Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Posted by at 10 January, at 08 : 19 AM Print

ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Μία ομογενής, θα είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου. Η 42χρονη Jennifer Psaki. Το ανακοίνωσε ο εκλεγμένος, ως επόμενος πρόεδρος, Τζο Μπάϊντεν. Ο παππούς του πατέρα της, ήταν ‘Έλληνας, από την Θεσσαλονίκη που ήρθε στις ΗΠΑ το 1904, σε νεαρή ηλικία.

Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου το ομοσπονδιακό 3ο Τριμελές Εφετείο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του εκλογικού επιτελείου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το οποίος ζητούσε να μην καταμετρηθούν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι και να μην ανακηρυχθεί ο Τζο Μπάιντεν νικητής των εκλογών στην Πενσυλβάνια.

Το δικαστήριο κήρυξε τους ισχυρισμούς της νομικής ομάδας του Ρούντι Τζουλιάνι για μη σωστή διαδικασία άνευ αξίας, τονίζοντας την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Μαζί με τον δικαστή Μπίμπα συντάχθηκαν δύο συνάδελφοί του. Ο Μπρουκς Σμιθ και ο Μιχάλης Τσαγκάρης, ο οποίος είναι επίσης Ελληνοαμερικανός, ενώ την γνωμάτευση συνέταξε ο Στέφανος Μπίμπας.

«Οι ελεύθερες, δίκαιες εκλογές είναι η ψυχή της δημοκρατίας μας. Οι κατηγορίες περί μεροληψίας είναι σοβαρές. Όμως το να χαρακτηρίζεις τις εκλογές άδικες, δεν τις καθιστά άδικες. Οι κατηγορίες απαιτούν συγκεκριμένους ισχυρισμούς και στη συνέχεια αποδείξεις. Δεν έχουμε τίποτα από τα δύο. «Οι ψηφοφόροι και όχι οι δικηγόροι, επιλέγουν τον Πρόεδρο. Τα ψηφοδέλτια, όχι τα σημειώματα αποφασίζουν τις εκλογές», έγραψε ο δικαστής Στέφανος Μπίμπας του 3ου Εφετείου.

Η δικηγόρος του Τραμπ Τζίνα Έλλις μίλησε για «ακτιβιστικό δικαστικό μηχανισμό» κατηγορώντας το εφετείο για συγκάλυψη των καταγγελιών για μαζική νοθεία.

➽ Ο ομοσπονδιακός δικαστής Στέφανος Μπίμπας γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, το 1969. Αποφοίτησε από το Λύκειο στην ηλικία των 15 ετών κι έγινε αμέσως δεκτός, ως παιδί-θαύμα, στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στη Νομική Σχολή του Yale. Δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Έχει επίσης υπηρετήσει ως διάκονος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το 2015. Διορίστηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ ως δικαστικός λειτουργός του Εφετείου της 3ης Δικαστικής Περιφέρειας και ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Νοεμβρίου 2017. Είναι έγγαμος και πατέρας 4 παιδιών.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΟΛ ΣΑΡΜΠΑΝΗΣ

Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε ο ομογενής πολιτικός, Πολ Σαρμπάνης (Paul Sarbanes). Ο εκλιπών διετέλεσε επί 40 χρόνια ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, τα 30 εκ των οποίων ως ομοσπονδιακός γερουσιαστής και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές των ελληνικών εθνικών θεμάτων, όπως επίσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο γιός του, επίσης Γερουσιαστής, Τζον Σαρμπάνης, δήλωσε ότι ο πατέρας του «έφυγε ήσυχα».

Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πολ Σαρμπάνης ξεκίνησε πλένοντας πιάτα και καθαρίζοντας τραπέζια. Όμως, ο ίδιος είχε άλλες βλέψεις, με τις εξαίρετες σπουδές του τις οποίες ολοκλήρωσε με επιτυχία. Νέος ακόμη εξελέγη στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, ενώ το 1970 μεταπήδησε στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ως Αντιπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 1976 εξελέγη τελικά στη Γερουσία, όπου και υπηρέτησε αδιαλείπτως μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία θητεία του, το 2007. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο. Ο εκλιπών είχε τιμηθεί από την ελληνική Βουλή με το Χρυσό Μετάλλιο, για την κοινοβουλευτική του παρουσία στις ΗΠΑ και τη στήριξη των ελληνικών θέσεων, αλλά και τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«FRESKOS GREEK RESTAURANT»

Δωρεάν γύρο προσέφερε τον περασμένο μήνα το ελληνικό εστιατόριο «Freskos Greek Restaurant» στο Κονέκτικατ με ιδιοκτήτη τον Πήτερ Βούρα. Σκοπός ήταν η στήριξη του οργανισμού Keefe Community Center. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν μέχρι και δύο σουβλάκια γύρο. Τέλος, το συνολικό ποσό των $1,000 προσέφερε ο ιδιοκτήτης ως δωρεά στην τράπεζα τροφίμων Hamden Food Bank. Η «Free Gyro Friday» ξεκίνησε στις 11 το πρωί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και έλαβε τέλος τις 7 το απόγευμα. Το εστιατόριο βρίσκεται στην λεωφόρο Ουίτνεϊ στην περιοχή Χάμντεν στο Κονέκτικατ.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Πωλητήριο έβαλε εμβληματικό ελληνικό εστιατόριο στην πόλη του Λόουελ της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με ανάρτηση από τη γνωστή κτηματομεσιτική εταιρεία Bill Kafkas Real Estate, ιδιοκτησία του κ. Βασίλη Καυκά. Το εστιατόριο «Olympia – Zorba Room» είναι επί 68 και πλέον χρόνια το σημείο συνάντησης και αναφοράς της Ομογένειας του Λόουελ, της Βοστώνης, της Νέας Αγγλίας και εκτός αυτής, αφού η φήμη του έχει φτάσει μέχρι τη Φλόριδα και Καλιφόρνια. Η πώληση συμπεριλαμβάνει τρία κτίρια ενωμένα με εμβαδόν πάνω από 10.000 πόδια. Εχει dining room και δύο άλλες αίθουσες εκδηλώσεων, το Acropolis και το Zorba Room με διαθέσιμα 330 καθίσματα. Ακόμη διαθέτει τρία μπαρ και 6 τουαλέτες. Βρίσκεται στην οδό Market. Η επιχείρηση αλλά και τα ακίνητα (συμπεριλαμβάνει ακόμα και ένα οικόπεδο επί της Market Street), πωλούνται στην τιμή $1.790.000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $50 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Ή ΣΤΕΙΛΤΕ

ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Related Posts

Comments are closed.