Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Posted by at 10 September, at 06 : 26 AM Print

BUTTERFLIED CHICKEN

Με τον φιλόδοξο στόχο να μεταφέρουν γευστικά στην Νέα Υόρκη «τα πιάτα και τις γεύσεις» που οι επισκέπτες της Ελλάδας έχουν απολαύσει στις διακοπές τους», άνοιξαν πρόσφατα στο Μανχάταν και στη διεύθυνση18 West 45th St. Το εστιατόριο «Butterflied Chicken». Όπως σημειώνει ο εκ των συνιδιοκτητών Ανδρέας Ακτύπης σε δελτίο Τύπου της εταιρείας, «πολλά λεμόνια, ρίγανη από τα βουνά της Πελοποννήσου και το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στον κόσμο βρίσκονται στον πυρήνα του γευστικού μας προφίλ».

«Όπως γίνεται στα καλύτερα εστιατόρια psistaries (μπάρμπεκιου) στην Ελλάδα, το κοτόπουλο είναι βουτυρωμένο, μαριναρισμένο και ψημένο στη σχάρα πάνω από ανοιχτή φλόγα», δήλωσε στην ανακοίνωση ο έτερος συνιδρυτής Γιώργος Χαροκόπου, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης με έδρα την Αθήνα. Τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, προέρχονται από τοπικές φάρμες της Νέας Υερσέη και της Πενσυλβάνια.

Δίπλα στους συνιδιοκτήτες οι αδελφές τους, Αναστασία Ακτύπη και Κατερίνα Χαροκόπου, είναι οι δημιουργικές δυνάμεις πίσω από το branding, το μάρκετινγκ και τον σχεδιασμό του νέου αυτού επιχειρηματικού εγχειρήματος.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ: ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Ο αριθμός των εστιατορίων στο Νιου Τζέρσεϋ συνεχίζει να μειώνεται μέσα στο 2023. Ο Michael C. Gabriele, κάτοικος του Clifton και συγγραφέας του “The History of Diners in New Jersey”, εκτιμά ότι το περασμένο τέταρτο του αιώνα το New Jersey έχασε περίπου 100 εστιατόρια— από τα περίπου 600 εστιατόρια που είχε πριν από 25χρόνια. Σήμερα τα εν λειτουργία εστιατόρια στο New Jersey υπολογίζονται σε 500.

Πόσο απλό είναι όμως, ιδιαίτερα για εθνολογικές κοινότητες όπως η ελληνοαμερικανική, το κλείσιμο ενός εστιατορίου; «Όταν χάνεις ένα εστιατόριο, χάνεις αναμνήσεις γενεών», είπε ο Michael C. Gabriele. “Αυτές είναι εμβληματικές δομές, είναι μοναδικές στο είδος τους. Κανείς δεν κατασκευάζει αυτά τα πράγματα σήμερα.”Ανάμεσα στα εστιατόρια που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Gabriele συγκαταλέγονται και τα: Empire Diner στο Parsippany, Cherry Hill Diner στοCherry Hill, Marlton Diner στο Marlton, Sage Diner στοMount Laurel, Mom’s Diner στο Avenel/Woodbridge.Egg Platter στο Paterson, Elgin Diner στο Camden,Crossroads Diner στο Belvedere, Royal Diner στην Ουάσιγκτον, Forum Diner στο Paramus, Mastoris Dinerστο Bordentown, (το πρωτότυπο), Olga’s Diner στοMarlton.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ NICHOLAS DINER ΣΤΟ PATERSON, NJ

‘Ένα, ακόμη, εστιατόριο του Πάτερσον, με ιστορία 44χρόνων, το «Νίκολας Ντάινερ», έκλεισε πρόσφατα οριστικά τις πόρτες του. Οι ιδιοκτήτες του, ο Νίκολας και η Γεωργία Δούκα, είπαν ότι η προχωρημένη ηλικία τους — 77 ετών ο σύζυγος και 74 η σύζυγος — ήταν ο λόγος για το κλείσιμο.

«Απλώς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε άλλο», είπε η Γεωργία, η οποία με τον Νίκολας μετανάστευσαν από την Πάτρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Είναι πολύ δύσκολο. Όταν ξεκίνησαν τη λειτουργία του εστιατορίου, όπως αφηγείται η Τζόρτζια, «σκεφτήκαμε ότι θα μείνουμε εδώ για πέντε χρόνια και μετά θα το πουλήσουμε». «Καταλήξαμε, πρόσθεσε, να μείνουμε 44 χρόνια».

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ

Οι εκπρόσωποι της American Hellenic Educational Progressive Association (Order of AHEPA), εξέλεξαν τον Σάββα Τσιβίκο, του Ocean, N.J., Ανώτατο Πρόεδρο, στο 101ο Ετήσιο Ανώτατο Συνέδριο, στο Λας Βέγκας. Η πρώτη πράξη του Τσιβίκου ήταν να ανοίξει το Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης της AHEPA για να συγκεντρώσει δωρεές για να βοηθήσει τα θύματα των πυρκαγιών της Ελλάδας.

Οι οργανώσεις που απαρτίζουν την οικογένεια AHEPA διεξήγαγαν επίσης εκλογές. Η Marianthi Treppiedi εξελέγη Daughters of Penelope Grand President, ο Alec Economakis εξελέγη Sons of Pericles Supreme President και η Ally Tsenekos εξελέγη Maids of Athena Grand President.

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ Η «ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ»

Η υπαίθρια τραπεζαρία των εστιατορίων της Νέας Υόρκης είναι πλέον στο «μενού», για οκτώ μήνες το χρόνο, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ενέκριναν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με συντριπτική πλειοψηφία. Το «φαγητό σε εξωτερικούς χώρους» σύμφωνα με το μέλος του Συμβουλίου Marjorie Velazquez, που πρωτοστάτησε στο νομοσχέδιο ,αποτελεί μια συνολική επέκταση και βελτίωση του προγράμματος υπαίθριων φαγητών της πόλης που αναπτύχθηκε λίγο μετά τις πιο σκοτεινές μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.