Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Posted by at 10 February, at 06 : 27 AM Print

Ο ΥΙΟΣ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ RED APPLE

Ο ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ επιχειρηματίας, John Catsimatidis προώθησε τον 30χρονο γιο του, John Catsimatidis Jr., σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Red Apple. Ο Όμιλος διαθέτει ένα τεράστιο επιχειρηματικό εύρος αξίας $7 δισ., που εκτείνεται σε μέσα ενημέρωσης, ακίνητα, ορυκτά καύσιμα, καθώς και τις αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων Gristedes και D’ Agostino’s στη Νέα Υόρκη. Ο John Catsimatidis Jr. ξεκίνησε στο Red Apple ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Σχολείο Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας Catsimatidis θα παραμείνει εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της εταιρείας, την οποία ίδρυσε πριν από 56 χρόνια με το πρώτο του σούπερ μάρκετ Red Apple στην Upper West Side. Ο πατέρας και ο γιος σχεδιάζουν να επεκταθούν στην πυρηνική ενέργεια. Η συμφωνία θα μπορούσε να κοστίσει από 10 δις έως 20 δις. δολάρια και αυτό θα απαιτούσε τη συμμετοχή επενδυτών.

“PAN GREGORIAN, Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

ΜΕ ΔΕΙΠΝΟ και την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας γιόρτασε τη νέα χρονιά το Pan Gregorian, NJ και το φιλανθρωπικό του ίδρυμα στο κέντρο «Τhe Graycliff». Προηγήθηκε ο αγιασμός των γραφείων της εταιρείας στην πόλη Κένιλγουορθ από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο. Στη χαιρετιστήρια ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος, ανέφερε ότι το ιερό έθιμο της βασιλόπιτας συμβολίζει το πνεύμα της οικογένειας, της αλληλεγγύης, της αγάπης, της ομόνοιας. Ο πρόεδρος του οργανισμού, Μιχάλης Ζαβόλας, αναφέρθηκε στο πετυχημένο έργο του οργανισμού επί 39 χρόνια, που όπως είπε, οφείλεται στον αμέτρητο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι έχουν προσφέρει εθελοντική εργασία και χρήματα. Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, μαζί με τις ευχές χαρακτήρισε την Pan Gregorian ως την «επιτομή του αμερικανικού ονείρου».

Φωτογραφία – Από αριστερά: Δημήτρης Καυχίτσας, Αλέξανδρος Θεοδοσίου, ο Μητροπολίτης Νιού Τζέρσεϋ, κ. Απόστολος και ο Μιχάλης Ζαβόλας.

NICK THE GREEK, CALIFORNIA

ΤΟ NICK THE GREEK είναι μια αλυσίδα εστιατορίων ελληνικής ιδιοκτησίας που απαριθμεί και ευελπιστεί πως μέχρι το 2025 θα φτάσει τις 150 τοποθεσίες στην περιοχή της Καλιφόρνιας και ευρύτερα. Η ιδέα του fast-casual εστιατορίου, που ιδρύθηκε το 2014, δημιουργήθηκε από τρία ξαδέρφια — όλα με το όνομα Nick. Η ιδέα ξεκίνησε όταν οι τρεις Nicks — «Big Nick», «Little Nick» και «Baby Nick» Tsigaris, που πήραν το όνομα τους από τον παππού τους, όπως ακολουθεί η ελληνική παράδοση —θέλησαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το ελληνικό φαγητό στη Βόρεια Καλιφόρνια. Το Nick the Greek ξεκίνησε το 2014 και σε λιγότερο από δέκα χρόνια, η αλυσίδα έχει αυξηθεί σε πάνω από60 περιοχές με άλλες 20 να αναμένεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος του έτους, ανεβάζοντας τις συνολικές τοποθεσίες εστιατορίων τους σε 80. Βρίσκεται κυρίως στις δυτικές ΗΠΑ, και έχει πάνω από 50 εστιατόρια μόνο στην Καλιφόρνια, έχει καθιερωθεί στην αγορά και έχει αποκτήσει αναγνώριση της επωνυμίας του. Υπάρχουν επίσης τοποθεσίες στη Νεβάδα, την Αριζόνα, το Τέξας, το Κάνσας, τη Γιούτα και το Μιζούρι. Και οι τρεις Nicks μεγάλωσαν στη βιομηχανία εστιατορίων, οπότε όταν αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, ήξεραν ακριβώς από πού να ξεκινήσουν. Ξεκίνησε με ένα ταξίδι στην Ελλάδα που άφησε τα ξαδέρφια να αναρωτιούνται πού θα μπορούσαν να βρουν τέτοιο φαγητό στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψαν, είχαν μια αποστολή: να φέρουν ελληνικό φαγητό στην Καλιφόρνια.

ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ ESTIATORIO PLAKA, MD

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Estiatorio Plaka, ενός εστιατορίου και αρτοποιείου της Greektown, περιλάμβανε αρκετούς από τους κορυφαίους αξιωματούχους της πόλης και της Πολιτείας ως ένας τρόπος να τιμήσουν την ιστορία των Ελληνοαμερικανών στη Βαλτιμόρη και να υποστηρίξουν την κοινότητά τους. Μεταξύ άλλων, ο γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν, η Έφορος του Μέριλαντ Μπρουκ Λίερμαν, ο βουλευτής Τζον Σαρμπάνης και ο δήμαρχος Μπράντον Σκοτ. «Το Estiatorio Plaka, δείχνει τις παραδόσεις μας, ήταν μια υπέροχη επένδυση, σε μια όμορφη τοποθεσία, ένα μεγάλο εστιατόριο και με χώρο δεξιώσεων, που η κοινότητα μπορεί να εκμεταλλευτεί», είπε ο κ. Σαρμπάνης, προσθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης John Zoulis είναι φίλος και μέλος της κοινότητας του Greektown για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο Cardin εντυπωσιάστηκε επίσης με τη δύναμη της ελληνοαμερικανικής κουλτούρας σε αυτό το πολιτιστικό τμήμα της πόλης και είπε ότι κοιτάζει την περιοχή με νοσταλγία. Εκπροσωπεί την κοινότητα στο Κογκρέσο από το 1987. Η παρουσία του στο εστιατόριο, είπε, ήταν να ” υπογραμμίζουν τη σημασία αυτής της εκδήλωσης». Ο κ. Ζούλης είπε ότι τα πιάτα είναι ένα μείγμα παλιών, κλασικών συνταγών που συνδυάζονται με άλλες μεσογειακές γεύσεις, όπως κανέλα, ντομάτα και τζίντζερ.

ESTIATORIO PLAKA:
4718 EASTERN AVE, BALTIMORE, MD 21224
(443) 833-0330

MYKONOS GREEK RESTAURANT, SPRINGFIELD, MA

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Μύκονος βρισκόταν στο Eastfield Mall για 40 χρόνια, μέχρι που το εμπορικό κέντρο έκλεισε επίσημα αυτό το καλοκαίρι. Τώρα, εν μέρει χάρη στη χρηματοδότηση $40.000 ARPA και τη βοήθεια από το Western Mass Economic Development Council, το εστιατόριο μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, στο κτίριο της TD Bank στο Springfield. «Μεγάλωσα στο Σπρίνγκφιλντ, αγαπώ το Σπρίνγκφιλντ και όπως είπαμε, δραστηριοποιούμαστε από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 σε αυτή την περιοχή. Υπήρχε μια άλλη τοποθεσία που κοιτάζαμε, αλλά τελικά αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ», είπε ο ιδιοκτήτης Κρις Χατζής. Ο δήμαρχος Sarno που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Chris Hatzis, την οικογένεια και την ομάδα του για τη μεγάλη επαναλειτουργία του Mykonos Greek Restaurant στην καρδιά του κέντρου μας στο κτίριο της TD Bank. Έχουν μια εξαιρετική γαστρονομική φήμη, η οποία προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό στο κέντρο της πόλης. Τον Μάιο του 2023, δέσμευσα $75.000 στο κτίριο της TD Bank στο 1441 Main Street για να υποστηρίξω το φαγητό σε εξωτερικό χώρο ως μέρος του 12ου γύρου των βραβείων ARPA. Αυτά τα κεφάλαια βοήθησαν στην ανακαίνιση, τη δημιουργία και την επέκταση υπαίθριων χώρων τραπεζαρίας που θα ενισχύσουν την κατανάλωση και επιλογή φαγητού στους θαμώνες».

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ METROPOLITAN BAKING CO.

ΣΧΕΔΙΑ για μια σημαντική επέκταση που περιλαμβάνει επιπλέον 30.000 τετραγωνικά πόδια χώρου, επιπλέον 25 υπαλλήλους και αύξηση της παραγωγικότητας κατά 30%-40% έχει το οικογενειακό αρτοποιείο Metropolitan Baking Co, που βρίσκεται στη Lumpkin Street σε συνολικά 140.000 τετραγωνικά πόδια. Ο George Kordas, είναι ο πρόεδρος της Metropolitan Baking Co., η οποία ιδρύθηκε από τον παππού του, πρώην πωλητή αυτοκινήτων Ford. Τα γραφεία της εταιρίας βρίσκονται σε δύο οικήματα σε παραπλήσιο οικόπεδο εκτάσεως 20 στρεμμάτων.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,

Related Posts

Comments are closed.