Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Posted by at 18 January, at 09 : 26 AM Print

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ  ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

ΔΥΟ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ της ελληνοαμερικανικής παροικίας τίμησε στη διάρκεια του 24ου Ετήσιου Χριστουγεννιάτικου Δείπνου το Ελληνικό Τμήμα του Ronald McDonald House. Πρόκειται για τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sigmapharm Laboratories, Δρ. Σπύρο Σπυρέα και την Εκτελεστική Διευθύντρια της «Ήγεσίας των 100», Paulette Poulos. Ή βράβευση έγινε παρουσία της προέδρου του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ronald McDonald House, Ruth Browne και της Διευθύντριας του ελληνικού τμήματος, Σπυριδούλας Κατέχη. Οι δυο ομογενείς τιμήθηκαν για την διαχρονική προσφορά τους στον οργανισμό, ενισχύοντας τις δράσεις του και τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House, Spiros Maliagros, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Ρουθ Μπρόουνι, η οποία μίλησε για την αποστολή και το έργο του οργανισμού.


‘‘AKROTIRI’’  ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ (29-20 30th Avenue Astoria, NY) άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο του 2018 στην πολυσύχναστη Αστόρια. Ιδιοκτήτης ο  κ. Χρήστος Κούβαρος, γνωστός από τις δραστηριότητές του στον χώρο της εστίασης, και με άλλες ιδιοκτησίες στο ενεργητικό του κατά το παρελθόν. Σεφ του εστιατορίου ο Νικόλας Πουλμέντης, από τα Κύθηρα, με πολυετή πείρα στον χώρο της ελληνικής, γαλλικής, ιταλικής και διεθνής κουζίνας, πτυχιούχος της μαγειρικής τέχνης. Το Ακρωτήρι, προσφέρει πιάτα, ιδιόμορφα και ιδιαίτερα όπως θαλασσινά, κρεατικά ορεκτικά και γλυκά, πάντα με προσεγμένη γευστικότατη αισθητική. Εδώ και ένα μήνα, πραγματοποιούνται έντεχνες μουσικές βραδιές. Τις Τετάρτες από της 6:30 μ.μ.-9:30 μ.μ. η Αγγελική Ψώνη ερμηνεύει ελαφρά λαϊκά και τις Κυριακές την ίδια ώρα, εμφανίζονται ο Λούης Παναγιώτου στο τραγούδι με τον Φύτο Στράτη στο πιάνο.   Τηλέφωνο για κρατήσεις: 718-726-2447


ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ πλειοψηφία, 288 ΝΑΙ, 7 ΟΧΙ, 1 ΠΑΡΩΝ,  ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Νομοσχέδιο για την «Διευκόλυνση των Αποδήμων ψηφοφόρων να ψηφίζουν από το εξωτερικό». «Ναι» ψήφισαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές στην πλειονότητα των 24ων  άρθρων του νομοσχεδίου. Μοναδική «παραφωνία» αποτέλεσε το άρθρο 4 που αφορά στον τρόπο εγγραφής των Ελλήνων που βρίσκονται στην αλλοδαπή, στους εκλογικούς καταλόγους,  το οποίο πέρασε με 206 ψήφους. Έτσι, από τις πρώτες προσεχείς εκλογές, οι Απόδημοι που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος, θα μπορούν να συμμετέχουν στις ελληνικές εθνικές εκλογές,  στις ευρωεκλογές και στα Δημοψηφίσματα, προσερχόμενοι στις κατά χώρες Πρεσβείες και στα κατά τόπους Προξενεία, και άλλα εκλογικά τμήματα που ήθελε συσταθούν. Ο Νόμος δεν προβλέπει βασικές ρυθμίσεις που ζητούσαν οι Απόδημοι, όπως το να ψηφίζουν όλοι χωρίς χρονικούς και άλλους “κόφτες”, να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο και να ψηφίζουν για τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι. Ή ψήφος θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κάθε κόμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν τουλάχιστον τρεις ομογενείς υποψήφιοι, ο ένας υποχρεωτικά σε εκλόγιμη θέση.


