Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

Posted by at 10 October, at 04 : 36 AM Print

 «ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ»

Η Μαρία Κατσάνος, συγκέντρωσε πάνω από 13.000 υπογραφές για το άνοιγμα των πορτών και την εσωτερική εστίαση των εστιατορίων

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΝΟΣ, κόρη γνωστού εστιάτορα, και ιδιοκτήτη πολλών νταϊνερ στο Μανχάταν, τον περασμένο μήνα, απευθυνόμενη στον Άντριου Κουόμο, Κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και τον Μπιλ ντι Μπλάζιο, Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, συγκέντρωσε με ψηφιακή αίτηση, πάνω από 13.000 υπογραφές που συμφωνούν στο άνοιγμα των πορτών και την εσωτερική εστίαση των εστιατορίων. Όπως η ίδια, πολύ σωστά αναφέρει: «Το φως της πόλης μας μειώνεται από αξιωματούχους που αρνούνται να ανοίξουν το φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είναι τόσο σημαντικό να επισημάνουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα εστιατόρια στην καρδιά και την επιβίωση της πόλης μας… Το εσωτερικό φαγητό έπρεπε να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και έχει παραταθεί χωρίς ημερομηνία έναρξης… Δυστυχώς, πολλά εστιατόρια χρειάστηκαν ήδη να κλείσουν τις πόρτες τους για τα καλά… Ήταν ένα βαρύ φορτίο να συμβαδίσει με το υψηλό ενοίκιο, το κόστος προμήθειας και τους μισθούς των εργαζομένων με ελάχιστους ή καθόλου πελάτες. Τα ενοίκια πρέπει να πληρωθούν, αλλά πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν χωρίς πελάτες… Παρακαλώ βοηθήστε να δείξετε στον Κυβερνήτη και τον Δήμαρχό μας, ότι ακολουθώντας αυστηρές οδηγίες για την υγεία, μπορούμε να ανοίξουμε υπεύθυνα την εστίαση του εσωτερικού χώρου σε περιορισμένη χωρητικότητα. Το Long Island και πολλές άλλες περιοχές το έκαναν με καλά αποτελέσματα, οπότε τι συμβαίνει με τη Νέα Υόρκη; Σε αυτούς τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων πρέπει να δοθεί δίκαιη ευκαιρία να σώσουν την επιχείρησή τους και να παραμείνουν επιπλέουσες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.”.

ΤΟ EGEO ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ άνοιξε τον προηγούμενο μήνα στην Αστόρια. Το Egeo, βρίσκεται στην διεύθυνση 31-01 34th Ave, και προσφέρει εκλεκτά θαλασσινά πιάτα όλων των ειδών από το Αιγαίο πέλαγος. Σερβίρει φρέσκα θαλασσινά εντός δεκαοκτώ ωρών μετά τη σύλληψη της γραμμής. Ιδιοκτήτης ο George Lambracos, με καταγωγή από την Μάνη και όπως ο ίδιος τόνισε οι συνταγές ήταν της γιαγιάς του. Η φιλοξενία του διασφαλίζει ότι κάθε επισκέπτης λαμβάνει μια εξατομικευμένη εμπειρία γαστρονομίας από την κουζίνα του Egeo, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αστακομακαρονάδα, αστακό στα κάρβουνα, λαυράκι, λυθρίνι, μακαρονάδα θαλασσινών, αστακοσαλάτα και κρεατικά της σχάρας. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό, Τρίτη έως Παρασκευή από τις 5 μέχρι τις 11, Σαββατοκύριακα από τις 12 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ και Δευτέρα το εστιατόριο είναι κλειστό. Για κρατήσεις (347) 848-0080 (www.egeonyc.com).

«ΞΟΡΚΙΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΝΕΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ενός ακόμη υποκαταστήματος προσπαθεί να ορθοποδήσει από την πανδημία το ελληνικό εστιατόριο «Our Mom Evgenia». Το πρώτο μαγαζί βρίσκεται στην περιοχή Γκρέιτ Φολς (Βιρτζίνια) από το 2016 και στηρίχθηκε πολύ στην εσωτερική εστίαση. Όμως η πανδημία μείωσε τις πωλήσεις του κατά 35% συγκριτικά με την προ πανδημίας εποχή, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «The Connection». Το νέο εστιατόριο θα ανοίξει στην περιοχή Φέρφαξ και όπως δηλώνει η ιδιοκτήτρια Ευγενία Χόμπσον «ο κόσμος έχει αρχίσει δειλά-δειλά και έρχεται, όμως θα είμαι πιο αισιόδοξη όταν θα βγει το εμβόλιο».

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «RICCARDO’S BY THE BRIDGE»

ΤΟ «RICCARDO’S BY THE BRIDGE» της Νέας Υόρκης έκλεισε οριστικά. Αυτή η απόφαση οφείλεται αποκλειστικά στις πολλαπλές συνέπειες της πανδημίας του Covid, όπως εξηγεί ο Άντονι Κορμπισιέρο (Anthony Corbisiero), ο πατέρας του οποίου, Ρίτσαρντ, ίδρυσε, το μακρινό 1951, έναν πολυχώρο που έμελλε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία.

ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΝΑ πραγματοποιήθηκε η τακτική διανομή τροφίμων, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα. Συνολικά δόθηκαν περίπου 370 πακέτα τροφίμων τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας, προσφορά όπως πάντα του HRF, τα οποία ενισχύθηκαν από προσφορές προϊόντων Ελληνικών Εταιρειών και του Συλλόγου των Αθηναίων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών: Έμυς  Σπανού, Σούλας Μπελη και Αντωνίας Παντουβακη. Υποστηρικτές σε αυτή τη διανομή ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Τράπεζα Τροφίμων, η Arla Foods, Καμηλάρης ΑΕΒΕ, και Αγροβιμ ΑΒΕΕ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΥΠΗ, αν και αργά, πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο του αγαπητού και χρόνια διαφημιστή Στέλιου Καραμάνη, ιδιοκτήτη του Pacific Fish Market στο Roselle του New Jersey. Όπως μας είπε ο γιός του Μάικ, ο πατέρας του έφυγε από την ζωή τον Απρίλιο σε ηλικία 68 ετών από τον Covid-19. Ο Στέλιος Γεννήθηκε στην Ελλάδα, στο νησί της Χίου στην Αρμόλια το 1952. Ήταν το μικρότερο παιδί των γονιών του, της Παρασκευής και του Μιχαήλ Καραμάνη. Ο Στέλιος είχε φιλοδοξία και όνειρα. Ακολούθησε αυτά τα όνειρα στην ηλικία των 23 όταν έφυγε από την Ελλάδα για να τελειώσει την κολεγιακή του εκπαίδευση και να παντρευτεί την Λίντα Καρασούλη Τσουνάκη, επίσης από τη Χίο, με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, την Βιβιάννα και τον Μιχάλη. Το Νιου Τζέρσεϋ έγινε το νέο του σπίτι. Αποφοίτησε από το Kean College. Καθώς φοιτούσαν στο σχολείο, ο Στέλιος και η Λίντα άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα ψαριών λιανικής σε μια βιτρίνα στο Irvington. Αυτή ήταν η αρχή της Pacific Fish Inc. με 16 ώρες εργασίας. Ύστερα από 10 χρόνια, το Pacific Fish το μικρό κατάστημα λιανικής εξελίχθηκε σε Pacific Fish Market, Wholesale Seafood Distributors, μια ακμάζουσα επιτυχημένη επιχείρηση χοντρικού εμπορίου θαλασσινών. Ο Στέλιος κέρδισε την υπόληψη στην επιχειρηματική κοινότητα. Ήταν πιστός στους πελάτες του, ο λόγος του ήταν δεσμός, και το χαρακτηριστικό του ήταν να παρέχει πάντα τα καλύτερα προϊόντα ποιότητας με άριστη εξυπηρέτηση και αξιοπιστία. Ο Στέλιος ήταν ένας άνθρωπος μεγάλης προσωπικής ακεραιότητας και εκτιμούσε αυτή την ποιότητα σε άλλους. Η επιχείρηση συνεχίζει επιτυχώς κάτω από την διεύθυνση του γιου του Μάικ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια

Η ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ, Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ BLVD’S

ΑΡΧΈΣ ΦΘΙΝΟΠΏΡΟΥ, ρομαντισμός, Bell και Northern Blvd (Queens), η πανσέληνος και η περαντζάδα… και αυτό το ωραίο, διότι ο δρόμος ήταν κλειστός, για να μπορούν τα εστιατόρια να τοποθετούν τα τραπέζια τους στο δρόμο λόγω του ιού. Ας ήταν νωρίτερα ακόμη καλύτερα. 11 η ώρα τα μαζεύουν και κλείνουν.


“Κυκλάδες”, πιο πάνω η “Αυλή”, το “Μαρίας”, πιο κάτω το ζαχαροπλαστείο- καλλιτεχνείο “The French Workshop”, κυπριακής ιδιοκτησίας, το “Marthas Bakery”, περνάς το Northern Blvd, πιο κάτω το “Elite”, λίγο πιο κάτω η “Λατέρνα”, πάνω στο Northern το “Bean”, καινούργιας ιδιοκτησίας, το πήραν οι Έλληνες, μετά το “Bayside Diner”, δίπλα η “Βεράντα”, πιο κάτω το γυράδικο “Fontana”, απέναντι το “North Shore Diner” του Βασίλη, πιο δίπλα το “Oasis Cafe” με τις ουρές του 11 και βάλε μετά μεσημβρίας, απέναντι το έκαστο στην ποιότητα εστιατόριο “Mythos” με τον Πωλ και την Αθηνά, πιο κάτω το “Gyro World” του Δημήτρη, μετά ακόμη πιο κάτω ανοίγει ακόμη ένα ελληνικό το “Pelagos” και πάει λέγοντας.

Τα εξέχοντα μαγαζιά της περιοχής, ελληνική διαχείριση, ξέρουν από αυτά. Νοσταλγοί του rock and roll, την εποχή που το ‘70 έφερνε μετανάστες και ήξερε από στερήσεις, από κουμάντο και από πολλή δουλειά, πώς νομίζεις πως… φυτρώνουν τα εστιατόρια, αν δεν μαζέψεις πολύ από όλα, η προκοπή πάει τσάρκα στην πανσέληνο, χμ… και τι άραγε είναι πιο ευχάριστο από εκείνα τα παιδιά, ασπρομάλληδες πια, κάτω από την πανσέληνο, να κλείνουν την πόρτα από το εστιατόριό τους, γιατί η βάρδια τέλειωσε και να ξέρουν πως πέραν του ότι “τα κατάφερα μαμά”, έχουν κλείσει και άλλες πόρτες απόψε γεμάτες, τόσος κόσμος δουλεύει εκεί, Ελληνάκια, Μεξικανοί, Αλβανοί και γενικά η Λατινική Αμερική, φουλ στη δουλειά. Η περαντζάδα, η πανσέληνος και τα Blvd’s τη φορά τούτη.

Βίκυ Τσαβαλιά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛΈΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.