Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Posted by at 7 November, at 07 : 57 AM Print

Υποτροφίες από το PanHellenic Scholarship Foundation 

ΣΙΚΑΓΟ. Το Πανελλήνιο Ίδρυμα Υποτροφιών  (The PanHellenic Scholarship Foundation) ανακοίνωσε την έναρξη αιτήσεων για τις υποτροφίες ‘19/’20. Το Ίδρυμα θα δεχτεί αιτήσεις από Έλληνο-Αμερικανούς φοιτητές μέχρι στις  31/1/2020 και θα απονείμει  $250.000 σε βραβεία υποτροφιών, ως εξής: 

•   $200.000 (20 βραβεία αξίας $10.000 το καθένα με βάση την ακαδημαϊκή αξία και τις οικονομικές ανάγκες φοίτησης).

•   $50.000  (20 βραβεία αξίας $2.500 το καθένα, τα οποία βασίζονται αποκλειστικά σε ακαδημαϊκά επιτεύγματα). Όι προπτυχιακοί φοιτητές

Ελληνικής καταγωγής από τις  πενήντα Πολιτείες της Αμερικής καλούνται να υποβάλουν αίτηση. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά. Όι υποψήφιοι πρέπει να είναι  πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, να έχουν ελληνική καταγωγή, να τηρούν πλήρης φοίτηση σε αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο

4ετης φοίτησης  από το φθινόπωρο του 2019. Να έχετε τουλάχιστον 3,5 GPA. Για πληροφορίες στείλτε email στο pkorbakes@ panhellenicsf.org ή καλέστε (312) 357-6432. Μέχρι και τον  Ιούνιο του 2019, το Ίδρυμα έχει χορηγήσει υποτροφίες 3,25 + εκατ. δολ. σε 500+ Ελληνοαμερικανούς φοιτητές.


Κάηκε το «The Harvest Diner»

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ομογενειακό εστιατόριο έγινε, δυστυχώς, παρανάλωμα του πυρός. Πρόκειται για το φημισμένο εστιατόριο των ομογενών Κυριάκου και Σταύρου Σάββα στο Long Island , το «The Harvest Diner» το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση 841 Old Country Rd, στο Westbury. Το εστιατόριο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά  ήταν κλειστό.


«Μάγεψε» ο Μιχάλης Βιολάρης

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ  Μιχάλη Βιολάρη, τη φωνή της κυπριακής μουσικής και του «Νέου Κύματος», παρουσίασε στην ομογένεια ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Άμερικής σε μια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Queens Theatre. Το κοινό μαγεύτηκε από τη συναυλία στην οποία συμμετείχε και η Παγκύπριος χορωδία.  Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΆ Φίλιπ Κρίστοφερ ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν και στήριξαν τη συναυλία επισημαίνοντας ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Μιχάλη Βιολάρη για τη μουσική του και την πολυετή καριέρα του μέσα από την οποία πρόβαλε και διέδωσε την κυπριακή μουσική. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόξενος Λάνα Ζωχιού. Ή κ. Ζωχιού επεσήμανε ακόμη τη μεγάλη προσφορά στην Παγκύπριο χορωδία του καλλιτεχνικού διευθυντή Φύτου Στράτη, ο οποίος «έχει πλουτίσει τις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας».


Νέο ΔΣ στο Chian Federation

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ στο Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Κέντρο της Όμοσπονδίας Chian για την εκλογή του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου.  Το Νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο εξελέγη ως εξής: Ιωάννης Μ. Κοντολιός – Πρόεδρος, Γιώργος Παντελάρος – Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αλμυρούδης – Εκτελεστικός Γραμματέας, Γιώργος Μετεχίδης – Γενικός Γραμματέας, Γιώργος Δούλος – Ταμίας και Νικόλαος Πούλης – Βοηθός Ταμίας.


Από την  Ηγεσία  των 100

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Πρόεδρος της Ηγεσίας των 100, παρέδωσε στον  Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, 100.000 δολ. τα οποία διατέθηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων από τον τυφώνα που έπληξε τις Μπαχάμες. Ό Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή, επικεφαλής αντιπροσωπείας, απηύθυνε  έκκληση για βοήθεια, καθώς έλαβε αναφορές για ζημιές σε εγκαταστάσεις ομογενών, από τον ποιμένα Τζέφρι Κοξτης, Εκκλησίας του Ευαγγελισμού στο Νασάου.


Save the date: Ronald Mc Donald House

ΤΟ 24ο ετήσιο Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο του Eλληνικού Tμήματος του Ronald Mc Donald House θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου, 6:00 μ.μ., στο New York Athletic Club (180 Central Park South, New York) . Τα φετινά τιμώμενα πρόσωπα είναι η κα Paulette Poulos (Executive Director of Leadership 100) και o Δρ. Σπύρος Σπυρέας (Chairman & Chief Executive Officer of Sigmapharm Laboratories). Πληροφορίες: (212) 639-0218

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.