Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Posted by at 12 July, at 11 : 47 AM Print

CELEBRATION: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Στις 4ης Ιουνίου 2023, το Πολιτιστικό Τμήμα του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, παρουσίασε στο θέατρο Θέσπις στο Αρχιεπισκοπικό Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια, το αφιέρωμα “Celebration” με τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθέτων, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοίζου και Σταύρο Ξαρχάκο. Στην συναυλία πήραν μέρος οι σολίστ: Όλγα Ξανθοπούλου, Νεκτάριος Αντωνίου, Αριάδνη Άννα, Αγγελική Ψώνη, Δημήτρης Μιχαήλ, Θόδωρος Πετρόπουλος και Πόπη Μιχαλάτου, με συνοδεία της Παγκυπριακής χορωδίας και υπό την μουσική διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φύτου Στράτη. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον  αείμνηστο Ανδρέα Μοδινό, ο οποίος ήταν χρόνια μέλος της χορωδίας του Παγκυπρίου και επίσης γνωστός τραγουδιστής στην ομογένεια. Ο Ανδρέας Μοδινός,  απεβίωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 82 ετών. Ο Πρόεδρος της PSEKA, κ. Philip Christopher, παρευρέθηκε στην συναυλία, καθώς και η πρόεδρος της χορωδίας κα Ισμήνη Μιχαήλ, η οποία πήρε μέρος στην συναυλία μαζί με τις υψίφωνες.

ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟ «MANOLI’S» ΣΤΟ ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ

Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια του Σολτ Λέικ το «Manoli’s». Ο σεφ και ιδιοκτήτης Μανώλης Κατσανέβας, εξιστόρησε τις συνθήκες που οδήγησαν το εστιατόριό του στο προσωρινό κλείσιμο τον περασμένο Δεκέμβριο. Με το κόστος των ζημιών από την διαρροή νερού από έναν ψύκτη, που έφθασε μέχρι το υπόγειο καταστρέφοντας πάτωμα, τραπέζια και εξοπλισμό, να ξεπερνάει τις 200.000 δολάρια, αλλά και να στερεί από το εστιατόριο ένα σημαντικό βραβείο, το James Beard [Award] για το οποίο το «Manoli’s» ήταν υποψήφιο όταν έγινε η ζημιά, το εστιατόριο κατάφερε να ανοίξει πρόσφατα τις πόρτες του και να επιτρέψει στους πελάτες να απολαύσουν εκ νέου «σύγχρονο ελληνικό φαγητό».

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΤΟ TITAN FOODS

Τέλος εποχής και επίσημα για  το ιστορικό σούπερ μάρκετ Ti- tan Foods, όσον αφορά στην  σημερινή του τοποθεσία, η οπ- οία πρόσφατα έκλεισε τις πύλες  της. Πρόκειται για μια είδηση που γνωστοποιήθηκε επίσημα από την εταιρεία Titan Foods  Inc., με μια ανακοίνωση η οπ- οία θυροκολλήθηκε στο κατάστημα, προκειμένου να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι  σκοπεύει να μεταφερθεί αλλού.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΟΙ ΠΕΘΕΡΟΠΛΗΚΤΟΙ”

Τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε η θεατρική, κωμική παράσταση “Οι πεθερόπληκτοι” στο θέατρο Θέσπις της Αστόριας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ TIMARETE, που διοργανώνει η Ακαδημία της Ελληνικής Παιδείας, υπό την Διεύθυνση της Δήμητρας Βαρσάμη. Το σενάριο του έργου έγραψε ο Κωνσταντίνος Δόϊκος και την σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Θοδωρής Πετρόπουλος. Βοηθοί σκηνοθέτη η Αριστέα και Ελένη Καπαντάη. Από το θεατρικό εργαστήρι Λόγος και Πράξη, έπαιξαν οι: Αναστασία Θανασούλα, Χρήστος Βανής, Γεωργία Φιωτοδημητράκης, Γεωργιάνθη Μιτρούσια, Νατάσσα Πρωτοψάλτη, Παναγιώτης Τριαντάφυλλος, Σταυρούλα Παραλίκα, Γιάννης Κουλούρης και Βίκυ Τσαβαλιά.

