Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

Posted by at 11 March, at 09 : 36 AM Print

ΣΤΗΝ ΑΗΕΡΑ ΤΟ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ COSMOS FM

H ΑΠΟΝΟΜΗ του 27ου Φειδιππίδειου Βραβείου στην AHEPA, έγινε η αφορμή για να ξεδιπλώσουν τα οράματά τους για τη νέα εποχή, ο πρόεδρος του «GAEPIS» και του COSMOS FM και συνάμα παραγωγός της επιτυχημένης εκπομπής «Με δικά σας και δικά μας λόγια», κ. Στέλιος Τακετζής, καθώς επίσης και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτρης Κόκοτας. Η απονομή έλαβε χώρα στο ομογενειακό κέντρο  εκδηλώσεων στο «Terrace on the Park»  στο Flushing. Η ομιλία του Στέλιου Τακετζή, εστιάστηκε στην πορεία και στην ιστορία του Cosmos FM, η οποία εκ των πραγμάτων  κατατάσσεται στις δύο εποχές. Η πρώτη τις δύο πρώτες δεκαετίες που η επικοινωνία των ομογενών με την γενέτειρα ήταν δύσκολη και το ραδιόφωνο αποτελούσε την πιο αποτελεσματική γέφυρα επικοινωνίας όχι μόνο σε ό,τι αφορά την πολιτική ειδησεογραφία, αλλά και την αθλητική και την πολιτιστική.

Η δεύτερη εποχή έχει την αφετηρία της, στα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 21ού αιώνα και στην τεχνολογική επανάσταση, η οποία άλλαξε τα δεδομένα και οι ομογενείς μπορούσαν σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην γενέτειρα, στην Κύπρο αλλά και τα της  Ομογένειας, μέσω του διαδικτύου. Master of Ceremonies του GALA, ήταν ο κ. Μιχάλης  Στράτης, Journal Co- Chairs οι κύριοι George  Pantelidis, Dr. Nicholas Rallis και Jim Ziozis. Στο μουσικό πρόγραμμα ο κ. Γρηγόρης Μανινάκης και η ορχήστρα Μικρόκοσμος. Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Δημήτριος Κόκοτας, παραλαμβάνοντας το Φειδιππίδειο Βραβείο, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία της οργάνωσης, η οποία έχει καταγράψει έναν αιώνα προσφοράς στην ομογένεια και την Ελλάδα. Εξέφρασε την υπερηφάνεια για τους πρώτους Έλληνες και τα πρώτα στελέχη  της ΑΧΕΠΑ, η οποία ιδρύθηκε σε δύσκολες εποχές και αποτέλεσε σημαντικό στήριγμα για τον ελληνισμό. Το Cosmos FM, έκλεισε 36 χρόνια ζωής, με την μεγάλη υποστήριξη και εργασία της κας Ιωάννας Γιαννοπούλου, Διευθύντριας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και σταθμού. Στην θέση της Γραμματειακής υποστήριξης και παραγωγός η κα Αναστασία Θανασούλα, διοργανώτρια επίσης του PROJECT NEXT GENERATION του GALA, που πραγματοποιήθηκε, επιτυχώς, σε άλλη αίθουσα με την συγκέντρωση της νεολαίας, φίλων και ακροατών του σταθμού.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ILLINOIS

ΣΤΟ WILDER PARK του Δήμου Aurora του Ιλινόι, τοποθετήθηκε το Μνημείο των «Αμερικανών Φιλελλήνων», παρουσία της ηγεσίας και μελών της Αμερικανικής Φιλελληνικής Εταιρείας (APS). Το παρόν έδωσε και o Μητροπολίτης του Σικάγο Ναθαναήλ, καθώς και η Γερουσιαστής της Πολιτείας του Ιλινόι, Linda Panagopoulos Holmes, και ο δήμαρχος Aurora, Richard Irvin.

