Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2021

Posted by at 10 July, at 03 : 47 AM Print

Περισσότερο ελεύθερη η ζωή στη Νέα Υόρκη

Μία νέα, σαφώς πιο ελεύθερη κατάσταση, θα βιώνουν οι Νεοϋρκέζοι, αλλά μαζί τους και οι εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς καθώς, τα υποχρεωτικά μέτρα της Πολιτείας, χαλαρώνουν και παύουν να είναι υποχρεωτικά. Η ανακοίνωση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αφορά την άρση της υποχρεωτικότητας όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και περιορισμών που είχαν επιβληθεί από την Πολιτεία, με αφορμή την επίτευξη του στόχου του 70% των εμβολιασμένων, που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση. Πλέον, δεν υπάρχουν οι περιορισμοί χωρητικότητας σε χώρους όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα και τα εμπορικά κέντρα, όπως επίσης και στις κοινωνικές εκδηλώσεις, σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Αναφορικά με την χρήση μάσκας, διευκρινίστηκε πως η Πολιτεία Νέας Υόρκης ευθυγραμμίζεται με τις αντίστοιχες οδηγίες του CDC. Έτσι, η μάσκα θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική σε χώρους όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους οίκους ευγηρίας και τα σωφρονιστικά καταστήματα.

Εστιατόρια με ελληνική… φαντασία

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ εστιατόρια της Αμερικής (μερικές χιλιάδες!) δεν φείδονται από του να προβάλουν στη φίρμα τους ελληνικά ονόματα, με πρωτοτυπία και έμπνευση. Ονομασίες πόλεων, Περιφερειών της Ελλάδος, αλλά και λέξεις με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον! Ιδού μερικά ονόματα ελληνικών εστιατόρια στις ΗΠΑ που συλλέξαμε από σχετική λίστα στο διαδίκτυο: Pylos Estiatorio, Milos, στο Midtown New York, Avra Madison Estiatorio, Avra Estiatorio, Greek Kitchen, Kellari Taverna, NY Periyalli, Kefi, Dafni, Taverna Kyclades East Village, Souvlaki, Thalassa, Ethnos, Gourmet, Ousia, Anassa Taverna, Ammos Estiatorio και πόσα άλλα ακόμη!

Τα δεκάχρονα του «Maria’s Mediterranean»

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ λειτουργίας του γιόρτασε το ελληνικό εστιατόριο «Maria’s Mediterranean» στο Bayside του Queens. Οι ιδιοκτήτες Μαρία και Κυριάκος Πετρίδης τα γιόρτασαν μαζί με τους πελάτες τους, με ένα ελληνικό πρόγραμμα, ζωντανή μουσική και χορευτικά. «Ανοίξαμε το 2010 το μαγαζί το οποίο πήραμε μαζί με τον γιο μας. Εγώ ανέλαβα την κουζίνα, ο γιος μου την κατασκευή και ανακαίνιση του χώρου και ο σύζυγός μου τα ψώνια». Κλασική οικογενειακή, επιτυχημένη, επιχείρηση. Το μενού έχει ελληνική κουζίνα. Με πιάτα που μαγειρεύει η κ. Πετρίδη. Μάλιστα, τo 2016 πήραν τηλέφωνο την κ. Πετρίδη από το γνωστό αμερικανικό κανάλι «Food Network» για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό «Chopped». Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που το είχε κερδίσει στην Αμερική. Το βραβείο ήταν $10.000 τα οποία και δώρισε στο ίδρυμα «Make A Wish».

Λήστεψαν εστιατόριο

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, στο πολυτελές εστιατόριο «Ελαία» (Elea) του γνωστού επιχειρηματία Μερκούριου Αγγελιάδη. Το εστιατόριο βρίσκεται στη διεύθυνση 217 West 85th Street, μεταξύ των λεωφόρων Άμστερνταμ και Μπρόντγουεϊ. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία στην διάθεση της Αστυνομίας, ένας άγνωστος άνδρας φαίνεται μέσα από το κλειστό κύκλωμα, να παραβιάζει την βαριά κρυστάλλινη πόρτα, και να εισέρχεται στο εσωτερικό, ψάχνοντας το συρτάρι της ταμιακής μηχανής και αρπάζοντας τρία iPad. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταμείο εκείνη την ώρα ήταν άδειο.

Διαγωνισμός έκθεσης της American Philhellenes Society

ΣΙΚΑΓΟ. Η American Philhellenes Society είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε για να τιμήσει τους Αμερικανούς που υποστήριξαν και πολέμησαν για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Προκειμένου να τιμήσουμε αυτούς τους ήρωες και να περάσουμε το πνεύμα του Φιλελληνισμού, η American Philhellenes Society, διοργάνωσε ένα πρόγραμμα γραπτής έκθεσης σε ελληνικά σχολεία του Σικάγο. Το θέμα ήταν «Ο ρόλος των Αμερικανών Φιλελλήνων κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821». Το πρόγραμμα έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό μεταξύ των Γυμνασίων (7η – 9η Τάξη) και των Λυκείων (10η – 12 Τάξη). Υπήρξε ένας αριθμός συμμετοχών, από ορθώς ανεπτυγμένες και καλογραμμένες εκθέσεις, στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ

Ο πρόεδρος του οργανισμού Πήτερ Νικολόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Έχει ειπωθεί πολύ συχνά ότι «χρειάζεται ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί». Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα θέλαμε να συγχαρούμε τους νικητές του διαγωνισμού έκθεσης, τους δασκάλους και τους γονείς τους. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι είναι τα πρότυπα που όλοι θέλουμε να είναι τα παιδιά μας. Επικροτούμε όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους για την σκληρή δουλειά και τον ενθουσιασμό τους”.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα είναι:

➤ 1η θέση – Πήτερ Μαρούτσος (Peter Maroutsos – Hellenic Academy)

➤ 2η θέση – Κωνσταντίνα Λυμπεράτου (Konstantina Liberatos) και Ειρήνη Μεταξά (Irini Metaxas – Athena Hellenic Schools)

➤ 3η θέση – Πήτερ Κόντος (Peter Kontos – Pythagoras Greek School).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016

Ή ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.