Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Posted by at 11 September, at 14 : 22 PM Print

Έφυγε από τη ζωή ο Αντρέας Μοσχόπουλος

ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΣ και λύπη μεγάλη στο ναό του Τιμίου Σταυρού στο Whitestone, όπου συγγενείς, φίλοι, στελέχη και μέλη της κοινότητας συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία και να απευθύνουν το στερνό αντίο στον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Ανδρέα Μοσχόπουλο. Ο αείμνηστος ήταν από τα Χαβριάτα Κεφαλληνίας, απεβίωσε πρόωρα σε ηλικία 68 ετών έχοντας στο πλευρό του την σύζυγο, συνοδοιπόρο και συναγωνίστρια Ελευθερία καθώς και τα παιδιά του.

Στη Νέα Υόρκη τον Μοσχόπουλο τον κέρδισαν τα εστιατόρια. Προ τριών δεκαετιών αποφάσισε να αγοράσει το εστιατόριο «Λατέρνα» στο Bayside του Queens χωρίς ποτέ του να φανταστεί ότι θα αποτελούσε ένα από τα πιο αξιόλογα και συνάμα εμβληματικά ελληνικά κέντρα διασκέδασης της περιοχής και προαστίων. Η Λατέρνα δεν ήταν απλά και μόνο ένα ελληνικό εστιατόριο, αλλά ένα φιλόξενο κέντρο στο οποίο οι σύλλογοι, οι κοινότητες και οι ομογενείς διοργάνωναν τις κοινωνικής τους εκδηλώσεις. Ήταν επίσης ο χώρος στον οποίο διοργανώθηκαν εκατοντάδες ερανικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ήταν ο χώρος στον οποίο οι φοιτητές και οι σπουδαστές από την Ελλάδα και την Κύπρο έβρισκαν έναν ασφαλή χώρο εργασίας και συνάμα ένας χώρος που έδωσε το έναυσμα σε πολλούς ομογενείς μαγείρους και σερβιτόρους να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποκτήσουν τα δικά τους εστιατόρια. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

«Έφυγε» η Ευαγγελία Σιαμπούλη

Ο Γεώργιος και η Ευαγγελία Σιαμπούλη την ημέρας της βράβευσής τους από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ η Ευαγγελία Σιαμπούλη, μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και της κοινότητας του Αγίου Αθανασίου στο Paramus, του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Pan Gregorian New Jersey και των Συλλόγων των Ευρυτάνων. Η Ευαγγελία Σιαμπούλη, το γένος Κουτσιανά, γεννήθηκε στο Καλεσμένο της Ευρυτανίας, όπου και μεγάλωσε. Τον Ιανουάριο του 1957 παντρεύτηκε τον Γεώργιο Σιαμπούλη και απέκτησαν δύο κορίτσια, την Παρασκευή και την Ασπασία. Ο Γεώργιος Σιαμπούλης, στην Αμερική, εργάστηκε στα εστιατόρια, και μετά από δύο χρόνια απέκτησε το δικό του εστιατόριο στο Cliffton του New Jersey. Το 1974 αγόρασε το εστιατόριο «Tom Sawyer Diner» στο Paramus.

Το Pan Gregorian NJ, η κοινότητα του Αγίου Αθανασίου, η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, η Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Ράτκερς, το Ταμείο Κυπριοπαίδων, το Greek Children’s Fund, το Ελληνικό Τμήμα του Ronald Mc Donald House, η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης, το Τάγμα των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σύλλογος Καλεσμενιωτών, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι» και η Ευρυτανία έχουν ευεργετηθεί από την δράση, την προσφορά και την γενναιοδωρία του Γεωργίου και της Ευαγγελίας Σιαμπούλη.

Δωρεά Ανδριώτη 2 εκατομμυρίων ευρώ

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ και επίτιμος πρόεδρος της κοινότητας Αστόριας, κ. Νίκος Ανδριώτης, πραγματοποίησε δωρεά δύο εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση των Ιαματικών Λουτρών του Δήμου Νισυρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη δωρεά του Νίκου Ανδριώτη στην ιδιαίτερή του πατρίδα, με την οποία κατέκτησε και την πρώτη θέση στον κατάλογο των ευεργετών του Δήμου. Τα Ιαματικά Λουτρά του Δήμου Νισυρίων αποτελούν ένα επί πλέον έργο της Νισύρου που φέρει την προσφορά των ομογενών. Χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα με τις δωρεές των ομογενών και μέχρι και την δεκαετία του ’70 αποτέλεσαν πόλο έλξης όχι μόνο για τους ομογενείς και τους Δωδεκανήσιους, αλλά και για τους Αιγύπτιους.

Πληροφορίες για «μαϊμού» ελαιόλαδο

Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αξιολογώντας πληροφορίες που έλαβαν και αφορούσαν διακίνηση ελαιόλαδου από ελληνική εξαγωγική επιχείρηση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, που έφερε την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ» και δεν πληρούσε την προδιαγραφή αναγνώρισης του εν λόγω προϊόντος, προχώρησαν άμεσα στη διοικητική διερεύνησή τους και στη συνέχεια διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της. Από τα στοιχεία που προέκυψαν, τόσο από τη διοικητική διερεύνηση του θέματος, όσο και από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 12.531 κιλά ελαιόλαδου, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.