Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Posted by at 18 January, at 06 : 32 AM Print

Έκλεισε το εστιατόριο «The Gyro Spot»

Έκλεισε τις πύλες του το ελληνικό εστιατόριο «The Gyro Spot» στο Στόουνχαμ της Μασαχουσέτης. Το «Gyro Spot» ήταν το τρίτο κατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας. Tα άλλα δύο εστιατόρια «The Gyro Spot», σε Σάλεμ και Μάντσεστερ, εξακολουθούν να λειτουργούν. Η διακοπή λειτουργίας για το «The Gyro Spot» στο Στόουνχαμ ήρθε αιφνιδιαστικά, με τους θαμώνες να αντικρίζουν μια αναρτημένη πινακίδα στην είσοδο που τους ενημέρωνε ότι πλέον ήταν «μόνιμα κλειστό».

«Souvlaqueria» στο New Jersey

Με νοερή παραπομπή στα σουβλατζίδικα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η «Souvlaqueria» του ομογενή Μαρίνου Στρατηγάκη ανακηρύχτηκε «Best of New Jersey», τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της στο Union, New Jersey. Ο ιδιοκτήτης, μαζί με την σύζυγό του Δήμητρα, έχουν κερδίσει τους πελάτες τους με τις εκλεκτές σαλάτες, τους περίφημους μεζέδες και τα λαχταριστά ορεκτικά. Παράλληλα, διαθέτουν και μενού για κέτερινγκ μέχρι και 150 ατόμων το οποίο επεκτείνεται σε μια μεγάλη ακτίνα από το Union μέχρι και το Yonkers.Η «Souvlaqueria» βρίσκεται στην διεύθυνση 2701 Morris Ave, Union, N.J. 07083, σε κομβικό σημείο και πλησίον των οδών ταχείας κυκλοφορίας «Ι-78» και «Garden State Parkway» και απέχει δέκα περίπου μίλια από τον Διεθνή Αερολιμένα «Liberty» του Newark. Το εστιατόριο κατέχει άδεια «Β.Υ.Ο.Β.» (Bring Your Own Bottle), η οποία τους παρέχει την δυνατότητα να σερβίρουν ποτό.

Από τη Βόρειο Ήπειρο στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Από τη Βόρειο Ήπειρο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος που επί98 χρόνια «τελειοποιούν τη συνταγή τους και εξακολουθούν να φτιάχνουν τα σιρόπια τους από το μηδέν». Ο Έλληνας παππούς, Σωτήριος Φίλης, ήρθε στη Νέα Υόρκη το 1921από τη Βόρειο Ήπειρο. Το 1925 άνοιξε το Lexington Candy Shop, σερβίροντας πρωινό και μεσημεριανό γεύμα όλη την ημέρα. «Δεν είμαστε ένα ελληνικό καφενείο», λέει ο Γιάννης Φίλης, «Είμαστε μια αμερικανική luncheonette. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες, αλλά σερβίρουμε μόνο αμερικανικά και νεοϋορκέζικα πράγματα». Με εξαίρεση, προσθέτει, μια ελληνική ομελέτα (φέτα και σπανάκι) και μια ελληνική σαλάτα.

Νίκος Βέλλιος

Απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών ο ομογενής εστιάτορας, Νίκος Βέλλιος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1929 στον Διπλάτανο Αιτωλοακαρνανίας και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 1955. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις εστιατορίων, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής του δράσης ήταν το εστιατόριο «Κάπτεν Κόρες», ένα από τα μεγαλύτερα πέντε αστέρων στο Μπρούκλιν. Ανέπτυξε επιτυχή δράση στα κοινά της ομογένειας ως στέλεχος της AHEPA, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών το Μπρούκλιν και της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.