Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Posted by at 8 July, at 07 : 52 AM Print

Φτωχότερος ο Ομογενειακός χώρος εστίασης λόγω Κορωναϊού

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΔΑΚΗΣ είναι ο πρώτος ομογενής νεκρός του κορωνοϊού στο Στάτεν Αϊλαντ. Ο 59χρονος Ανδρέας, με καταγωγή από την Κρήτη, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Στάτεν Αϊλαντ.

 ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ από τη φονική ασθένεια COVID-19, ο ομογενής επιχειρηματίας εστίασης, Πανίκος (Πίτερ) Παναγιώτου, από την Πάφο, ιδιοκτήτης του Gee Whiz Diner στο Μανχάταν. «Έσβησε» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Mount Sinai» στην Αστόρια.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 76 ΕΤΩΝ πέθανε ο Αγγελος Σκέντζος, ο «καπετάνιος», όπως αποκαλούσαν. Γνωστός στην Ομογένεια και από το εστιατόριο που είχε για πολλές δεκαετίες στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, το «Greek Captain», ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Μπέρλιγκτον, στο Βερμόντ, προκάλεσε ο πρόωρος θάνατος του ομογενούς εστιάτορα, Εβαν Νικολάου Αλβανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον Covid-19, λίγες μέρες πριν συμπληρώσει τα 40 του χρόνια. Ο άτυχος ομογενής νοσηλεύτηκε στο UVM Medical Center, αντιμετωπίζοντας έντονα συμπτώματα και επιπλοκές του ιού.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΑΝΑΤΟΣ ομογενή εστιάτορα προκάλεσε σοκ στην Ομογένεια. Πρόκειται για τον Κώστα Σεργιάδη, ιδιοκτήτη του γνωστού εστιατορίου στην Αστόρια «Mike’s Diner». Ο 59χρονος ομογενής, χτυπήθηκε από τον ιό στους πνεύμονές του.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΡΛΩΤΟΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ προκαλεί η εκδημία του 96χρονου πρώην τηλεοπτικού παραγωγού Γεωργίου Μπουρλώτου, ο οποίος έφυγε από την ζωή. Ήταν μέλος της AHEPA και διετέλεσε Κυβερνήτης στην Περιφέρεια Νέας Υερσέης και Ντέλαγουερ (District #5). Διετέλεσε πρόεδρος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ.​​​​​​​​


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του φημισμένου «Grand Prospect HalΙ» στο Μπρούκλιν, φιλάνθρωπος και εραστής των Ελληνικών Γραμμάτων και του Πολιτισμού Μιχάλης Χαλκιάς, έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του προκαλώντας θλίψη και συγκίνηση στην οικογένεια, στους συγγενείς και σε όλη την ομογένεια. Ο Μιχάλης ήταν από τις εμβληματικές μορφές της ομογένειας και από το 1981 που μαζί με τη σύζυγό του λειτούργησαν το «Grand Prospect HalΙ», στο Μπρούκλιν μέχρι και σήμερα παρείχαν την δυνατότητα σε εκατοντάδες ομογενείς να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Ο αείμνηστος και η σύζυγός του Αλίκη Χαλκιά ήταν ανέκαθεν χορηγοί των παρελάσεων της ομογένειας και των κινητοποιήσεων της ομογένειας για την προάσπιση των εθνικών μας θεμάτων.


ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΈΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗ ΖΩΗ ο Ευριπίδης Κόντος σε ηλικία 90 χρονών, στη Φλόριδα. Ιδρυτής της Kontos Foods, μεγάλης εταιρίας παρασκευής και διανομής ελληνικών και μεσογειακών τροφίμων, με έδρα τη Ν. Υερσέη. Είχε διακριθεί, εκτός από το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, και για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς και την προσφορά του στα εθνικά θέματα. Ο Ευριπίδης Κόντος μεγάλωσε στη Λευκωσία όπου πήγε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίο και σταμάτησε στην 3η τάξη. Με ένα μικρό κεφάλαιο που εξασφάλισε από τους θείους του, ξεκίνησε την παραγωγή φύλλου. Η εξαιρετική ποιότητά του το έκανε γνωστό σε όλη την Κύπρο. Μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη το 1949 και δούλεψε σε ζαχαροπλαστεία. Το 1968, ο εργατικός Ευριπίδης, άνοιξε στο Ντούμοντ της Νέας Υερσέης ένα μικρό μαγαζί για την παρασκευή φύλλου, που εξελίχτηκε στη γνωστή εταιρία Apollo Fillo. Το 1972 με τη συνεργασία ενός μηχανικού έφτιαξαν μηχανές για ποιοτικό φύλλο με διεθνές πωλήσεις. Το 1982 ο Ευριπίδης Κόντος πούλησε την Apollo Fillo και ίδρυσε τη σημερινή Kontos Foods, μια εταιρία με τεράστιες, σύγχρονες εγκαταστάσεις και πολυάριθμο προσωπικό στο Πάτερσον της Νέας Υερσέη. Τα προϊόντα της Kontos Foods (φύλλο, προϊόντα ζύμης κ.ά.), διατίθενται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μεγάλα καταστήματα τροφίμων σε όλον τον κόσμο, ενώ γίνονται εξαγωγές σε πολλά κράτη, μεταξύ των οποίων και στην Κίνα (καταϊφι). Ο Ευριπίδης Κόντος είχε αγωνιστεί για τα δίκαια της Κύπρου, χρηματοδοτώντας τις μετακινήσεις των Κυπρίων διαδηλωτών για να πάνε στα μεγάλα συλλαλητήρια στην Ουάσιγκτον. Η κοινότητά του στο Τενεφλάι της Ν. Ιερσέης έγινε αποθήκη για να γεμίζουν κοντέινερς με πράγματα που τα έστελναν στην Κύπρο. Ξόδεψε, επίσης, αρκετά χρήματα για να εξηγήσει σε Αμερικανούς πολιτικούς την ιστορία της Κύπρου πηγαίνοντάς τους να δουν από κοντά την κατάσταση στο νησί. Μεταξύ άλλων οργανισμών, υπήρξε και από τα ιδρυτικά στελέχη του Παγκύπριου, ήταν επίσης μέλος του Cyprus Children’s Fund και ανέλαβε μαζί με τη σύζυγό του την οικονομική υποστήριξη αρκετών παιδιών της Κύπρου. Για την όλη προσφορά του ο κ. Κόντος ονομάστηκε «Άρχων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήταν μέλος της «Ηγεσίας των 100». Αιωνία η μνήμη του.


ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, η Grecian Delight, που εδρεύει στην περιοχή του Ελκ Γκρόουβ Βίλατζ, και η Kronos Foods, με έδρα στην περιοχή του Γκλεντέιλ Χάιτς, συνένωσαν τις δυνάμεις τους στην παραγωγή γύρου και μεσογειακού φαγητού. Η εταιρεία Grecian Delight ανήκει στην οικογένεια Παρθένη, ενώ η εταιρεία Kronos Foods, που ιδρύθηκε το 1957 από τον ομογενή Χρήστο Τομαρά, έχει περάσει στην εταιρεία Entrepreneurial Equity Partners.


«MY GREEK FAMILY TABLE»

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «MY GREEK FAMILY TABLE» η Μαρία Μπεναρδή, ιδρύτρια της δημοφιλούς σχολής μαγειρικής Greekalicious, μοιράζεται αγαπημένες συνταγές της ελληνικής της κληρονομιάς. Εκσυγχρονίζει τις κλασικές συνταγές με μοντέρνα στοιχεία μεταλαμπαδεύοντας την αρχαία ελληνική σοφία και παράδοση, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική κουζίνα είναι κάτι περισσότερο από σπανακόπιτα και μπακλαβάς! Στο βιβλίο μαγειρικής της η Μαρία περιγράφει την ελληνική της κληρονομιά και τις εμπειρίες της μαγειρεύοντας δίπλα στη γιαγιά της στο ελληνικό νησί Ψαρά. H Μαρία δίνει έμφαση στην υγεία, τη θεραπεία και την ευεξία μέσω του φαγητού. Οι συνταγές του βιβλίου της περιλαμβάνουν άφθονα λαχανικά, καλά λιπαρά και υγιεινά συστατικά, καθώς κι ένα γλωσσάρι με τα θεραπευτικά υλικά της Ελλάδας. Περιλαμβάνει πάνω από 100 συνταγές και 50 έγχρωμες φωτογραφίες. Μπορείτε να το αγοράσετε σε καταστήματα λιανικής, συμπεριλαμβανομένων των Barnes και Noble, Amazon, Target και Walmart. Περισσότερα: https://greekalicious.nyc/books/


MY GREEK TABLE ΣΤΟ PBS

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ στους δέκτες της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης (PBS) κάνει η τηλεοπτική σειρά «Το ελληνικό μου τραπέζι» (My Greek Table). Με ξεναγό τη γνωστή Ελληνοαμερικανίδα σεφ, Νταϊάνα Κόχυλα, ο νέος κύκλος της σειράς ταξιδεύει το αμερικανικό κοινό σε γνωστές και άγνωστες γωνιές της Ελλάδας, προσφέροντας του την ευκαιρία να γευτεί, όχι μόνο αυθεντικές γεύσεις, αλλά και τις ομορφιές, την παράδοση και τη φιλοξενία που προσφέρει η Ελλάδα.


