Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

Posted by at 12 March, at 13 : 32 PM Print

RONALD MCDONALD HOUSE NY, GREEK DIVISION

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του Ronald McDonald House New York, ιδρύθηκε από τη Νίκη Σίδερη και με σημερινή Διευθύντρια την Σπυριδούλα Κατέχη, βοηθά στην υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που μάχονται με τον παιδικό καρκίνο. O 29ος Ετήσιος Μαραθώνιος Αγάπης είναι μια οικογενειακή μέρα γεμάτη φιλανθρωπία και ελληνική κληρονομιά. Το Walk & Spring Festival θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024 στο (RMH NY-405 East 73rd Street, μεταξύ 1ης και 2ης Λεωφόρου) και το Virtual θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο,11 Μαΐου έως το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024.

Για να εγγραφείτε online στο πραγματικό αλλά και εικονικό περίπατο και Φεστιβάλ Άνοιξης, επισκεφτείτε το https://www.rmh-newyork.org/greekwalk

Η AHI γιορτάζει την 50η επέτειος της και διοργανώνει συναυλία με τον γνωστό τραγουδιστή κλασικής και ελαφριάς μουσικής Μάριο Φραγκούλη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στις 8:00 μ.μ. στο Warner Theater στην Washington, DC. Ειδικά προσκεκλημένη η Theresa Carlomango, μαζί τους συμμετέχουν η ορχήστρα του θεάτρου Warner με μαέστρο τον Στάθη Σούλη.

O οργανισμός με Πρόεδρο τον Nick Larigakis και τα μέλη της American Hellenic Institute ασχολούνται για τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και τους γείτονές της. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του οργανισμού, ο Περικλή είπε ότι «η καλή ιδιότητα του πολίτη απαιτεί ανάμειξη στις δημόσιες υποθέσεις, αναγνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν σε μια ζωντανή δημοκρατία οι άγρυπνοι, αφοσιωμένοι πολίτες». Η αποστολή τους είναι τόσο ξεκάθαρη σήμερα όσο ήταν όταν ιδρύθηκε η AHI το 1974: Η διατήρηση του κράτους δικαίου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις σχέσεις του έθνους μας με την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Για περισσότερες πληροφορίες: (202) 785-8430
Ε-mail: info@ahiworld.org
Για εισιτήρια: https://concerts.livenation.com/mario-frangoulis-in-concert-washington-district-of-columbia-04-12-2024/event/150060221319365DO

ΤΟ GREEK CHILDREN’S FUND, με Πρόεδρο τον Sam Matthews και σε συνεργασία με τη Φιλόπτωχο Μητρόπολη Νιού Τζέρσεϊ έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Graycliff Catering. Η εκδήλωση είχε μεγάλη προσέλευση και υποδέχθηκαν το 2024 με αναφορές στο 40ετές έργο της οργάνωσης το οποίο αποβλέπει στην διάσωση παιδικών ζωών από ασθένειες.

Την εκδήλωση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιμανδρίτης Philotheos Tomczewski, και ο πατέρας Peter Souritzidis του St. George, Clifton,New Jersey. Εκπρόσωπος της NJ Metropolis Φιλόπτωχος ήταν ο Αλέξης Λιμπεράκης με παρευρισκόμενους να εκπροσωπούν και άλλα Εκκλησιαστικά τμήματα της Περιφέρειας.

Η Master of Ceremonies, Elaine Manoliadis πρόσφερε τη συγκινητική και εγκάρδια μαρτυρία της οικογένειάς της για τη βοήθεια που έλαβαν από το Greek Children’s Fund, πριν από 16χρόνια, όταν ο γιος της διαγνώστηκε με Λευχαιμία τον Δεκέμβριο του 2006. Ο γιος της Bobby, 18 ετών σήμερα, υγιής πλέον, ήταν παρών μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια Μανωλιάδη.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, το οποίο υποδέχεται πλέον το κοινό στη συμβολή της 63ης Οδού με την 1η Λεωφόρο, αποτέλεσε κεντρικό θέμα ενός εκτενούς αφιερώματος από την ηλεκτρονική έκδοση Patch.com. To εστιατόριο ονομάζεται «George Southern Greek», ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού Γεωργίου Καλογεράκου (George Kalogerakos), με μακρά σταδιοδρομία στην εστίαση.

Γεννημένος στη Σπάρτη, ο κ. Καλογεράκος βρέθηκε με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη από την ηλικία των 7 ετών, ενώ βρίσκεται μέσα στα εστιατόρια από την εφηβεία του και συγκεκριμένα, από τα 15 χρόνια του. Το 1999 ξεκίνησε το πρώτο επιχειρηματικό του εγχείρημα, με την περίφημη «Ritz Diner», 24ωρηςλειτουργίας και συνέταιρο τον εκλιπόντα, πλέον, ομογενή Δημήτρη Σαραντόπουλο.

GEORGE SOUTHERN GREEK
1144 1ST AVE., NEW YORK, NY 10065
(646) 449-9716

ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ υπάρχει μια δισέλιδη αναφορά για τον Nick Mathews τον μεγάλο ευεργέτη της Αμερικής. Γεννήθηκε στην Κάρπαθο το 1904. Το 1920, έφθασε στην Αμερική. Σύντομα έγινε αρχιμάγειρας στα πιο φημισμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αμερικής. Το 1943, αυτός και η γυναίκα του άνοιξαν στο Yorktown, VA ένα μικρό εστιατόριο 35 καθισμάτων. Το εστιατόριο μεγάλωσε και έγινε το παγκοσμίου φήμης Nick’s Seafood Pavilion, χωρητικότητας 450 καθισμάτων. Το 1983, ο Νίκος Ματθαίου πέθανε από καρδιακή προσβολή.
Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Αμερικής και περισσότερες από 50 εφημερίδες, με τους τίτλους «Θρηνεί το Yorktown» και «Παρέδωσε την φιλανθρωπική σκυτάλη», δημοσίευσαν εγκωμιαστικά σχόλια για την προσωπικότητα του Ματθαίου τονίζοντας το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Νίκος Ματθαίου δεν ξέχασε και την μικρή του πατρίδα: με δικά του έξοδα κτίστηκε και εξοπλίστηκε ο δεύτερος όροφος του Υγειονομικού Κέντρου Καρπάθου και υπήρξε ο μεγαλύτερος δωρητής στον έρανο για τα Ευαγή Ιδρύματα Καρπάθου.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,

Related Posts

Comments are closed.