Categories

Γεγονότα-Ειδήσεις ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022

Posted by at 13 December, at 09 : 09 AM Print

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ PAN GREGORIAN, ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ GALA

Φωτογραφίες: Ιωάννης Κούταλης

Τον περασμενο μήνα πραγματοποιήθηκε ο 38ος ετήσιος χορός του φιλανθρωπικού ιδρύματος Pan Gregorian, στο «The Venetian» του New Jersey. Τιμώμενο πρόσωπο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέα του ιδρύματος, Σάββας Τσίβικος, κατά την οποία δόθηκαν χρηματικά ποσά στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου, στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Υερσέης, στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ, στην Έδρα Ελύτη του πανεπιστημίου ράτκερς, σε τέσσερις ενορίες της Μητρόπολης, καθώς και σε άλλα ιδρύματα. Ακόμη, δόθηκαν $20,000 σε φοιτητικές υποτροφίες. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε το ίδρυμα Pan Gregorian, για την τιμητική του διάκριση και συνεχάρη τα μέλη για το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο. Ο πρόεδρος του Pan Gregorian of New Jersey, Μιχάλης Ζαβόλας, ανέφερε ότι η επιτυχία του οργανισμού επί 38 χρόνια, οφείλεται σε ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, δια μέσου εθελοντικής εργασίας και προσφοράς χρημάτων. Ο Αλέξανδρος Θεοδοσίου, πρόεδρος του Ιδρύματος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ακόμη αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα. Μεταξύ άλλων, το παρών στο Gala, έδωσαν, ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, Μάριος Λυσιώτης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αγ. Βασιλείου, π. Κωνσταντίνος Σιταράς, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, πρόεδροι και μέλη όλων των άλλων Pan Gregorian, καθώς επίσης και πολλοί εστιάτορες. Το Pan Gregorian όλα αυτά τα χρόνια έχει δωρίσει πάνω από $2,200,000 εκατομμύρια σε Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Εκκλησίες, ορφανοτροφεία, υποτροφίες και άλλα. πολλά συγχαρητήρια σε όλους του διοργανωτές και παράγοντες.

Η ΑΧΕΠΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Το Delphi Chapter 25, Μανχάταν, Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε το Ετήσιο Γκαλά του στο loeb Boathouse στο Central Park τιμώντας τα διακεκριμένα μέλη και ευεργέτες του, τους αδελφούς Παντελίδη – Peter, George και James, για τις πολλές δεκαετίες προσφοράς και αφοσίωσής τους στην ελληνική κοινότητα, της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης αλλά και στην Αδελφότητα του Τάγματος των ΑΧΕΠΑ. Ο Ύπατος πρόεδρος Τζίμυ Κόκοτας επαίνεσε τους τιμώμενους, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν ξέχασαν από πού κατάγονται, αν ήταν η Χίος ή το Μπρούκλιν, και στη συνέχεια παρουσίασε και διάβασε την προκήρυξη προς τιμήν τους, επισημαίνοντας τη μεγάλη αγάπη μεταξύ των αδελφών που ζήτησαν μια προκήρυξη κοινή και για τους τρεις. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Τμήματος Δελφών, Θεόδωρος Κλίνγκος, απένειμε το Βραβείο Δελφών 2022 στα τρία αδέρφια, τα οποία χειροκρότησαν όρθιοι οι παραβρισκόμενοι. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο Ανώτατος Γραμματέας της AHEPA, Σάβας Τσιβίκος, ο Ανώτατος κυβερνήτης Τεντ Στάμος, οι πρώην Ανώτατοι πρόεδροι Νικόλαος Καρακώστας (πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου) και ο Ανδρέας Ζαχαριάδης, καθώς και ο κυβερνήτης της περιφέρειας 6 Ντιν Μόσκος και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, οι Sons of Pericles εκπροσωπήθηκαν από τον Ανώτατο Αντιπρόεδρο Άλεκ Οικονομάκη, τον πρώην Ανώτατο πρόεδρο Πωλ Παυλάκο και μέλη του Τμήματος της Νέας Αναγέννησης του Μανχάταν.

Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗ

Στιγμιότυπό από την βράβευση του ομογενή επιχειρηματία, Τομ Κουρκουμέλη, από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, γιορτάζοντας έτσι τα 95 χρόνια από την ίδρυσή της αλλά και την 65η από την ίδρυση του σχολείου. Η χοροεσπερίδα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο «Terrace on the Park». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της κοινότητας, ο πρόεδρος της κοινότητας Στέφανος Θωμάτος, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Μαίρη Βαξεβανίδου και άλλοι. Ο Τομ Κουρκουμέλης, ιδιοκτήτης του United Brothers Fruit Market στην Αστόρια, αποτελεί ένας από τους τακτικούς ευεργέτες της Ομογένειας και της Ελληνικής κοινότητας. Πολλά συγχαρητήρια!

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΛΑΚΑ»

Η ταβέρνα Πλάκα, γνωστό γαστρονομικό στέκι στην Τέταρτη λεωφόρο και την 86η Οδό του Μανχάταν, μετά από 25 χρόνια διαρκούς λειτουργίας, δεν υφίσταται πια. Η ιδιοκτήτρια του ελληνοαμερικανικού εστιατορίου Βίκυ Πλάκα – την οποία πολλοί πελάτες γνώριζαν απλώς ως Βίκυ – συνταξιοδοτήθηκε, σύμφωνα με την κόρη της, και έκλεισε το εστιατόριο. «Στους πελάτες μας – Ήταν χαρά να γνωρίσω τόσους πολλούς από εσάς», ανέφερε ένα μήνυμα της Βίκυ στο Facebook. «Ήσασταν προέκταση της οικογένειάς μας και θα σας λείψετε. Σας ευχαριστούμε για την πίστη και την υποστήριξή σας. Για 25 υπέροχα χρόνια! Ήταν χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.”

