Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΙΟΣ 2021

Posted by at 7 May, at 04 : 07 AM Print

Άρθηκε η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα

Δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση της εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων και μόνιμων κατοίκων ΗΠΑ, μετά τη νέα οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Βάσει της νέας οδηγίας, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των κρατών της Συνθήκης Σένγκεν και 12 ακόμη χωρών (Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ισραήλ) εξαιρούνται από τους περιορισμούς εισόδου, οι οποίοι παραμένουν εν ισχύ.

Επιπλέον, οι συγκεκριμένοι ταξιδιώτες δεν θα έχουν υποχρέωση καραντίνας, όμως θα πρέπει να προσκομίσουν είτε αρνητικό τεστ PCR, ειλημμένο έως και 72 ώρες πριν την άφιξη, είτε πιστοποίηση πλήρους εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, οι υγειονομικές υπηρεσίες θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν δειγματοληπτικά rapid test στον προθάλαμο της αίθουσας αφίξεων, σε ένα τυχαίο δείγμα επιβατών, με τα πρωτόκολλα καραντίνας να ενεργοποιούνται σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος.

Απαραίτητη προϋπόθεση η έγκαιρη συμπλήρωση της πλατφόρμας PLF (Passenger Locator Form) στην ιστοσελίδα travel.gov. gr για υπηκόους και μονίμους κατοίκους ΗΠΑ που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (12 μ.μ.) διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων στην Νέα Υόρκη. Έτσι αντί στις 11 το βράδυ, τα εστιατόρια κλείνουν πλέον στις 12. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «eater.ny», που ασχολείται αποκλειστικά με τα νέα του κλάδου των εστιατόρων στη Νέα Υόρκη, πρόκειται για μια «μικρή νίκη» των επιχειρηματιών εστιατόρων, οι οποίοι πλέον επιδιώκουν την πλήρη αναίρεση του περιορισμού. Υποστηρίζουν, μάλιστα πως θεωρούν πολύ πιο ωφέλιμη την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας από μια περαιτέρω διεύρυνση της επιτρεπόμενης χωρητικότητας στο εσωτερικό των εστιατορίων.

Ελληνική κουζίνα από… ξένα χέρια!

Στο ελληνικό εστιατόριο «Ελαία» («Elaia Estiatorio») ο σεφ δεν είναι Ελληνας, αλλά ο Radu Grigore από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει αποδείξει ότι γνωρίζει καλά την ελληνική κουζίνα! Το «Ελαία» βρίσκεται στην περιοχή Μπριτζχάμπτον στο Λονγκ Αϊλαντ και φημίζεται για την αυθεντική ελληνική του κουζίνα. Ο Γκριγκόρ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρουμανία. Στα 20 του χρόνια μετανάστευσε στην Αμερική και εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης όπως το «Ai Fiori», «Barbounia» και το «Sunday» στο Μπρούκλιν, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία. Το πάθος του για τη μαγειρική τον οδηγεί στο να δημιουργεί προσιτά ελληνικά πιάτα με όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά από την Ελλάδα.

Επεκτείνει τις πτήσεις προς Ελλάδα η United Airlines

Από την 1η Ιουλίου, η United Airlines, θα συνδέσει την Αθήνα με το Διεθνές Αεροδρόμιο “Washington Dulles”, με την γραμμή να μένει ανοικτή έως και τις 3 Οκτωβρίου. Ένα μήνα νωρίτερα, και συγκεκριμένα, στις 3 Ιουνίου, είναι προγραμματισμένη η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο Νιούαρκ. Η υπηρεσία αυτή επιστρέφει μετά από δυο χρόνια, καθώς το 2020 η γραμμή δεν ενεργοποιήθηκε, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Όπως αναφέρει η ajot.com, ο τύπος του αεροσκάφους που θα πετάξει από το Washington Dulles είναι το 787-8 Dreamliner της εταιρείας Boeing.

Υποτροφίες από το Chian Federation

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικητική Επιτροπή του Ταμείου Υποτροφιών Chian Federation, διέθεσαν $10.000 σε 6 άτομα που παρακολουθούν τα προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά τους πτυχία. Οι υποτροφίες κυμαίνονταν από $1.000 έως $3.000 το καθένα.

Οι υποτροφίες

Τα ακόλουθα άτομα έλαβαν το Ταμείο Υποτροφιών Ομοσπονδίας Chian και ονομάστηκαν Chian Federation Scholars:

Άννα Ε. Σαρέλλης, Nicholas Nicholson, και Kiriaki Gatanas

Τα ακόλουθα άτομα έλαβαν το Ταμείο Υποτροφιών Helen Chiotes και ονομάστηκαν Helen Chiotes Scholars:

Νελή Τσώτσου, Μιχαήλ Κουτσούρας, Κωνσταντίνος Πυροβόλος

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες 2021 θα ανοίξει την 1η Ιουνίου 2021.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.