Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Posted by at 9 March, at 14 : 59 PM Print

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Χρυσοί σκούφοι σε ελληνικά εστιατόρια

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδα απονεμήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή . Το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι θριάμβευσε για άλλη μια χρονιά στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική. Συνολικά 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο, ενώ η εστιατορική άνθιση σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά, με τρεις νέες εισόδους εστιατορίων της Σαντορίνης (Element, Lauda και Petra). Τη τετράδα των νέων εισόδων συμπληρώνει το Salonica Restaurant της Θεσσαλονίκης.


Αφιέρωμα στην «Greektown» της Βαλτιμόρης

Ένα εκτενές αφιέρωμα στην «Greektown» της Βαλτιμόρης, εστιάζοντας στα τρία πιο γνωστά και διαχρονικά ελληνικά εστιατόρια, δημοσίευσε, το περιοδικό «Baltimore Magazine». Σήμερα, στην «Greektown», κατοικοεδρεύουν 150 ελληνικές οικογένειες, από τις 500 που είχαν φτάσει, τρεις δεκαετίες νωρίτερα. Το «Big – 3» της «ελληνικής» συνοικίας. το «Zorba’s», το «Samos» (ιδιοκτησίας Νικολάου Γεωργαλά) και το «Ikaros» (ιδιοκτησίας Τεντ Κοχίλα). Μέχρι πρόσφατα, τα δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια ήταν τέσσερα «Big – 4», αλλά ο επιχειρηματίας Γιώργος Αυγερινός, αποφάσισε να πουλήσει τον χώρο του εστιατορίου «Acropolis», που είχε ιδρύσει ο αείμνηστος πατέρας του το 1987.


Εξαιρούνται από τους αμερικανικούς δασμούς

Για δεύτερη φορά, με απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ. Το ελληνικό λάδι, τα προϊόντα ελιάς, τα τυριά, τα κρασιά και τα  συναφή εξαγωγικά προϊόντα προς τις ΗΠΑ, βρέθηκαν εκ νέου εκτός στην αναθεωρημένη λίστα των προϊόντων που υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις. Επιπροσθέτως, μάλιστα εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των δασμών και ο χυμός από δαμάσκηνα.


Ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις στους δρόμους της Νέας Υόρκης

«Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!». Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις στην Νέα Υόρκη. Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι! Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν.


«Παράθυρο» για τα Γλυπτά

«Παράθυρο» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα φαίνεται να ανοίγει το Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχουν μετατραπεί σε διαπραγματευτικό χαρτί της ΕΕ στις συνομιλίες που γίνονται με την Βρετανία στο πλαίσιο του Brexit. Στις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία, συμπεριλαμβάνεται μία παράγραφος στην οποία αναφέρεται η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν στην κλοπή πολιτιστικών προϊόντων, τα οποία έχουν αφαιρεθεί παράνομα από τις χώρες καταγωγής τους. Το Bloomberg, σύμφωνα με αξιωματούχο, υποστηρίζει ότι αυτό είναι άμεση αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.