Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Posted by at 11 November, at 11 : 25 AM Print

ΑΝΤΕΞΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Υστερα από 6 μήνες που παρέμενε κλειστό και δούλευε διαδικτυακά και με παραλαβές, η Βάλερι Βλαχάκη, ιδιοκτήτρια του «Lee Sims Chocolates» στην λεωφόρο Μπέργκεν στο Τζέρσεϊ Σίτι, άνοιξε την πόρτα του μαγαζιού της για να υποδεχθεί και πάλι τους πελάτες της, όπως γράφει η «New York Times». Η ομογενής ιδιοκτήτρια προετοιμάζεται πλέον για τα Χριστούγεννα καθώς θα πρέπει, δύο εβδομάδες πριν, το μαγαζί να είναι έτοιμο για να στέλνει 250 πακέτα την ημέρα εκεί. Η οικογενειακή επιχείρηση υπάρχει 70 χρόνια στην περιοχή. Το μαγαζί πρωτοαγόρασε ο παππούς της Γεώργιος Σουσάνης όταν μετανάστευσε στην Αμερική το 1940. Το 1955 οι γονείς της ανέλαβαν την επιχείρηση και την μετέτρεψαν σε σοκολατερί


ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ OLYMPIA GREEK TAVERNA

Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα στο ελληνικό εστιατόριο Olympia Greek Taverna, στην Κελόουνα, της κομητείας Ράτλαντ στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά. Η ελληνική επιχείρηση κλείνει 50 χρόνια λειτουργίας. Άνοιξε το 1968 σερβίροντας πίτσα και ζυμαρικά. Αργότερα, το μενού με τη βοήθεια και της μητέρας των ιδιοκτητών, Μέλι Κουτσαντώνη, αναβαθμίστηκε με ελληνικά πιάτα.


PANHELLENIC SCHOLARSHIP, ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η PANHELLENIC SCHOLARSHIP ανακοίνωσε προσφάτως, τα νέα μέλη της Ακαδημαϊκής επιτροπής της, τον Δρ. Dimiter Angelov, την Δρ. Μαρία Καλιάμπου και την Δρ. Σταυρούλα Σόφου.

Ο DIMITER ANGELOV έλαβε μέρος στο Τμήμα Ιστορίας του Χάρβαρντ, μετά από πάνω από μια δεκαετία καριέρα ως ερευνητής, λέκτορας και καθηγητής στο Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ. Η έρευνα και η διδασκαλία του επικεντρώνονται στην πνευματική, πολιτική και θεσμική ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ΔΡ ΚΑΛΙΑΜΠΟΥ πήρε το πτυχίο της στην Ιστορία και την Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και το διδακτορικό της στις Λαογραφικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Γερμανίας. Κατείχε μεταδιδακτορικές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Charles-deGaulle Lille 3 και στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Μεταξύ άλλων, το 2006, έλαβε το «βραβείο Lutz Röhrich» στη Γερμανία ως την καλύτερη διατριβή στην προφορική λογοτεχνία και το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εξέλεξε ως «Πρεσβευτή της Ελλάδας Erasmus Student».

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΟΦΟΥ είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημικών και Βιομοριακών Μηχανικών στη Σχολή Μηχανικών Whiting. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Δρ. Σόφου, περιστρέφονται γύρω από θεμελιώδεις μελέτες των lipid bilayers. Αξιοποιεί τις διαμοριακές και διεπιφανειακές αλληλεπιδράσεις των αυτοσυναρμολογούμενων υλικών σε ένα βιολογικό περιβάλλον και, συνδυάζοντας αυτές τις γνώσεις με τις αρχές της μηχανικής, σχεδιάζει επιτυχημένες συσκευές για την προώθηση της ανθρώπινης υγείας.


ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 67 ΧΡΌΝΙΑ

Το ελληνικό εστιατόριο «Jimmie’s Restaurant» στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, έκλεισε οριστικά, μετά από 67 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Οι ιδιοκτήτες Χρήστος και Ντίνος Πούρλος, που ανέλαβαν την επιχείρηση από τον πατέρα τους Τζίμι Πούρλο, δήλωσαν στην «Charlotte Οbserver» πως δεν έκλεισαν λόγω της πανδημίας, αλλά πως επρόκειτο για μια οικογενειακή απόφαση και πως ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθούν. Ο Τζίμι Πούρλος πρωτοάνοιξε το εστιατόριο το 1953, όταν ήταν μόλις 19 χρόνων στην Λεωφόρο Ελίζαμπεθ. Το 2003 μεταφέρθηκε στο Μιντ Χιλ. Ο ομογενής ιδιοκτήτης βοηθούσε πάντοτε το ετήσιο φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδας στην περιοχή


VLORE BAKERY

Ιδρύθηκε το 2011 στο Σπρίνγκφιλντ του Μισσούρι. Το χονδρικής πώλησης αρτοποιείο, πέραν των άλλων προϊόντων που κατασκευάζει, δημιούργησε το χαρακτηριστικό Cinnamon Swirl Bread, με όλο φυσικά συστατικά, χωρίς GMO και χωρίς χημικά, με σκοπό να προσφέρει πιο ικανοποιητικά πιάτα πρωινού. Με 35 χρόνια ήδη εμπειρίας και γνώσης στο χώρο των εστιατορίων, ξεκίνησε την παραγωγή αυτού του προϊόντος, το οποίο είναι πραγματικά ξεχωριστό για τους εστιάτορες σε όλη τη χώρα. Όπως λέει ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης Agim Zendeli , “Το όραμα του Vlore Bakery είναι να βοηθήσει ανεξάρτητα εστιατόρια να ειδικευτούν σε κάτι που δεν διαθέτουν τα εστιατόρια αλυσίδας”. Τώρα εξυπηρετεί σχεδόν 3.000 εστιατόρια στα Μεσοδυτικά της χώρας και επεκτείνεται πάντα, με εταιρίες διανομείς όπως οι: Reinhardt, Sysco, Performance Food Group, US Foods και πολλά άλλα. Για ΔΩΡΕΑΝ δείγματα: 417-619-1496 | agim@vlorebakery.com. Επίσης η εταιρία Vlore ειδικεύεται σε δημιουργία μενού και POS συστημάτων (www. vloreposplus.com | 312-447-3030 | info@vloreposplus.com). Με την αναφορά του Estiator δίδονται προσφορές.


ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Μήνυμα αισιοδοξίας, εν μέσω της φονικής πανδημίας, έρχεται να σκορπίσει η ίδρυση ενός νέου πολυτελούς εστιατορίου στο κέντρο του Μανχάταν. Ο ομογενής ιδιοκτήτης Στρατής Μορφογένης, θα πληρώσει το ποσό των 700.000 δολαρίων για τον «αέρα» του μαγαζιού στην περιοχή του Greenwich Village όπως έγραψε η «NY Post». Το νέο εστιατόριο θα έχει επιφάνεια 14.000 τετραγωνικών ποδιών και θα ονομασθεί, πιθανότατα, «PappasTaverna». Θα έχει δύο εισόδους, μια από την οδό ΜακΝτούγκαλ και μια από την οδό Μινέτα και αναμένεται να ανοίξει τον Μάρτιο. Θα διαθέτει ξύλινους φούρνους και οι πελάτες θα μπορούν να διαλέγουν ψάρια και θαλασσινά που θέλουν, καθώς και επιλεγμένα κομμάτια κρέατος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.