OLEOSOPHIA PETIMEZI & ΤΟ OLIVE OIL

By Melina Milionis.– Χωρίς το καλύτερο ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) δεν μπορείτε να φτιάξετε την καλύτερη ελληνική κουζίνα – είναι βασικό στοιχείο στην κουζίνα μου. Ξεκίνησα λοιπόν ψάχνοντας να βρω το καλύτερο και όλοι οι δρόμοι με έφεραν στους ελαιώνες της Ωλεοσοφίας. Βρίσκεται στη μικρή πλαγιά του Καλέντζι, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Κόρινθο. Θα σας υποδεχτεί η πιο γλυκιά οικοδέσποινα Μαριάννα Δεβετζόγλου, μια πιστοποιημένη σομελιέ ελαιόλαδου με απίστευτο πάθος για το προϊόν της. Θα ξεκινήσετε να περπατάτε στους ελαιώνες της καθώς εξηγεί τα διαφορετικά είδη δέντρων, τις ελιές, την ιστορία, τη συγκομιδή. Στη συνέχεια συγκεντρώνεστε γύρω από ένα όμορφο τραπέζι για μια μοναδική Γευσιγνωσία & Συνδυασμό Ελαιόλαδου. Εξηγεί πώς όλες οι αισθήσεις μας βοηθούν στη γεύση. Η Μαριάννα θα συνδυάσει το ελαιόλαδο με διάφορα τρόφιμα για να βελτιώσει την παλέτα σας. Αφού πέρασα την ημέρα μαζί της, συνειδητοποιώ πόσα πολλά δεν ήξερα για το Ελληνικό ελαιόλαδο. Μαθαίνοντας πώς να διαβάζετε τις ετικέτες των μπουκαλιών, τις ημερομηνίες συγκομιδής, τα διαφορετικά ελαιόλαδα συγκομιδής, πώς να διακρίνετε το ελαιόλαδο καλής ποιότητας και πολλά άλλα. Είναι σίγουρα μια εμπειρία που δεν θέλετε να χάσετε όταν επισκέπτεστε την Ελλάδα! Και σύντομα η Μαριάννα εργάζεται για την κατασκευή ενός στούντιο μαγειρικής για μαθήματα μαγειρικής – για το οποίο είμαι πολύ ενθουσιασμένη (μπορεί να με έχετε ως εκπαιδεύτρια όταν το επισκεφτείτε!). Χάρη στους φίλους μας από το Zelos Gourmet αυτό το απόλυτο καταπληκτικό ελληνικό ελαιόλαδο και το πετιμέζι είναι πλέον διαθέσιμο στις ΗΠΑ – παρεμπιπτόντως, χάρη στην Oleosophia Petimezi & το Olive Oil φτιάχνω τα καλύτερα μουστοκούλουρα! Τα λέμε στους ελαιώνες της Ολεοσοφίας!

Η «ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ 100» ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 85Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ

Tην καθιερωμένη τιμητική διάκριση, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της στην Αρχιεπισκοπή  Αμερικής, αλλά και την ευρύτερη Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, έλαβε η «Ηγεσία των 100» στην 85η ετήσια  δεξίωση του Αρχιεπισκοπικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, σε κεντρικό πολυχώρο εκδηλώσεων στην Παρκ Αβενιου, στο Μανχάταν. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν ο Δρ. Ιωάννης Αθας και Δρ. Μόνικα Τάντρος, οι οποίοι ευχαρίστησαν άπαντες για την παρουσία τους, τονίζοντας ότι συνεισφέρουν στην υποστήριξη των προσπαθειών του Καθεδρικού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματική φόρτιση είχε ο χαιρετισμός της προέδρου του Συμβουλίου του Καθεδρικού, Στέλλας Παντελίδη, συζύγου του εκλιπόντος αντιπροέδρου της «Ηγεσίας των 100», Δημήτρη Παντελίδη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή, περιλαμβάνοντας αναφορές  στη σημασία του τιμώμενου οργανισμού για την οικογένειά της. Την τιμητική διάκριση εκ μέρους της «Ηγεσίας  των 100» παρέλαβε η εκτελεστική διευθύντρια, Πωλέτ Πούλος, η οποία αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία τόσο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος, όσο και της «Ηγεσίας των 100».

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.