Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Posted by at 22 December, at 11 : 48 AM Print

Η ΠΟΛΕΤ ΠΟΥΛΟΥ, αφιέρωσε όλη της την ζωή στην υπηρεσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ως διευθύντριας του γραφείου του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, μακαριστού, Ιακώβου και τις δύο περίπου τελευταίες δεκαετίες ως εκτελεστικής διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100». Πρόσφατα για τις υπηρεσίες της αυτές, τιμήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos Fm, στο φημισμένο «The Union League Club» στο Μανχάταν. Ο πρόεδρος του κοινωφελούς οργανισμού «GAEPIS» και συνάμα παραγωγός του «Cosmos – FM», Στέλιος Τακετζής, απένειμε το Φειδιππίδειο Βραβείο στην εκτελεστική διευθύντρια της «Ηγεσίας των 100».
Στην τελετή απονομής παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο διευθυντής Εμπορικού Γραφείου, Νικόλαος Θωμόπουλος, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, κ.α. Την οργάνωση του Gala επιμελήθηκε η Γενική Διευθύντρια του σταθμού, Ιωάννα Γιαννοπούλου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Μιχάλης Στράτης, παραγωγός του σταθμού.

ΑΝΟΙΞΕ η πλατφόρμα για κατάθεση αιτήσεων για τις υποτροφίες PanHellenic Scholarship 2023-2024. Το Ίδρυμα θα δέχεται αιτήσεις από επιλέξιμους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και θα διανέμει βραβεία υποτροφιών $250.000 σε εξαιρετικούς προπτυχιακούς φοιτητές ως εξής:
20 Βραβεία $10.000 με βάση τις ακαδημαϊκά επιτεύγματα, τις οικονομικές ανάγκες και τις Eλληνικές αξίες. (20.000 δολάρια δίνονται ειδικά για φοιτητέςπου σπουδάζουν μουσική ή τέχνες).
20 Βραβεία $2.500 με βάση τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και τις Eλληνικές αξίες.

Οι αιτήσεις λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2024 στις 23:59 CST

ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου σε στιλ… διάλεξης περί δικαιωμάτων τωνπροσφύγων της Παλαιστίνης και περί Γενοκτονίας! «Ο Τούρκος πρόεδρος λησμονεί ότι για 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα 36% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας στενάζουν υπό την μπότα του Αττίλα και ότι δεν επιτρέπει σε πάνω από 160.000 Ελληνοκύπριους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη τους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ.

Ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, πρόεδρος του Παγκυπρίου Φωτογραφία: Δημήτρης Τσάκας, Αναμνήσεις Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ τιμητικών διακρίσεων σε επίλεκτα μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, έγινε η ετήσια δεξίωση του Τμήματος 326 της AHEPA. Στους βραβευθέντας ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, η Ανώτερη Σύμβουλος της ALMA Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Στέφανος Τσερπέλη. Ειδικότερα, ο Φίλιπ Κρίστοφερ τιμήθηκε με το «Περίκλειο Βραβείο δημόσιας προσφοράς και ηγεσίας» (Periclean Award – Civic Service and Leadership), η Νάνσυ Παπαϊωάννου με το «Βραβείο Προέδρου για την αφοσίωση προς την κοινότητα» («President’s Award – Dedication and commitment to the community) και ο Στέφανος Τσερπέλης με το Βραβείο «Εστία – Πίνδος» για τη φιλανθρωπία (Estia – Pindus Legacy Award – Years of Philanthropy).

ΤΟ ANGELO’S RESTAURANT, 1100 Catherine St. δίπλα στην ιατρική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, θα σταματήσει να λειτουργεί στις 23 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο ιδιοκτήτης Stephen Vangelatos. Το κτίριο που στεγάζει το σχεδόν 70χρονο εστιατόριο και το συνοδευτικό του καφέ πουλήθηκε για 4,5 εκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Ο κ. Βαγγελάτος ανέλαβε την ιδιοκτησία από τον πατέρα του Angelo, το 1980. Το διάσημο ψωμί του εστιατορίου, ιδιαίτερα το γαλλικό τοστ και τα σάντουιτς με σταφίδα, έχουν προσελκύσει πολλές διασημότητες όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων την ηθοποιό Hilary Swank και την πρώην Yπουργό Εξωτερικών Madeline Albright.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.