμονή «The Profit», στο Νιου Χεβεν, προσφέρει οικονομική βοήθεια σε μικρές επιχειρήσεις εστίασης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Ο ίδιος, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα, το «planting Change», το οποίο στηρίζει τις επιχειρήσεις αυτές, με το να δέχονται δωρεές και να φτιάχνουν γεύματα. Το κόστος των γευμάτων είναι χαμηλό ώστε να έχουν και τα εστιατόρια κάποια έσοδα. Όπως ανέφερε το κανάλι «News8», η κόρη του ιδιοκτήτη του εστιατορίου «The Greek Olive» στο Κονέκτικατ, Τζένη Αντωνάκη, απευθύνθηκε στον ομογενή παρουσιαστή, η εκπομπή του οποίου δώρισε 20.000 δολάρια, αρκετά για 4000 γεύματα που μπορούν να δοθούν σε ξενώνες αστέγων. Αντιμετωπίζοντας, έτσι τις κατεπείγουσες οικονομικές ανάγκες του εστιατορίου.

ΤΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

Η Εταιρεία Social D Partitions παρουσίασε πρόσφατα τα προστατευτικά πάγκου που έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν ένα χώρισμα μεταξύ των πελατών που κάθονται σε πάγκους εστιατορίων ή μεγάλα τραπέζια, για την προστασία έτσι από την μετάδοση του covid-19. Τα χωρίσματα είναι κατασκευασμένα από ατσάλινη βάση που είναι επικαλυμμένη με σκόνη από χάλκινο χρώμα, χρησιμοποιώντας ακρυλικό πάχους 3/16 “. Η τιμή είναι στα $199. “Έχουμε δει πολλά εστιατόρια να χρησιμοποιούν χωρίσματα στο πίσω μέρος των τραπεζιών τους (booths) για να δημιουργήσουν διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών, αλλά δεν υπήρξαν πολλές καλές ιδέες για χωρίσματα πάγκου”, δήλωσε ο Steve Theofanous, CEO του Social D Partitions με έδρα το Σικάγο. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και η ζήτηση για δείπνο σε εσωτερικούς χώρους αυξάνεται, οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας τροφίμων θα αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνουν τους επισκέπτες τους να αισθάνονται ασφαλείς, απολαμβάνοντας το γεύμα τους ξανά. “Πιστεύω ότι η «διαμερισμένη εσωτερική εστίαση» θα είναι ένας όρος που πολλοί από εμάς θα ακούμε περισσότερα στο 2021 και μια τάση που θα αναζητούν οι επισκέπτες όταν αποφασίζουν για ένα ασφαλές μέρος για φαγητό” συμπλήρωσε ο κ. Θεοφάνους. Τα χωρίσματα μπορούν να παραγγελθούν στο τηλ. (224) 242-2236 ή στο info@socialdpartitions.com και στο website: SocialDpartitions.com.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Την ανάκληση της απόφασης για ολοκληρωτική απαγόρευση της εσωτερικής εξυπηρέτησης των εστιατορίων στην πόλη της Νέας Υόρκης επιδιώκουν δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, από επαγγελματίες εστίασης, με την εκδίκαση να αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα. Στη μία εξ αυτών εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, το ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Kellogg’s Diner» στο Μπρούκλιν, ιδιοκτησίας της Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σιδεράκη και το ρεστοράν «Toscana», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real Deal». Οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως η απαγόρευση λειτουργίας αποτελεί παραβίαση της 14ης τροπολογίας του Συντάγματος, ενώ, στο δεύτερο σκέλος, υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί δεν δικαιολογούν την επίμαχη απόφαση του κ. Κουόμο.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Διαδικτυακά έγινε φέτος η 58η ετήσια τελετή απονομής των υποτροφιών του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης “Ομόνοια”. Δόθηκαν 24 υποτροφίες, συνολικής αξίας 45.000 δολαρίων, δεκαεννιά σε φοιτητές με καταγωγή από την ακριτική Καστοριά και πέντε σε αριστούχους τελειοφοίτους των Ελληνοαμερικανικών Σχολείων της Νέας Υόρκης. Οι ομογενείς μαθητές που έλαβαν χρηματικά βραβεία, τα οποία παρουσίασε η εκπαιδευτικός Μαίρη Τζάλλα, μέλος της Επιτροπής Υποτροφιών του Συλλόγου, είναι οι: Βενετία Γαρυφάλλου (DGK Μπρούκλυν), Χριστίνα Κατέχη (GAI Μπρονξ), Βασιλική Μελισσουργού (Αγιος Δημήτριος Αστόριας), Λουίζα Ovadia (Αργύριος Φάντης Μπρούκλυν) και Χριστίνα Ψαρρού (Ουίλλιαμ Σπυρόπουλος Φλάσινγκ).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.