Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Posted by at 15 January, at 12 : 33 PM Print

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΔΙΝΟΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 Δεκεμβρίου 2022, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο δημοφιλής τραγουδιστής Andreas Modenos. Ο Ανδρέας Μοδινός, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1940 στο χωριό Όμοδος της επαρχίας Λεμεσού της Κύπρου. Σε ηλικία 12 ετών, ήρθε με την οικογένειά του στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι και την ζωγραφική. Τραγούδησε σε γνωστά κέντρα διασκεδάσεως, μεταξύ των οποίων και το «Σιρόκο» του Μανχάταν, κρουαζιέρες, ιδιωτικά πάρτι και ομογενειακές εκδηλώσεις. Επίσης, ήταν μέλος και τενόρος της χορωδίας του Παγκυπρίου Νέας Υόρκης του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ. Τα καλοκαίρια συμμετείχε με το συγκρότημα “Geminis”, με την  Έλενα Κρις και τον Δημήτρη Μιχαήλ, στις ελληνικές βραδιές στη Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, καθώς επίσης και σε πολλά ομογενειακά Φεστιβάλ. Ο Ανδρέας Μοδινός, υπήρξε για χρόνια ψάλτης σε διάφορες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης και της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον. Έκανε δύο κόρες και υπήρξε, αγαπητό πρόσωπο στην ομογένεια, καλός φίλος και αξιόλογη προσωπικότητα. Ο αδελφός, του Τζον Μοδινός, ήταν επίσης, διάσημος βαρύτονος. Αιωνία η μνήμη του.

ΟΙ ΠΥΞ ΛΑΞ, ΣΤΟ MELROSE BALLROOM ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ από την συναυλία των Πυξ Λαξ, τον περασμένο μήνα στο Melrose Ballroom της Αστόριας. ό Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, ταξίδεψαν από την Ελλάδα και τραγούδησαν στο γεμάτο από κόσμο, συναυλιακό χώρο, διάφορα τραγούδια, τριών δεκαετιών. Οι Πυξ Λαξ είναι εναλλακτικό ροκ μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1989. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2004, για να ακολουθήσουν σόλο καριέρες, αλλά επανασυνδέθηκε το καλοκαίρι του 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού. Η επόμενη συναυλία του Melrose Ball- room, τo οποίo διευθύνει ο Jimmys Panagiotou, είναι αυτή του Πάνου Κιάμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 20, 21, 27 και 28 Ιανουαρίου. για εισιτήρια καλέστε στο (718) 255-6921.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι φέτος κρίθηκε σκόπιμο να μην επαναληφθεί ακόμα η ανοικτή γιορτή του παρελθόντος, λόγω της «σκιάς» της πανδημίας, εντούτοις μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου Ελληνο-Αμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων για την Ημέρα της Ευχαριστίας. Εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου μοίρασαν περισσότερες από 1.000 μερίδες εορταστικού γεύματος, σε πολίτες που προσήλθαν στα γραφεία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Αλεξίου, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε στο τέλος του χρόνου, εξέφρασε, τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέδραμαν, κάνοντας ειδική αναφορά στον διαχρονικό ευεργέτη της δράσης, Γιώργο Φακίρη, το ζεύγος Αγγέλου και Νίκης Γεωργοπούλου αλλά και τον Τομ Κοψίδα. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκπαιδευτικό Σταυρούλα Γιαννουκάκη, η οποία, συντονίζοντας περίπου 25 εθελοντές από 15 έως 20 ετών, συνεισέφερε τα μέγιστα επί της διαδικασίας. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Γιώργος Κίτσιος, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει πολλά από τα στελέχη μας, με αποτέλεσμα άνθρωποι όπως εγώ, και ο Μάικ Αράπης, να κάνουμε την προσπάθεια να σταθούμε στα πόδια μας».

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου Αθηναίων της Νέας Υόρκης, η οποία συνήλθε το απόγευμα της Κυριακής, 20ής Νοεμβρίου 2022 στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια, ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής την Βάνα Κοντομέρκου και ανέδειξε τη νέα ηγεσία. Πρόεδρος εξελέγη ο πρώην πρόεδρος Πάνος Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Τάσος Μουζάκης, ταμίας ο Ανδρέας Κοντομέρκου, γραμματέας ο Στέλιος Στρουμπάκης και βοηθός γραμματέα η κ. Σύλβια Αδαμοπούλου. Σύμβουλοι εξελέγησαν οι Ηρώ Πλακογιάννη, Δώρα λαγού, Ηλίας Νεοφώτιστος και Παύλος Χατζηκυριάκος. Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι κ.κ. Βάνα Κοντομέρκου, Φανή Παγουλάτου και Μαριάνθη Παπαφράγκου. Τις εκλογές διηύθυνε τριμελής εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Δρα Φώτιο Πλακογιάννη, Χρήστο Βουρνά και Δημήτριο Φίλιο, οι οποίοι τήρησαν με ευλάβεια την προβλεπόμενη από το Καταστατικό διαδικασία ανάδειξης και εκλογής των υποψηφίων.

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΛΜΗΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΒΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Lake View Restaurant» με θέα, όπως παραπέμπει η ονομασία του- σε μία γραφική λίμνη στην πόλη Coventry του Κονέκτικατ, πλησίον του ομώνυμου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία», είναι ιδιοκτησίας του Λεωνίδα Παπά. Όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την «Παιδεία» η Ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού λίνα Μενδώνη, ο κ. Παπάς πρόσφερε δωρεάν το γεύμα σε όλους όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της «Παιδείας».Ο Λεωνίδας Παπάς είχε τη δική του Οδύσσεια που άρχισε το 1989 όταν δραπέτευσε από την Αλβανία και συγκεκριμένα από ένα μικρό χωριό κοντά στους Αγίους Σαράντα, πέρασε στην Ελλάδα, περιπλανήθηκε άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους και μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών έφτασε στην Αμερική και πάλι άγνωστος ανάμεσα σε αγνώστους, και τα κατάφερε, ξεκινώντας από πιατάς. Το «Lake View» είναι χωρητικότητας 350 ατόμων, η έξω βεράντα 400. Είπε ότι «έχουμε ποικιλία φαγητών Αμερικανικά, Ελληνικά, Ιταλικά, απ’ όλα» και συμπλήρωσε «η δουλειά μας τον χειμώνα είναι πιο πολύ από το πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι είναι από παντού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.