TO OVELIAS ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άνοιξε το εστιατόριο «Οβελίας» στην Αστόρια, μετά από σχεδόν τρείς μήνες κλειστό. Λειτουργεί για διανομή και παραλαβή φαγητού, καθώς η εστίαση στον χώρο, βρίσκεται σε περιοριστικά μέτρα. Το εστιατόριο εστιάζει στον σωστό καθαρισμό και την απολύμανση των προϊόντων, αλλά και επιπρόσθετες διαδικασίες για την ασφάλεια των πελατών. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Γιαννακάς, αναφέρει πως υπάρχει η σκέψη εξαιτίας και της οικονομικής αβεβαιότητας που υφίσταται, να προσθέσει νέα, οικονομικά πιάτα στο μενού, σε μικρότερες ποσότητες. «Στην κουζίνα του ‹Οβελία› και όλα τα χέρια θα δουλεύουν» ανέφερε ο κ. Γιαννακάς σε τοπική εφημερίδα. «… ήδη, στην κουζίνα του εστιατορίου γίνονται γαστρονομικά πειράματα και δοκιμάζονται νέες συνταγές» πρόσθεσε.


ΒΡΑΔΙΕΣ DRIVE-IN ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ «BELLAIRE» DINER ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ

ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ σκέφτηκε να οργανώσει ο Αρτσι Δελαπόρτας, ιδιοκτήτης του ελληνικού, 55 χρόνια σε λειτουργία BellAire Diner στην Αστόρια. Η ιδέα για τον υπαίθριο κινηματογράφο μέσα από τα αυτοκίνητα (drive-in) στο πάρκινγκ του εστιατορίου λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε τον Μαΐου με τις ταινίες «Grease», «Dirty Dancing» και άλλες, τις οποίες παρακολούθησαν κάτοικοι και θαμώνες του μαγαζιού από τα αυτοκίνητα. Τα εισιτήρια ξεπούλησαν μέσα σε 3 λεπτά μετά την ανακοίνωση.


ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ «PANHELLENIC SCHOL ARSHIP FOUNDATION»

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ μαθητές από όλη την Αμερική έλαβαν υποτροφίες αξίας 250.000 δολ. συνολικά για την άριστη μαθητεία τους. Οι υποτροφίες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Οι πρώτες 20 αφορούν στην ακαδημαϊκή αριστεία και δύο εξ αυτών τη μουσική και τις τέχνες. Οι επόμενες 20 αφορούν αποκλειστικά ακαδημαϊκά επιτεύγματα των υποψηφίων.


ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΟΙ Γ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΒΕΕΤ

Η ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ και τα προϊόντα της κέρδισαν και πιστοποιήθηκαν με το «Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση της Ελλάδος 2020 και 2021» “AUTHENTIC TASTE OF GREECE 2020 -2021 – GOLD AWARD” που την καθιερώνουν ως πρέσβειρα της αυθεντικής Ελληνικής γεύσης παγκοσμίως. Η πιστοποίηση έγινε από τον οργανισμό Greek Taste Beyond Borders® GTBB που κυριαρχεί στην προώθηση της ελληνικής γεύσης και γαστρονομίας σε όλο τον κόσμο. www.tyrokomikimessinis.gr


 ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ «MONIKA’S CAFE» ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΛΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ της Αστόριας και της ευρύτερης περιοχής έκλεισε οριστικά τις πόρτες του. Το εστιατόριο-καφέ Monikas απέναντι ακριβώς από τα Kaufman Astoria Studios, στην συμβολή της 34ης Λεωφόρου με την 36η Οδό, λειτουργούσε από τα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα από τα κοινωνικά δίκτυα, στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως, μετά την χαλάρωση των μέτρων, το «Monika’s» θα ανοίξει εκτάκτως για τελευταία φορά, προκειμένου να αποχαιρετήσει τους πελάτες του.

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.