Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Posted by at 9 July, at 11 : 30 AM Print

“ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ”: Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η συναυλία της Παγκυπριακής Χορωδίας Νέας Υόρκης υπό την μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Φύτου Στράτη, στο Hellenic Cultural Center της Αστόριας. Η συναυλία με τον τίτλο “Χρυσοπράσινο Φύλλο” ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Το πρόγραμμα περιείχε γνωστά κομμάτια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη τα οποία ερμήνευσαν η χορωδία και οι σολίστες κατά σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Μιχαήλ, Αριάδνη Παναγοπούλου, Τάσος Καρύδης, Θοδωρής Πετρόπουλος, Βανέσα Καρβέλη, Αλεξάνδρα Σκένδρου, Αγγελική Ψώνη, Όλγα Ξανθοπούλου, Νεκτάριος Αντωνίου, Γεώργιος Γεωργιάδης και η Πόπη Μιχαλάτος. Στο χώρο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιπ Kρίστοφερ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος για την Ν.Υ. κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου για την Ν.Υ. κ. Μιχάλης Φυρίλλας, η αντιπρόεδρος της FCAO of Culture κα Δέσποινα Αξιωτάκη, ο πρόεδρος του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos FM, κ. Στέλιος Τακετζής και πολλοί άλλοι. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Pancyprian Association Cultural Division της Νέας Υόρκης, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Philip Christopher.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY COSMOS FM ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και το Ολοκαύτωμα της Σμύρνης, διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός “Cosmos FM” στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. Σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Μανινάκη και το «Mikrokosmos Ensemble», ένα γκρουπ από 9 άτομα που κατενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, με την αυθεντικότητα του ήχου, που δέθηκε μοναδικά με την φωνή του Γρηγόρη Μανινάκη -που εκπροσωπεί χρόνια τώρα αυτό το είδος τραγουδιού, με την γνωστή σε όλους εξαιρετικά επιτυχημένη δισκογραφική δουλειά του «Καφέ Αμάν», και τα εξαιρετικά φωνητικά των μουσικών, όπως ο Κώστας Ψαρρός, ο Κοντάνης Μαυρουδής και της Αγγελικής Ψώνη. Ο μουσικός παραγωγός και υπεύθυνος του προγράμματος του «Cosmos FM», Musical Masterworks, Μάικλ Στρατής με σύντομες, αλλά ουσιαστικές παρεμβολές του στο πρόγραμμα, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Σμυρναϊκής Μουσικής, που αποτελεί πρόγονο του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά και στην άνοδο του τουρκικού εθνικισμού, που οδήγησε σε συστηματικούς διωγμούς του ελληνικού στοιχείου από το 1913 ως το 1924. Ο πρόεδρος του «Cosmos FM», Στέλιος Τακετζής, δήλωσε ότι «Αυτή η συναυλία, η οποία ήταν ιδέα του Γρηγόρη Μανινάκη, είναι για μένα, κάτι το πολύ συγκινητικό, γιατί είμαι και εγώ ένας πρόσφυγας».

Η LOUMIDIS FOODS ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ

Από τα αριστερά: Daniela Puglieli (MDR founder), Iason Loumidis (Loumidis Foods), Ted Xenochristos (CAVA), Dr. Stefanos N. Kales (Harvard), Rafi Taherian (Yale Hospitality), Matthew Kalamidas (Loumidis Foods), Thanasi Economou (Loumidis Foods)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της Μεσογειακής Διατροφής, το Mediterranean Diet Roundtable™ πραγματοποίησε το ετήσιο Πρωινό των Πρέσβεων στην Ουάσιγκτον. Στο πρωινό παρευρέθηκε η Πρεσβευτής της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ παρών ήταν και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας. Στην πρεσβευτική κατοικία δόθηκε μεσογειακό πρωινό, με χορηγία της Loumidis Foods και με τα εισαγόμενα αυθεντικά προϊόντα από την Ελλάδα από παραγωγούς όπως η Olympus Dairy, η Παλήρια, η Παπαδοπούλου, η Ιονική Σφολιάτα και άλλοι και παρασκευάζεται από τον όμιλο τροφίμων CAVA. Μετά την εισαγωγική ομιλία της Πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, μίλησαν ο κ. Rafi Taherian, Associate Vice President of Yale Hospitality και ο διάσημος γιατρός και καθηγητής του Harvard Dr. Stefanos N. Kales. Ο κ. Taherian μίλησε για τη χρήση από την ομάδα του της πλούσιας μεσογειακής διατροφής με επίκεντρο τα φυτά στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου Yale να επιτύχει τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG 2030). Ο Δρ. Στέφανος Καλές μοιράστηκε το έργο του για την ίδρυση του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας στην Υγεία & Ευεξία στο νησί της Κρήτης, σχεδιασμένο να προσφέρει ένα βιωματικό ταξίδι εστιασμένο στα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής σε πρακτικούς όρους. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Loumidis Foods στοχεύει να επαναπροσδιορίσει την έννοια των «premium προϊόντων» με καινοτόμες ιδέες που διατηρούν τις παραδοσιακές παρασκευές των τροφίμων — αλλά με σύγχρονη βιωσιμότητα για τη σημερινή αγορά των ΗΠΑ.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΦΥΓΕ από την ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος έγραψε τη δική του Ιστορία στην ελληνική Ομογένεια και όχι μόνο. Γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1930 στην Αγία Βλαχέρνα (Ερκίστα) και το 1951 μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Τα πρώτα χρόνια τον βρήκαν στη βόρεια Καρολίνα, όπου ξεκίνησε να εργάζεται στα εστιατόρια. Σύντροφος της ζωής του ήταν η Βιργινία, την οποία και γνώρισε σε έναν γάμο στην Ελλάδα. Μαζί απέκτησαν οικογένεια και έκαναν τρία παιδιά, τον Δημήτρη, την Μαρία και τον Ιωάννη. Επιτυχ. Επιχειρηματίας αλλά και άνθρωπος με σημαντική κοινωνική αποδοχή, έγινε γνωστός ως ένα πρόσωπο με επιρροή στην Ομογένεια. Το 1989, προσκλήθηκε από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, και παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρατέθηκε για υποστηρικτές του. Η ιστορία της ζωής του Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου ενέπνευσε τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ο οποίος συνέγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος – Ένας αλλιώτικος αντάρτης στα βουνά της Ευρυτανίας».

“ΜΙΑ ΘΕΟΤΡΕΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ”

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ από την παράσταση “Μια θεότρελη διάσωση” που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο θέατρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια, στα πλαίσια του Φεστιβάλ TI- MARETE από το θεατρικό εργαστήρι “Λόγος και Πράξη” της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, υπό την διεύθυνση της Δήμητρας  Βαρσάμη. Το σενάριο της θεατρικής κωμωδίας έγραψε ο Κωνσταντίνος Δόικος και την παράσταση σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Πετρόπουλος. Στην φωτογραφία, από αριστερά έπαιξαν οι: Παναγιώτης Τριαντάφυλλος, Νατάσσα πρωτοψάλτη, ο Θοδωρής Πετρόπουλος (σκηνοθέτης), Γεωργιάνθη Μητρούσια (πίσω), Γ εωργία Φιωτοδημητράκης, Μαρία Γιαννακέα, Αναστασία Θανασούλα, Γιάννης Κουλούρης, Βίκυ Τσαβαλιά και Μάκης Γάτσιας. Επίσης συνεργάστηκαν, η Αριστέα Καπάνταη ως βοηθός σκηνοθέτη και η Ελένη Καπάνταη στο ρόλο της φωνής της μητέρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.