Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023

Posted by at 10 October, at 06 : 40 AM Print

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ, Νίκος Ανδριώτης, 82 ετών, έφυγε πρόσφατα από την ζωή στο νοσοκομείο Mount Sinai Queens. Ο εκλιπών, γεννήθηκε στο χωριό Νικιά της Νισύρου τον Νοέμβριο του 1940 και το 1956,μετανάστευσε στην Αμερική. Διετέλεσε μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Αγ. Δημητρίου, Αστόριας και πρόεδρος από το1976 μέχρι το 1977 και από το 1979 μέχρι το1982. Το έτος 2000 η κοινότητα τον τίμησε με το «Οδύσσειο Βραβείο. Ο Νίκος Ανδριώτης δώρισε 100.000 δολάρια για την ίδρυση του «Nick A. Andriotis Assistance Fund» για παιδιά με οικονομικές ανάγκες, ενώ προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 δολ. για την πλήρη ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας που στεγάζεται σε κτήριο του ναού της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια. Η τελευταία του δωρεά, ήταν ποσού 2.000.000 ευρώ, για την ανακαίνιση των δημοτικών ιαματικών λουτρών της Νισύρου. Ο Δήμος τον ανακήρυξε Μέγα Ευεργέτη του νησιού. Ως πρόεδρος της Κοινότητας, σημαντικός ήταν ο ρόλος του και στο Γυμνάσιο του Αγίου Δημητρίου, Αστόριας. Ο Νίκος Ανδριώτης είχε τιμηθεί από την Εκκλησία με τον τίτλο του Άρχοντος Δεπουτάτου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήταν μέλος της λεγόμενης «Ηγεσίας των 100».Είχε και πρόεδρος του Συλλόγου Νισυρίων «Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», ενώ επίσης είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς και στη Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΙΑΣ

ΕΦΥΓΕ από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ηλικία 84 ετών, ο Κώστας Γριάς, γνωστός ομογενείς από το Μίσιγκαν. Υπήρξε, ερασιτέχνης τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών, φίλος του περιοδικού και επί χρόνια συνοδός με την ορχήστρα του στις κρουαζιέρες και τα ταξίδια που διοργάνωνε το περιοδικό. Γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου το 1939 στο Θίσβη (Θηβών), Βοιωτίας και ήρθε στην Αμερική το 1954 όπου και δούλεψε ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός για την General Motors.Ο Κώστας απέκτησε με την σύζυγό του Μαρία τρία παιδιά, τον Θανάση, την Έφη και την Σοφία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Η ΑΗΕΡΑ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο YΠΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, είναι γνωστός στην ελληνοαμερικανική κοινότητα για την υποστήριξή του προς την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και για τις ηγετικές και φιλανθρωπικές του δράσεις – και για την αφοσίωσή του στην AHEPA. Η πρώτη επίσημη πράξη του ως Ύπατος Πρόεδρος ήταν η δημιουργία ενός ταμείου αρωγής για τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τη Ρόδο και τώρα το επίκεντρο είναι η παροχή βοήθειας για τις καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών. «Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τρόφιμα και νερό και βοηθήσαμε στις επιχειρήσεις διάσωσης», είπε ο κ. Τσίβικος. Τόνισε επίσης, ότι οι AHEPANS παρέχουν επιτόπια βοήθεια, «συγκεντρώνουμε χρήματα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να βοηθήσουμε σε οτιδήποτε επείγον», προσθέτοντας ότι «το ίδιο κάναμε και με τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, αναφυτεύουμε δέντρα στην Εύβοια».

ΦΩΤΟ: Ο Υπ. Πρόεδρος Σ. Τσίβικος, τρίτος από αριστερά, στο περίπτερο της AHEPA στη ΔΕΘ. Ηταν επικεφαλής της πρόσφατης αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Εκτ. Διευθυντής της AHEPA Β. Μωσαϊδης και ο πρώην Υπ. Πρόεδρος Ν. Καρακώστας.

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «YA MAS»

ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ «Ya Mas» (στα ελληνικά «γειά μας») ο Αθανάσιος Σιώρας και συνέταιρός του ο Αγγελος Κατσιώνης. Το εστιατόριο, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε με πληθώρα πελατών, μετεγκατεστάθη μέσα στο συγκρότημα πολυκαταστημάτων στο γνωστό Mall στην πόλη Σάλεμ του Νιου Χαμσάιρ. (275 Rockingham Park Blvd, Salem, New Hampshire). Είναι ανοικτό από τις 10 το πρωί μέχρι τη1 τα ξημερώματα. Αρχικά το «Ya Mas» τον Αύγουστο του 2020, βρίσκονταν στη μικρή πόλη Pelham του Νιου Χαμσάιρ. Το “Υa Mas” είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας με όλες τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τον διάκοσμο της Ελλάδας. Στο δεξιό μάλιστα μέρος της κεντρικής εισόδου υπάρχει κι ένα μικρό περίπτερο με πλούσια συλλογή ελληνικών ειδών, γλυκών, δώρων και προϊόντων εξ’ Ελλάδος ενώ στον διάκοσμο περιλαμβάνονται και προτομές αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Σπεσιαλιτέ το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, το αρνάκι φρικασέ, ο μουσακάς και τα ντολμαδάκια. Προσεχώς η ιδιοκτησία σχεδιάζει να στήσει στον ίδιο χώρο και ελληνικό ζαχαροπλαστείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.