Ο ΤΖΙΜ ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΣΤHN GARC ΩΣ ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ο Jim Maroudas, ξεκίνησε την καριέρα του στην υπηρεσία τροφίμων στο εστιατόριο της οικογένειάς του στο Salt Lake City, UT το 1976. Το 1984 μετακόμισε στην περιοχή Chicagoland και εργάστηκε ως GM για τις τέσσερις τοποθεσίες της Faber Enterprises στο Merchandise Mart. Στη συνέχεια μετακόμισε στην CFS Continental/ SYSCO Chicago Distribution όπου κέρδισε τιμές ως DSR Rookie of the Year και ως μέλος του Million Dollar Sales Club. Ακολούθως, έγινε Διευθυντής Πωλήσεων στην Asmussen Waxler Group (Now Waypoint) Brokerage Co. με αυτόν τον πλούτο γνώσεων στον τομέα των τροφίμων, ο Jim Maroudas, ξεκίνησε και έγινε ιδιοκτήτης της δικής του χρηματιστηριακής εταιρείας, M&B food Brokerage. Και τελευταία, ήταν Διευθυντής Πωλήσεων στην Affinity Group Brokerage Co. Ο Jim είναι απόφοιτος του University of Utah, δραστηριοποιείται στην Ελληνική Κοινότητα και τα χόμπι του περιλαμβάνουν το γκολφ και το μπάσκετ! Είναι αφοσιωμένος στη δημιουργία ισχυρότερων συνδέσεων με τα μέλη, αναθεωρώντας τα προγράμματα GARC, βοηθώντας τους χειριστές να ελέγχουν το κόστος.

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, 38 Αμερικανοί με ελληνικές ρίζες εκλέχθηκαν σε 18 πολιτείες. Οι 5 ομογενείς βουλευτές που επανεκλέγονται στο νέο Κογκρέσο είναι οι Gus Bilirakis, Nicole Malliotakis, John Sarbanes, Chris Pappas και Dina Titus. Επανεκλέγονται η Aντικυβερνήτης της πολιτείας της Καλιφόρνια Eleni Kounalakis, η Αντικυβερνήτης της πολιτείας του Connecticut Susan Bysiewicz, πολωνικής και ελληνικής καταγωγής, ενώ η πρώην πολιτειακή Γερουσιαστής Diana DiZoglio, ιταλικής και ελληνικής καταγωγής εξελέγη Γενικός Ελεγκτής της πολιτείας της Μασαχουσέτης (Massachusetts State Auditor). Στην πολιτεία του Illinois ο Alexi Giannoulias εξελέγη Υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας (Secretary of State), ενώ η Δημοκρατική Maria Pappas επανεκλέχθηκε στη θέση της Ταμία της κομητείας του Κουκ (Cook Treasurer).

Καλιφόρνια (California) H Aντικυβερνήτης Eleni Kounalakis.

Κονέκτικατ (Connecticut) Η Αντικυβερνήτης Susan Bysiewicz.

Οι πολιτειακοί βουλευτές Eleni Kavros DeGraw και Nicole Klarides – Ditria και Chris Poulos .

Μασαχουσέτη (Massachusetts) Γενικός Ελεγκτής (Massachusetts State Auditor) Diana DiZoglio.

Οι πολιτειακοί γερουσιαστές John Velis και Bruce Tarr.

Οι πολιτειακοί βουλευτές Steven Xiarhos, Denise Garlick και Josh Cutler.

Μέρυλαντ (Maryland) Ο βουλευτής του Κογκρέσου John Sarbanes.

Μινεσότα (Minnesota) Η πολιτειακός γερουσιαστής Sandra Pappas.

Νέα Υόρκη (New York) Η βουλευτής του Κογκρέσου Nicole Malliotakis.

Οι πολιτειακοί γερουσιαστές Miachael Giannaris, Andrew Gounardes και James Skoufis.

Οι πολιτειακοί βουλευτές Michael Tannousis και  John Lemondes.

Νεβάδα (Nevada) Η βουλευτής του Κογκρέσου Dina Titus.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής James Ohrenschal.

Νιου Χαμσάιρ (New Hampshire) Ο βουλευτής του Κογκρέσου Chris Pappas.

Οι πολιτειακοί βουλευτές Efstathia Booras, Benjamin Baroody και Tony Lekas.

Ντελαγουεάρ (Delaware) Ο πολιτειακός βουλευτής Spiros Mantzavinos.

Ιλινόις (Illinois) Ο Υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας (Secretary of State) Alexis Giannoulias.

Η Ταμίας (Cook Treasurer) Maria Pappas.

Πενσυλβάνια (Pensylvania) Η πολιτειακή Γερουσιαστής Maria Tzanakis – Collet.

Ο πολιτειακής Βουλευτής Steve Malagari.

Ρόουντ Αϊλαντ (Rhode Island) Ο πολιτειακός γερουσιαστής Leonidas Raptakis.

Νότια Καρολίνα (South Carolina) Ο πολιτειακός  βουλευτής Leonidas Stavrinakis.

Τζόρτζια (Georgia) Οι πολιτειακοί βουλευτές Chuck Efstration και Mike Cheokas.

Φλόριντα (Florida) Ο βουλευτής του Κογκρέσου Gus Bilirakis.

Βερμόντ (Vermont) Ο πολιτειακός βουλευτής Christopher Mattos.

Ουισκόνσιν (Wisconsin) Ο πολιτειακός βουλευτής John Spiros.

Ουαϊόμινγκ (Wyoming) Ο πολιτειακός γερουσιαστής Stephan Pappas.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.