Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΙΟΣ 2023

Posted by at 11 May, at 13 : 15 PM Print

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ALMA BANK» Η ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Η μέχρι πρότινος πρόεδρος της Atlantic Bank, κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου ανέλαβε  και επίσημα πλέον τα νέα καθήκοντά της ως ανώτερης συμβούλου (Senior Advisor) της «Alma Bank». Πρόκειται για την ομογενειακή Τράπεζα, η οποία ιδρύθηκε  το 2007 από τους ομογενείς για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ομογένειας και όλου του πολυεθνικού μωσαϊκού της Νέας Υόρκης. ‘Έχοντας ως ορμητήριο την ελληνοκρατούμενη Αστόρια κατάφερε να ανοίξει 14 καταστήματα (ένα περίπου κατάστημα τον χρόνο) και να αυξήσει τα κεφάλαιά της στα 1,3 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alma Bank «η κα. Νάνσυ Παπαϊωάννου διορίζεται Ανώτερη Σύμβουλος. Στον νέο της ρόλο, η κα Παπαϊωάννου θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Μιχάλη Ψηλό και θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και σχέσεων». Η κα Παπαϊωάννου πέρασε στην Alma Bank με πάνω από 40 έτη τραπεζικής εμπειρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων 8+ ετών ως η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα Πρόεδρος της Atlantic Bank.

Η 32Η ΕΚΘΕΣΗ HERMES EXPO

Η 32η διοργάνωση της ‘Έκθεσης Hermes Expo θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιου- νίου, 2023, στο Grand Marquis, Old Bridge NJ. Θα εκτεθούν προϊόντα με Ελληνικές  γεύσεις, αλλά και υπηρεσίες (όπως Τράπεζες, Ασφαλιστικοί οργανισμοί, τρόφιμα και ποτά, εργοστάσια παραγωγής και διανομείς, εισαγωγείς, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, εισαγωγείς και διανομείς κρασιών, αλλά και τουριστικά – επενδυτικά πρότζεκτ). Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη οικονομικών συνεργασιών μεταξύ ομογενών και φιλελλήνων επιχειρηματιών και επαγγελματιών αλλά και σε όσους από την Ελλάδα επιθυμούν να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες με Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς, όπως δήλωσε ο Παύλος Κοτρότσιος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Hermes Expo.

STANLEY MATTHEWS

Στην φωτογραφία ο Stanley Matthews με τον γιο του Sam.

Απεβίωσε, σε ηλικία 92 ετών ο διακεκριμένος επιχειρηματίας φιλάνθρωπος, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του «Greek Children’s Fund» Στέλιος Μάθιους (Stanley Matthews). Ο Στέλιος Μάθιους υπήρξε γόνος πολύτεκνης οικογένειας της Βαρβίτσας της Σπάρτης και το 1951 μετανάστευσε στην Αμερική. Ο αείμνηστος απέκτησε τα δικά του εστιατόρια μεταξύ των  οποίων και το Matthews Diner. Ασχολήθηκε  με την εταιρεία και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Υερσέης, καθώς επίσης και με τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι έχουν εχει ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία και την προσφορά του. Το 1983 ίδρυσε το «Greek Children’s Fund» το οποίο από τις ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, με τωρινό πρόεδρο το γιο του Σαμ, προσφέρει την δυνατότητα σε καρκινοπαθή παιδιά από την Ελλάδα και την Κύπρο να έρθουν για περαιτέρω θεραπεία στη Νέα Υόρκη καλύπτοντας τα έξοδα νοσηλείας τους.

Η MEGAS YEEROS ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΔΑ

Στην Παγκόσμια Έκθεση Ποτών, Τροφίμων στην Θάλασσα (Food & Beverage @ Sea) που έλαβε χώρα στο Port Everglades της Φλόριδας συμμετείχε η ομογενειακή Megas Yeeros L.L.C. και πρόβαλλε την μεγάλη γκάμα των προϊόντων της. Η Megas Yeeros, με έδρα το New Jersey, ειδικεύεται στην παραγωγή αυθεντικού ελληνικού γύρου και άλλων παρασκευασμάτων κρέατος. Παράλληλα, έχει συμβάλει στην δημιουργία αλυσίδας εστιατορίων γύρου στις ΗΠΑ και στον Παναμά και στην κυριολεξία έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στην προσπάθειά της για την δημιουργία του Brand του αυθεντικού Ελληνικού Γύρου.

JAMES PANTELIDIS: ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 69 ΕΤΩΝ

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας, ευπατρίδης και φιλάνθρωπος James Pantelidis, Αντιπρόεδρος στην υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο «Ηγεσία των 100» έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία 69 ετών. Ο αείμνηστος αποτελούσε την προσωποποίηση του αμερικανικού ονείρου και η ενασχόληση τόσο του ιδίου όσο και των αδελφών του Παντελή και Γιώργου με τα κοινά και την φιλανθρωπία τους κατέστησε ευρύτερα γνωστούς ως Αδέλφια Παντελίδη. Το ζεύγος Τζέιμς και Στέλλας Παντελίδη έχουν βραβευτεί από την ομογένεια, την Εκκλησία και την αμερικανική πολιτεία.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

O Γιώργος Σταθόπουλος, δίνει μάχη για τη ζωή του. Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, η ζωή του ανετράπη, όταν υπέστη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, γυρνώντας σπίτι του απ’ τη δουλειά του. Παρόλο που οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Γιώργος υπέστη τετραπληγία λόγω σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Σήμερα, νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης. Η κατάστασή του είναι ακόμη σοβαρή, αφού βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι, ανήμπορος να μιλήσει, να κινήσει τα άκρα του και να αυτοεξυπηρετηθεί, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, η παραμονή του  στο κέντρο αποκατάστασης είναι απολύτως απαραίτητη για τη βελτίωση της κατάστασής του. 

Ακολουθούν ΤΡΟΠΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ:

– Με τραπεζική κατάθεση ή online με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μπαίνοντας στην πλατφόρμα, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά την εξέλιξη της εκστρατείας: https://act-of-kindness.org/…/support-george-stathopoulos/

– Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό με αιτιολογία “Γιώργος Σταθόπουλος”

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αριθμός Λογαριασμού: 5222091702771

IBAN: GR4101722220005222091702771

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ-ACT OF KINDNESS

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.