50 ΧΡΟΝΙΑ CROTON COLONIAL

ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ κλείνει με την νέα χρονιά το Croton Colonial στο Croton On Hudson της Νέας Ύόρκης (221 S Riverside Ave, Croton-On-Hudson, NY) . Ιδιοκτήτης του εστιατορίου ο κ. Πήτερ Τσαγκαράτης, με συνοδηγό τον γιο του Ντίνο. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό από τις 6 το πρωί έως της μία το βράδυ, προσφέροντας σαλάτες, φρέσκα θαλασσινά, ποικιλία κρεατικών, σάντουιτς-μπέρκερς, σούπες, γλυκά, ποτά και πολλά άλλα. Ή επιχείρηση απασχολεί αρκετούς υπαλλήλους εκ των οποίων κάποιοι πάνω από 20 χρόνια. Ο κ. Τσαγκαράκης φροντίζει για τους πελάτες του το καλύτερο, ποιότητα, ποσότητα και φιλικό περιβάλλον. 50 χρόνια επιτυχίας για το Croton Colonial , δείγμα σωστής επιχειρηματικότητας, σταθερότητας, ανάπτυξης και προσφοράς!


TO «KING SOUVLAKI» ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ πως ένα δημοφιλές food truck μπορεί να εξελιχθεί ταυτόχρονα και σε ένα εξίσου επιτυχημένο εστιατόριο, οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Γεώργιος Τσαμπάς, ιδιοκτήτες της γνωστής φίρμας «King Souvlaki», ξεκίνησαν πρόσφατα την λειτουργία κι ενός ομώνυμου ρεστοράν. Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μπέι Ριτζ, την διαχρονική κοιτίδα του ελληνισμού στο Μπρούκλιν, και στην διεύθυνση 84-02 3rd Avenue, με βασικούς διαχειριστές τους γιους τους, Λάμπρο, Λάμπρο και Αντώνη.


ΧΡΥΣΕΣ  ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ  ΤΑΪΛΑΝΔΗ

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ  στην εξωτική Ταϊλάνδη, κάνει ένας Έλληνας  από τη Ρόδο.  Ο Μόσχος Βγεράκης, διατηρεί εδώ και οκτώ χρόνια το καλύτερο ίσως εστιατόριο, Papa’s Greek Restaurant στο νησί Τσάγνκ, γνωστό και ως νησί των ελεφάντων, που έχει καταφέρει να διατηρήσει μια αίσθηση άγριας φύσης παρά την τουριστική ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας. Το εστιατόριο του δαιμόνιου Έλληνα επιχειρηματία πουλάει όλες τις παραδοσιακές νοστιμιές, από παστίτσιο, μουσακά και γεμιστά μέχρι σουβλάκι, έδεσμα που ξετρελαίνει ντόπιους και τουρίστες.


ΤΟ «ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΛΑΚΗ» ΣΤΟ WHITESTONE

ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαγαζί που θυμίζει Ελλάδα, στη γειτονιά του Whitestone, στο Queens. Δεν είναι μόνο το σπιτικό ελληνικό φαγητό, είναι η ατμόσφαιρα, το ουζάκι, το τσίπουρο. Όλα τα φέρνουν από την πατρίδα. Όπως και οι μουσικοί για τις ελληνικές βραδιές που οργανώνει. Το τραπέζι γεμίζει με λιχουδιές. Σαγανάκι με ούζο, κοντοσούβλι και ελληνικό τσίπουρο. Ιδιοκτήτης ο Λάκης Αναγνωστόπουλος, πρώην ιδιοκτήτης ντάινερ στο Μανχάταν. Το «To Steki Tou Laki» βρίσκεται 20-14 Francis Lewis Blvd, Whitestone, NY.

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.