Τα αποκαλυπτήρια και η αφιέρωση του Μνημείου των Αμερικανών Φιλελλήνων, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. Από αριστερά: Michael Poulakidas, Illinois State Senator, Linda Panagopoulos Holmes, Μητροπολίτης Nathanael του Σικάγου, Πρόεδρος της Αμερικανικής Φιλελληνικής Εταιρείας Παναγιώτης Νικολόπουλος, Aurora Mayor Richard Irvin και Alex Alexandrou.

Ο Πρόεδρος του American Philhellenes Society, Παναγιώτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην δράση της Αμερικανικής Φιλελληνικής Εταιρείας είπε πως «από την ίδρυσή μας το 2002, έχουμε εργαστεί για να αναπτύξουμε και να διατηρήσουμε τη φιλική σχέση και τους κοινούς στόχους Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών που υπάρχουν και συνεχίζονται εδώ και 200 χρόνια και περισσότερα». Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες της Εταιρίας, είναι και η εγκατάσταση του μνημείου του Λούκας Μιλτιάδη Μίλερ, του πρώτου Ελληνοαμερικανού που υπηρέτησε στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Πρόεδρος του οργανισμού, ευχαρίστησε τον Peter Zouras και τη Z3 Solutions για τις άοκνες προσπάθειές τους να υλοποιήσουν την κατασκευή και εγκατάσταση του μνημείου. Χαιρετιστήρια επιστολή για την εκδήλωση απέστειλε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: Το μνημείο, που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Δημοκρατίας του Δήμου Aurora του Ιλινόι, ενσαρκώνει όχι μόνο το φιλελληνικό πνεύμα του παρελθόντος, αλλά και τη δυναμική παρουσία των Ελλήνων στις ΗΠΑ και την ισχυρή φιλία και συνεργασία μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού λαού».

ΤΟ OLYMPIA CAFE ΣΤΗΝ GEORGIA, ΕΛΑΒΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

ΤΟ OLYMPIA CAFE στην Georgia (5 E River St Savannah, GA 31401), κατατάχθηκε στο κορυφαίο 10% των εστιατορίων, παγκοσμίως, από την δημοφιλή διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία, Tripadvisor. Στα 33 χρόνια λειτουργίας του, το Olympia Café έχει τραβήξει αρκετή προσοχή από διασημότητες, «νομίζω ότι κάθε σταρ του κινηματογράφου που έρχεται στην πόλη, σταματάει και έχει δείπνο ή μεσημεριανό εδώ», είπε ο κ. Νίκος Παππάς, που διατηρεί την επιχείρηση μαζί με τον κ. Βασίλη Βαρλαγκά. «Είμαι εδώ  33 χρόνια. Ξεκίνησα όταν η Σαβάνα άρχισε  να μεγαλώνει, σιγά- σιγά. Όλοι μου έλεγαν,  «διάλεξες τη λάθος πόλη για να έρθεις», αλλά απέδειξα ότι όλοι έκαναν λάθος. Η Σαβάνα είναι μια όμορφη πόλη και τα πήγαμε πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Παππάς. «Ένας κύριος, καθόταν εδώ τις προάλλες, ήταν από την Ιαπωνία, και μου είπε, «ξέρεις ότι είσαι διάσημος στην Ιαπωνία;», «πώς είμαι διάσημος στην Ιαπωνία;», είπα. Μου έδειξε, δεν μπορώ να το διαβάσω, αλλά είπα, “φίλε, αυτό είναι απίστευτο.” Ακόμη, το μαγαζί προβλήθηκε και  στη μεγάλη οθόνη, στην ταινία, Devotion.  Πρόσφατα το Olympia Café, τιμήθηκε  από το Tripadvisor κατατάσσοντάς το στο 10% των κορυφαίων εστιατορίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια τιμή που κατατάσσεται κοντά στην κορυφή για τον Παππά, επειδή βασίζεται σε κριτικές πελατών, μια αντανάκλαση της σκληρής δουλειάς τους. «Η φιλοξενία είναι νούμερο ένα, φυσικά το φαγητό είναι νούμερο ένα και η φιλοξενία νούμερο δύο, αλλά πάνε χέρι-χέρι», συνέχισε ο ιδιοκτήτης. Πολλά συγχαρητήρια από το Estiator!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.