Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Posted by at 10 October, at 07 : 06 AM Print

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ θα λάβει το «βραβείο Ερμής»

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας και ηγέτης της Κυπριακής Κοινότητας, Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της American Network Solutions και πρόεδρος της PSEKA, επιλέχθηκε για να λάβει το ετήσιο «Βραβείο Ερμής» στις 20 Οκτωβρίου 2021 στο 30ο Δείπνο Βραβείων Hermes Expo.

Το Δείπνο των Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Grand Marquis in Old Bridge, NJ στις 5 μ.μ. Πρόσθετοι βραβευμένοι περιλαμβάνουν, Paul Kalamaras, SEVP Investors Bank, Dr. Zisis Chroneos, AHEPA Cooley’s Anemia research, Vasilios Kolovos, Kolovos Enterprises, Eleftheria Oikouta, and Meropi Kyriakou, Greek Language Teachers, #Powerjournalist Μάρκος Παπαδάτος (2021 “Journalist of the Year”), o John Kallas, συνιδρυτής του Pan Gregorian και ο Anthony Papamarkos, ιδιοκτήτης του Grey Cliff.

Ο κ. Christopher είναι ένθερμος υποστηρικτής του Κυπριακού. Ως γνωστόν η Κύπρος υπέστη παράνομα και βάναυσα εισβολή από τουρκικά στρατεύματα το 1974. Μέχρι σήμερα, η Κύπρος παραμένει παράνομα κατεχόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένθερμος σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει καταληφθεί παράνομα από το 1974. Τα τουρκικά στρατεύματα με αμερικανικής κατασκευής όπλα πληρωμένα με τους φόρους μας, κρατούν 200.000 Ελληνοκύπριους μακριά από τα πατρικά τους σπίτια. Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει το κράτος δικαίου, να τηρήσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να απομακρύνει τα στρατεύματά της και τους παράνομους εποίκους από το νησί », παρατήρησε ο κ. Κρίστοφερ. Ο κ. Φίλιπ Κριστοφέρ γεννήθηκε στην Κερύνεια της Κύπρου, αλλά η οικογένειά του αναγκάστηκε να φύγει κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έκθεση, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.hermesexpo.com

Δωρεάν η γονική παροχή

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ στην Ελλάδα ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η γονική παροχή δεν θα έχει φόρο για μεταβίβαση ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου στην Ελλάδα, έως το ποσό των 800.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γονέας θα μπορεί από 1η Οκτωβρίου 2021 να μεταβιβάσει προς κάθε παιδί του ακίνητο, μετρητά χρήματα ή μετοχές, έως 800.000 ευρώ σε κάθε παιδί, χωρίς να απαιτείται πλέον να πληρώσει φόρο γονικής παροχής. Το ίδιο θα ισχύσει και για μεταβίβαση, δηλαδή δωρεά χρηματικού ποσού έως 800.000 ευρώ από τον γονέα προς το παιδί.

Street Food Breakfast

ΞΥΠΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ κάθε βράδυ για να πάει στην 24ωρη ελληνική φρουτερία της Νέας Υόρκης προκειμένου να βρει τα υλικά και τις πρώτες ύλες. Στις 02:00 βρίσκεται ήδη στο «spot» της, στο Park Avenue 47 St., για να ξεκινήσει την προετοιμασία, που διαρκεί 5 ολόκληρες ώρες. Στις 07:00 πλέον είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες του μικρού της βαν: Η 68χρονη κυρία Ιωάννα Δέσπα –για τους Αμερικανούς «Mama Jo»– σερβίρει βασιλικό πρωινό, όπως σάντουιτς με μπέικον, ομελέτες, παραδοσιακά ελληνικά αρτοσκευάσματα σαν τη σπανακοπιτάτα και τον μπακλαβά και δεκάδες είδη καφέ. Όλα αυτά κατευθείαν μέσα από το «τροχόσπιτό» της στο Manhattan, που λειτουργεί για πάνω από 35 χρόνια. Το «βανάκι» της βρίσκεται στο Park Avenue, σε μία από τις πιο γνωστές περιοχές για business και επιχειρηματικότητα. Ουρά για να δοκιμάσουν το περιβόητο πρωινό της Mama Jo για το οποίο γράφουν τα free press και oι food bloggers. To Μama Jo’s Breakfast Cart έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο «πλανόδιο πρωινάδικο» στη Νέα Υόρκη και κάποιοι μάλιστα λένε ότι δημιούργησε μια νέα κουλτούρα street food, αυτή του Street Food Breakfast.

Αυτοδημιούργητος εστιάτορας

ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΗ άφησε την τελευταία πνοή του ένας ακτινοβόλος άνθρωπος και αυτοδημιούργητος ομογενής της Αμερικής ο Νώντας Λαγκωνάκης, ο οποίος έφυγε ύστερα από αρκετά προβλήματα υγείας σε ηλικία 85 ετών. Ο Νώντας Λαγκωνάκης ήταν ένας διαπρεπής Έλληνας της Ομογένειας, συμπαραστάτης των αδυνάμων που βοήθησε πολλούς ανθρώπους τόσο στην Κρήτη και την Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Η έδρα του ήταν η πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης όμως είχε κατορθώσει να επεκτείνει την αλυσίδα εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης με την επωνυμία «Bill & Bob’s Roast Beef» σε ακόμη τέσσερις πόλεις: το Λυν, το Πίμποντι, το Γούμπερν, το Ριβίερ. Κάποτε είχε φτάσει τα 16-17 εστιατόρια.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.