Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

Posted by at 10 March, at 03 : 36 AM Print

ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η επαναλειτουργία των εστιατορίων στην Νέα Υόρκη κάτι που ικανοποίησε τους εστιάτορες, η πλειοψηφία των οποίων, εντούτοις, εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις τους αδικούνται σε σχέση με τις αντίστοιχες σε άλλες κομητείες της Πολιτείας, όσον αφορά στο ποσοστό του χώρου που μπορούν να αξιοποιήσουν. Ειδικότερα, η εσωτερική εστίαση στην πόλη της Νέας Υόρκης επανέρχεται σε ποσοστό 25%, την στιγμή που σε γειτονικές περιοχές, όπως του λονγκ Άϊλαντ, η αντίστοιχη δυνατότητα ανέρχεται στο 50%. Με έναν αριθμό επιχειρήσεων, μεταξύ και ομογενειακών, να έχουν ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στην προσφυγή 74 επιχειρηματιών που ζητούν άνοιγμα των εσωτερικών χώρων εστίασης σε ποσοστό 50%, αντί για 25%.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ

Έφυγε από την ζωή την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, ο αγαπημένος εστιάτορας και φίλος του περιοδικού, Δημήτριος Κίτσιος. Ο Δημήτριος Κίτσιος με καταγωγή από το νικολίτσι Πρεβέζης, ήταν ιδιοκτήτης πολλών Diner, των El Dorado I και El Dorado III, DD’S, Bull’s Head, Woodbury Diner και Dinerluxe τα οποία βρίσκονται σε περιοχές της Νέας Υόρκης και του Κονέκτικατ. Ο αείμνηστος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, αξιόλογος και καλλιεργημένος άνθρωπος με βαθιές αξίες. Ιδιαίτερες ήταν οι συνεχής προσφορές και τα έργα του, εδώ αλλά και στην κοινότητα και τον τόπο καταγωγής του. Ο Δήμαρχος Ζηρού, Καλαντζής Νικόλαος, σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων σημειώνει: “Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι στις μακρινές ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη, έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος πατριώτης, ο Δημήτρης Κίτσιος από το Νικολίτσι. Υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίστηκε για ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Με το κοινωφελές έργο του κέρδισε επάξια την εκτίμηση και τον σεβασμό των συγχωριανών του, αλλά και όλων μας, που πληροφορηθήκαμε την κοινωνική του προσφορά. Του οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”. Θ’ αποτελεί διαχρονικά το πρότυπο του ευεργέτη και ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς”. Η Διεύθυνση και οι συνεργάτες του Estiator, με την σειρά μας, ευχαριστούμε επίσης για την υποστήριξη όλες αυτές τις δεκαετίες και στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στην σύζυγό του Αναστασία Κίτσιου-Μάνεσση, καθώς και στα παιδιά του Πέννυ, Ελένη και Μπάμπη.

ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ;

O ομογενής επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2013, χάνοντας τότε τη μάχη από τον Joe Lhota, είναι αποφασισμένος να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για Δήμαρχος της νέας Υόρκη, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιο κόμμα. Μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γνωρίζει πως στην Νέα Υόρκη οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι απολύτως ευνοϊκές προς τους Δημοκρατικούς. Έτσι έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο να αλλάξει κομματική ταυτότητα και να γραφτεί στο Δημοκρατικό Κόμμα. Άδηλο το θα πράξει εν τέλει.

TO GREEK XPRESS ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ RANSMART

Το Greek Xpress, το ελληνικό εστιατόριο γρήγορης εξυπηρέτησης της Νέας Υόρκης, ξεκινάει συνεργασία με τον όμιλο ανάπτυξης franchise Fransmart για να φέρει την αυθεντική, νόστιμη και υγιεινή ελληνική κουζίνα σε πελάτες, σε εθνικό επίπεδο μέσω του franchising. Η αλυσίδα συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά, παρά τις προκλήσεις που περιβάλλουν το COVID-19, ανοίγοντας πέρυσι την 7η θέση της στο Μανχάταν και συνεχίζοντας την κατασκευή στην 8η θέση της στο Staten Island. Ιδρυτής της Greek Xpress, είναι ο Ελληνοαμερικανικός Jimmy Soursos. Ξεκίνησε την Greek Xpress το 2014, για να φέρει τα αγαπημένα του ελληνικά πιάτα στις Η.Π.Α. σε προσιτή τιμή. Η ιδέα είναι γνωστή για το Γύρο, το χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, τις σαλάτες, το χταπόδι στη σχάρα, τα Smoothies και τα μπιφτέκια, καθώς και τα παραδοσιακά ελληνικά επιδόρπια, όπως μπακλαβά και γαλακτομπουρέκο.

ΔΩΡΕΑ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το ποσό των 100.000 δολαρίων δώρισε ο ομογενής επιχειρηματίας Πίτερ Καρμανός στο πλαίσιο της συγκέντρωσης χρημάτων για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την Αμερική. Στο Barstool Fund έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 34.000δολάρια που έχουν δωρίσει213.000 και πλέον άτομα σε περισσότερες από 230επιχειρήσεις.Λόγω της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε η πανδημία οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και μπαρ και ειδικότερα οι πιο μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Έτσι, ο ομογενής Πίτερ Καρμανός από το Ντιτρόιτ και η σύζυγος του Ντανιέλα, δώρισαν το ποσό των 100.000 δολαρίων. Το fund δημιουργήθηκε από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την δημοφιλή Ιστοσελίδα Barstool Sports.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ

Ο ομογενείς σκηνοθέτης Λεωνίδας Λοϊζίδης, ο οποίος έχει αφήσει ιδιαίτερα θεατρικά έργα στο ομογενειακό καλλιτεχνικό προσκήνιο, το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Κύπρο και αποφάσισε να εισέλθει στον πολιτικό κόσμο. Στις βουλευτικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, της 23ης Μαΐου 2021 θα είναι υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας με το κίνημα «Αφύπνιση 2020». Ο κ. Λοϊζίδης με δελτίο τύπου, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε την πρόταση του κινήματος ενώ παράλληλα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε παράγοντες και φορείς της ομογένειας που του έδωσαν την δυνατότητα να προβάλει στην Αμερική το ελληνικό θέατρο.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Aπό τις προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, οι Έλληνες ψηφοφόροι, που την ημέρα των εκλογών, θα βρίσκονται μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, θα μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους. Για να γίνει αυτό πρέπει να συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

– Να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν.

– Να είναι εγγεγραμμένοι στους ελληνικούς εκλογικούς καταλόγους. Όσοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις θα πρέπει:

– Να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού. (Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει σύντομα).Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού θα πρέπει:

α) να έχετε μείνει συνολικά 2 χρόνια στην Ελλάδα, τελευταία 35 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β) να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ήτο προηγούμενο φορολογικό έτος.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.Σε περίπτωση αίτησης εγγραφής εξαρτώμενου μέλους α’ βαθμού, επιλέξτε «Παροχή συναίνεσης» για την επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.